English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου ΝάουσαςΜε μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Τουρισμός » Αξιοθέατα Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

Αξιοθέατα και τουριστικοί προορισμοί στη Νάουσα

Σε απόσταση αναπνοής απ΄ την πόλη απλώνονται οι θαυμάσιες εξοχές της. Το βουνό μας, το Βέρμιο, με την πλούσια βλάστηση και τα δροσερά νερά του διαδέχεται, προς τα δυτικά, τους περίφημους ναουσαίικους οπωρώνες και αμπελώνες και αποκαλύπτει στους λάτρεις της φύσης ομορφιές απερίγραπτες.

Το άλσος του Αγίου Νικολάου

Σε απόσταση μόνο τριών χιλιομέτρων απ' την πόλη, κρύβει κάτω από τα τεράστια πλατάνια του τις πηγές της Αράπιτσας, που με τα άφθονα νερά της υδροδοτεί ολόκληρη την πόλη και αρδεύει τα εύφορα κτήματα όλης της περιοχής. Σύγχρονες εγκαταστάσεις άθλησης, αναψυχής και ξεκούρασης, χώροι διημέρευσης και δρομάκια περιπάτου και ταβερνάκια προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες τους ώρες ξεγνοιασιάς και ψυχικής ευφορίας. Η εφαρμογή στην περιοχή αυτή του προγράμματος "LIFE" για την οικολογική διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλες εξοχές

Σε λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις, μικρά εξωκλήσια, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού, δίνουν τη χαρά της ξεκούρασης, μετά από όμορφη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια. (Άγιος Θεολόγος, Μεταμόρφωση, Υπαπαντή, Προφήτης Ηλίας, Άγιοι Ταξιάρχες, Αγία Τριάδα, Αηλιάς, Παναγιωπούλα κλπ).

Στο δρόμο προς το Γιαννακοχώρι συναντάμε το μοναστήρι του Προδρόμου, πιο γνωστό ως «έξω Πρόδρομος», που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του Καθολικού, με τους τρεις τρουλίσκους του, μοναδικό δείγμα στην περιοχή. Στην "Παναγιωπούλα" (εξωκλήσι Ζωοδόχου Πηγής) αξιοσημείωτο είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, με έξι μεγάλες εικόνες από το 1860 και αγιογραφίες σε όλες του τις επιφάνειες.

Το ορεινό Camping της "Γραμμένης" σε υψόμετρο 1000μ. περίπου δίνει τη δυνατότητα να ζήσει κανείς μέσα στη φύση τους πιο θερμούς μήνες του καλοκαιριού και ν' ανακαλύψει τα βαθύσκιωτα μονοπάτια του δάσους.

Αθλητικός εξοπλισμός

Η Νάουσα διαθέτει αξιόλογες αθλητικές υποδομές, οι οποίες συνεχώς ενισχύονται και βελτιώνονται. Μέσα στην πόλη το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάουσας (Δ.Α.Κ.Ν.) φιλοξενεί εκατοντάδες αθλητές και πολλούς αθλητικούς συλλόγους. Διαθέτει Στάδιο, χωρητικότητας 4.000 θεατών, με γήπεδα ποδοσφαίρου, χειροσφαίρισης, μπάσκετ, βόλεϊ, στίβο με ταρτάν, βοηθητικές εγκαταστάσεις, και Κλειστό Γυμναστήριο, χωρητικότητας 1.000 θεατών. Το Αθλητικό Κέντρο "Χρ. Λαναράς" περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, μπάσκετ, βόλεϊ. Το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Νικολάου, στο ομώνυμο άλσος, περιλαμβάνει γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ. ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα το κλειστό Κολυμβητήριο, ολυμπιακών προδιαγραφών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νάουσα απέκτησε φήμη προπονητικού κέντρου διεθνούς επιπέδου. Το κλίμα της σε συνδυασμό με το θαυμάσιο περιβάλλον και την πληρότητα των αθλητικών της εγκαταστάσεων οδηγούν μεγάλες ομάδες να προετοιμάζονται εδώ, με άριστα αποτελέσματα.

Χειμερινά σπορ

Για τους φίλους των χειμερινών σπορ, δύο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα, το «Σέλι» και τα «Πηγάδια», βρίσκονται σε απόσταση 18 χλμ. από την πόλη, το καθένα όμως σε διαφορετική κατεύθυνση. Θαυμάσιες πίστες, για αθλητές και απλούς ερασιτέχνες, μοντέρνοι χιονοδρομικοί αναβατήρες και, βεβαίως, καταλύματα για τη διαμονή και τη σίτιση των επισκεπτών βρίσκονται εκεί για να φιλοξενήσουν τους φίλους του βουνού.

Το χιονοδρομικό κέντρο «Πηγάδια» βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. και συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία. Διαθέτει πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας και πίστες δρόμων αντοχής, εναέρια διπλή καρέκλα, 5 συρόμενους αναβατήρες και baby lifts. Τα "Πηγάδια" είναι το μόνο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Εκτός από το πανέμορφο chalet στην κορυφή του βουνού (2005 μ), η περιοχή διαθέτει ξενοδοχειακή μονάδα με 34 δωμάτια (ξενοδοχείο και καταφύγιο), που μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα. Διαθέτει επίσης εστιατόριο, lift bar και snow bar. Άλλες ιδιωτικές ξενοδοχειακές μονάδες, με ανάλογο εξοπλισμό, υπάρχουν στην γειτονική περιοχή «Κουτσούφλιανη».

Το θαυμάσιο κλίμα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα «Πηγάδια», από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Οι αθλητικές υποδομές περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδα ποδοσφαίρου, γυμναστήρια, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 278 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ