ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 186η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με επισημότητα γιορτάστηκε την Κυριακή η 186η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας το Σαββατοκύριακο.

Δοξολογία-Τρισάγιο

Την Κυριακή, στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέσθηκε στις 10:30 η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμονας, και ακολούθησε τρισάγιο στο χώρο Θυσίας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νος Κιλτίδης. Την εφετινή επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Μιχ. Χαλκίδης, Ηλ. Φωτιάδης, Σ. Τσαβδαρίδης και Τ. Σιδηρόπουλος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος, ο Ευρωβουλευτής κ. Παπαστάμκος, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι Δήμαρχοι Μελίκης κ. Κ. Καρέλης, Ανθεμίων κ. Δημ. Δημ. Σιδηρόπουλος, Ειρηνούπολης κ. Αθ. Σπαθόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Γ. Πολάκης και Γρ. Λιόλιος, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Παρέστησαν επίσης Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης. Ο κ. Ν. Ταούλας απήγγειλε αποσπάσματα από το ποίημά του «Νιάουστα», ενώ στην καθιερωμένη αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων ηρωίδων συμμετείχαν μέλη του Λ.Ε.Ν, η χορωδία του Ωδείου Νάουσας και η Φιλαρμονική Ναούσης ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια.

Ακολούθησε η ρίψη στεφάνων στο χώρο θυσίας. Στεφάνια έριξαν στο βάραθρο της Αράπιτσας ο κ. Κ. Κιλτίδης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ βουλευτής κ. Κ. Βελόπουλος, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, το Β΄ Σ. Στρατού, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας, η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Νάουσας, το Κ.Κ.Ε. Κ.Ο. Νάουσας, το Αγροτικό Κίνημα Ελλάδος, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νάοσυας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, η Ένωση Γονέων Δήμου Νάουσας, οι μαθητές της Νάουσας, η Λέσχη Καταδρομέων Νάουσας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ναουσαίων. Στη συνέχεια οι επίσημοι, παρακολούθησαν από το Ηρώο της πόλης στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου την παρέλαση λαογραφικών συλλόγων, μαθητών και τμημάτων του Στρατού και της Αστυνομίας, του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, αθλητών του Ε.Ο.Σ. Νάουσας κ.ά.

Το μεσημέρι ο Δήμος Νάουσας παρέθεσε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βέρμιον».

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

6ος Δρόμος Θυσίας

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 250 πολιτών κάθε ηλικίας (η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων), διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου ο 6ος Δρόμος Θυσίας που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Νάουσας. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 5:25μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο από το Δήμαρχο κ. Αν. Καραμπατζό. Οι αγωνιζόμενοι αφού διήνυσαν την κλασική διαδρομή των 5.500μ. μέσα στην πόλη, περνώντας από ιστορικά μνημεία και παραδοσιακές γειτονιές της πόλης, τερμάτισαν περίπου στις 6:00μ.μ. στο Στάδιο. Από τον Αντιδήμαρχο και Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Χρ. Παππά, δόθηκε η εκκίνηση των αγωνιζόμενων της Α΄ Κατηγορίας (αγόρια-κορίτσια έως 12 ετών) που διήνυσαν διαδρομή 1.500μ, στους γύρω από το Δημοτικό Στάδιο (28ης Οκτωβρίου, Εθνικής Αντίστασης, Σπ. Λαναρά, Φιλ. Κοκκίνου, 28ης Οκτωβρίου. Εφέτος για πρώτη φορά στο Δρόμο Θυσίας έγινε συμβολική πεζοπορία και ποδηλασία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 70 πολίτες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:

Α΄ Κατηγορία: (αγόρια έως 12 ετών): 1) Παπαδής Αθανάσιος, 2) Καπνιστής Νικόλαος, 3) Δεληχρήστος Θωμάς. (Κορίτσια έως 12 ετών): 1) Βουδούρη-Ιτσκάρα Βασούλα, 2) Νιμπίτη Γεωργία, 3) Καστανιώτη Ιωάννα.

Β΄ Κατηγορία: (αγόρια 13-18 ετών): 1) Στεφανίδης Γιώργος, 2) Μάνου Γιάννης, 3) Βαλαλής Κων/νος, (κορίτσια): 1) Τζαβέλα Ιωάννα, 2) Τούσια Χρυσούλα, 3) Βαδόλα Ελισάβετ.

Γ΄ Κατηγορία: (άνδρες 19-35 ετών): 1) Φωτιάδης Αλέξανδρος, 2) Καρούτσος Δημήτρης, 3) Μπεγάσης Παντελής, (γυναίκες 19-35 ετών): 1) Μπουκουβάλα Νίκη, 2) Καραλέξη Ιωάννα, 3) Μελιοπούλου Δροσιά.

Δ΄ Κατηγορία: (άνδρες 36-49 ετών): 1) Μπασδέκης Μιχαήλ, 2) Κουκουτέγος Αντώνης, 3) Παναγιωτίδης Δημήτρης (γυναίκες 36-49 ετών): 1) Λιόλιου Αντριάνα, 2) Δανηιλίδου Σταυρούλα, 3) Ζλατάνη Μαρία.

Ε΄ Κατηγορία (άνδρες 50-60 ετών: 1) Φιλημέγκας Γεώργιος, 2) Σουπιάδης Χρισόστομος, 3) Δημακόπουλος Απόστολος, (γυναίκες 50 ετών και άνω): 1) Φιλιππίδου Αναστασία, 2) Μανδηλά Μάγδα,

ΣΤ΄ Κατηγορία (άνδρες 60 ετών και άνω): 1) Κοεμτσόγλου Ιωάννης, 2) Κακογεωργίου Αριστοτέλης, 3) Κωκονιάς Αναγνώστης, (γυναίκες 60 ετών και άνω):

1) Γαλάνη Δήμητρα, 2) Παπαδοπούλου Βάσω.

Στους νικητές κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια, τα οποία αθλοθετήθηκαν από την κα. Ερμ. Βογιατζούλη, σύζυγο του αείμνηστου Ναουσαίου αθλητή του «Ε.Γ.Σ. Ζαφειράκης» Γ. Βογιατζούλη. Σε όλους τους αγωνιζόμενους δόθηκαν διπλώματα, και δώρο αθλητικές μπλούζες με το σήμα του Δρόμου Θυσίας. Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες έως 15 ετών που αγωνίστηκαν, έλαβαν στην κλήρωση αθλητικά δώρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης από το Δήμο Νάουσας τιμήθηκε για την προσφορά του στον Κλασικό Αθλητισμό ο πρώην μεγάλος Ναουσαίος μαραθωνοδρόμος κ. Κυριάκος Λαζαρίδης. Επίσης ο Σύλλογος των Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσ/νίκης απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Χρ. Παππά. Τις απονομές των επάθλων στους νικητές έκαναν ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Παππάς, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Γιαννακοχωρίου κ. Κ. Παπαδόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ι. Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος του Ε.Γ.Σ. Ζαφειράκης κ. Γ. Πέϊος, η Ναουσαία Πρωταθλήτρια του Στίβου κα. Μ. Παπαδοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νάουσας κ. Κ. Σακελλάρης, ο Πρόεδρος των Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσ/νίκης κ. Καλπαξίδης, τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Δρόμου Θυσίας κ. Ι. Νουσιλάζου, κα. Ηλ. Παγκαλίδου, κ. Γ. Μπιτέρνας και η κα. Βουγιατζούλη. Συντονιστής του αγώνα και υπεύθυνος της Γραμματείας ο Καθ. Φυσικής Αγωγής κ. Αντ. Μπιτέρνας. Την Γραμματειακή Υποστήριξη είχαν οι ο κ. Γ. Μπιτέρνας, Δ/ντής του Δημ. Σχολείου Στενημάρχου, ο Δντής του 2ου Δημ. Σχολείου κ. Γ. Ηλίας και οι Καθ. Φυσικής Αγωγής κα. Ηλ. Παγκαλίδου, κα. Ι Παγκαλίδου, κα. Δ. Τόσιου. Έφοροι διαδρομής και κριτών ήταν οι Καθ. Φυσικής Αγωγής κ.κ. Αντ. Μπόλας, Χρ. Τσιάτσιος, Απ. Μπατσής. Για την ασφαλή διοργάνωση και την χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του αγώνα, συνέβαλλαν το Σώμα Σαμαρειτών του Ε.Σ., η Τροχαία Νάουσας, το προσωπικό του ΔΑΚ, η ΔΕΤΑΒ και αρκετοί δημότες εθελοντές.

Παρουσίαση του επικού ποιήματος «Νιάουστα» του κ. Νίκου Ταούλα-Προβολή της ταινίας- ιστορικό ντοκουμέντο από τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος το 1956.

Το βράδυ του Σαββάτου (3/5) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ν. Ταούλα με το επικό «Νιάουστα» και η προβολή της ταινίας-ιστορικό ντοκουμέντο από την επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1956.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, για το ποίημα του κ. Ταούλα μίλησαν ο επιχειρηματίας κ. Ι. Μπουτάρης και ο Ναουσαίος δημοσιογράφος κ. Κ. Μπλιάτκας. Την παρουσίαση συντόνιζε ο κ. Κ. Περισοράτης, μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΟΝ. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νάουσας είπε:

«Κυρίες και Κύριοι, Φίλες και Φίλοι

Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση και η χαρά μας, που τιμάτε με την παρουσία σας την αποψινή μας εκδήλωση. Μια εκδήλωση ιδιαίτερη, και μια εκδήλωση, με ξεχωριστό συμβολισμό, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού της 186ης Ιστορικής Επετείου Εορτασμού του Ολοκαυτώματος της πόλης μας.

Θέλω καταρχήν, να συγχαρώ και από το βήμα αυτό, το συμπολίτη μας κύριο Νίκο Ταούλα για το επικό ποίημά του «Νιάουστα».

Είναι ένα αξιόλογο έργο, εμπνευσμένο από την Επανάσταση της Νάουσας και την ηρωική αντίσταση των προγόνων μας. Με πλούτο λυρικό, λόγο άμεσο και παραστατικό, υμνεί τις πράξεις ηρωισμού, τις σφαγές των Ναουσαίων προγόνων μας και τις πρωτοφανείς φρικαλεότητες και καταστροφές που έγιναν στην πόλη μας τον Απρίλιο του 1822.

Είναι το Ολοκαύτωμα της Νάουσας. Ένα μεγαλειώδες ιστορικό γεγονός. Ένα Ορόσημο διαχρονικό. Μια χρυσή σελίδα της νεότερης ιστορίας της πατρίδας μας.

Ένα λαμπρό παράδειγμα αυτοθυσίας στο βωμό της Ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας του Ελληνικού Έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Το Επικό Ποίημα «Νιάουστα», είναι ένα γνήσιο καλλιτεχνικό έργο γραμμένο από Ναουσαίο, το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλλει θετικά στην ανάδειξη της χρυσής ιστορίας της Ηρωικής πόλης μας, στη διατήρηση ζωντανής της ιστορικής μνήμης και της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τον συμπολίτη μας και φίλο κύριο Γιάννη Μπουτάρη, που συνέβαλλε στην έκδοση του ποιήματος. Ο κυρ Γιάννης, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τη Νάουσα.

Και βέβαια, ευχαριστώ και τον κύριο Κώστα Μπλιάτκα, τον συμπολίτη μας, καταξιωμένο δημοσιογράφο, ο οποίος όπως πάντα έτσι και στην έκδοση αυτή, πρόσφερε ανιδιοτελώς, την πολύτιμη εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Στη συνέχεια κατά την παρουσίαση της έκδοσης, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε από τους ίδιους να μιλούν για τη σημασία του Επικού Ποιήματος.

Κύριες και Κύριοι, Φίλες και φίλοι

Προσωπικά, αναγνωρίζοντας τη σημασία και το σκοπό που υπηρετεί η έκδοση του ποιήματος «Νιάουστα», έκρινα ως καθήκον του Δήμου και του ΔΗΠΟΝ, να σταθούν αρωγοί αυτής της προσπάθειας του κυρίου Ταούλα.

Γι’ αυτό και υποστηρίξαμε την ιδέα να εκδοθεί το ποίημα σ’ ένα καλαίσθητο βιβλίο.

Και γι’ αυτό σήμερα είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνηση μου, που αυτή η ιδέα έγινε πράξη και μπορεί το βιβλίο να διατεθεί σε όλους τους Ναουσαίους.

Ευχή μου είναι η έκδοση «Νιάουστα» να μπει σε κάθε βιβλιοθήκη της Νάουσας, σε κάθε σπίτι, και να εμπνέει τους Ναουσαίους με τα ιδεώδη της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας και της Δημοκρατίας.

Αγαπητοί Φίλοι,

Στο πλαίσιο της αποψινής εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία-ντοκουμέντο από τον εορτασμό της 134ης Επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης μας, το 1956. Ένα χρόνο από την ανακήρυξη της Νάουσας ως ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, με Βασιλικό Διάταγμα του 1955. (Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Αποκριά).

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτού του γεγονότος και της αποψινής εκδήλωσης, να επισημάνω ορισμένα ζητήματα για τον Εορτασμό της Ιστορικής Επετείου του Ολοκαυτώματος.

Το θεωρώ καθήκον μου, γιατί είναι ζητήματα για τα οποία συχνά λέγονται, ακούγονται και γράφονται πολλά.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να διευκρινίσω κατηγορηματικά ότι η Επέτειος του Ολοκαυτώματος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ.

Δεν έχει υποβαθμιστεί γιατί κάθε χρόνο γιορτάζεται με επισημότητα και λαμπρότητα από τις τοπικές αρχές. Γίνονται εκδηλώσεις, όπως προβλέπεται και αρμόζει σ’ αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ιστορική επέτειο.

Στις εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος μας συμμετέχουν πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, τα σχολεία, οι μαθητές, οι στρατιωτικές αρχές κλπ.

Κάθε χρόνο οι Ναουσαίοι τιμούν τη λαμπρή επέτειο, με την ίδια συγκίνηση, με την ίδια αγάπη, με τον ίδιο σεβασμό .

Εκείνοι, όμως, που έχουν υποβαθμιστεί στη συνείδηση του λαού της Νάουσας είναι οι Πολιτειακές και Πολιτικές Αρχές.

Και αυτό το λέω με λύπη μου, γιατί τόσο η Προεδρία της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση, δεν παρίστανται και δεν τιμούν όπως οφείλουν τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος.

Και αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη, αν και υπάρχει ρητή διάταξη στο Βασιλικό Διάταγμα του 1955 που ορίζει την εκπροσώπηση της Πολιτείας στις εκδηλώσεις.

Αυτή είναι η Αλήθεια.

Κάθε χρόνο ως Δήμος τους προσκαλούμε επίσημα, και μάλιστα μήνες πριν από την ιστορική επέτειο.

Αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται επικαλούμενοι διάφορες αιτιολογίες.

Αγαπητοί συμπολίτες

Θέλω από το βήμα αυτό να δηλώσω κατηγορηματικά ότι: Η απουσία από τον εορτασμό της Επετείου του Ολοκαυτώματος, των κορυφαίων εκπροσώπων της Πολιτείας (Πρόεδρος Δημοκρατίας) και της Κυβέρνησης (Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κλπ.) είναι πράξη η οποία εκτός από την ηθική ευθύνη, περικλείει και μέγιστη πολιτική ευθύνη.

Γιατί, η απουσία τους υποδηλώνει ουσιαστικά απαξίωση του Ολοκαυτώματος και το χειρότερο είναι μια επιτρέψτε μου τη φράση ύβρις στο αίμα των χιλιάδων Ναουσαίων που πολέμησαν και σφαγιάστηκαν το 1822 για την Ελευθερία του Έθνους.

Και είναι ύβρις, γιατί οι Πολιτικοί Άρχοντες της χώρας έχουν το ιερό καθήκον να σέβονται και να τιμούν, όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας. Και μια πράξη που είναι το ελάχιστο, είναι η παρουσία τους στον εορτασμό της Επετείου. Θυμίζω ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει να έρθει από το 1996.

Όταν λοιπόν η ίδια η Πολιτεία απαξιώνει την Εθνική μας Ιστορία, τότε μην αναζητεί άλλοθι σε εξωγενείς παράγοντες (βλ. Αμερική, Σκόπια κλπ.).

Κύριοι της Πολιτείας:

ΔΕΝ μπορείτε να υποτιμάτε μια χρυσή ιστορία

ΔΕΝ μπορείτε να αγνοείτε έναν ιστορικό τόπο

ΔΕΝ μπορείτε να εμπαίζετε έναν περήφανο λαό όπως οι Ναουσαίοι.

«Μπορείτε να κοροϊδεύετε πολλούς για λίγο, Μπορείτε να κοροϊδεύετε λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους για πάντα» (Αβραάμ Λίνκολ)

Φίλες και φίλοι, Ναουσαίες και Ναουσαίοι,

Θέλω, όμως να ανακοινώσω και δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν το Ολοκαύτωμα της πόλης μας, στις οποίες θα προχωρήσουμε ως Δήμος άμεσα το επόμενο διάστημα:

1ο. Η μεταφορά της επιτύμβιας στήλης (της ταφόπλακας) του Τσάμη Καρατάσου, από την Πλατεία Ειρήνης όπου βρίσκεται σήμερα, σε ειδικό χώρο στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου, στον ιστορικό τόπο όπου τον Απρίλιο του 1822, σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους 1.241 Ναουσαίοι. Για το σκοπό αυτό έχει ληφθεί σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει συσταθεί Επιτροπή που έκανε τις προτάσεις της και άμεσα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση.

2ο. Η Διαμόρφωση ιστορικού χώρου στο «ΚΙΟΣΚΙ» (Πλακόστρωτο) σε Πάρκο-Χώρο Ηρώων. Για το σκοπό αυτό άμεσα θα ανοίξει ο διάλογος, ώστε να μελετηθούν προτάσεις και απόψεις για το ζήτημα και με ποιόν τρόπο αυτός ο ιστορικός χώρος της πόλης μας, θα αναδειχθεί σε «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ», το οποίο αισθητικά και λειτουργικά θα τιμά με τον καλύτερο τρόπο τις θυσίες των προγόνων μας.

Κλείνοντας,

Θέλω να επανέλθω στο θέμα της αποψινής εκδήλωσης, που είναι το εξαιρετικό ποίημα «Νιάουστα», λέγοντας ότι το επόμενο βήμα, είναι η ενορχήστρωσή του (η μελοποίησή του).

Μια εργασία ασφαλώς επίπονη και σύνθετη.

Είμαι βέβαιος ότι, ο αγαπητός φίλος κ. Ταούλας θα τα καταφέρει και σ’ αυτόν τον τομέα και τον επόμενο χρόνο στην 187η Επέτειο του Ολοκαυτώματος, θα είμαστε πάλι εδώ για να ακούσουμε το ποίημα και ως μουσικό έργο».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ταινία-ντοκουμέντο από τις εκδηλώσεις εορτασμού της 134ης επετείου του Ολοκαυτώματος το 1956. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Παππάς, κα. Μ. Καρυδά, δημοτικοί σύμβουλοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, φορέων και συλλόγων της πόλης, άλλοι επίσημοι και αρκετοί πολίτες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies