Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με επισημότητα, έγινε το Σάββατο (30/12) η oρκωμοσία του Δημάρχου των Δημοτικών και των Τοπικών Συμβούλων, στην κατάμεστη από κόσμου αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η τελετή και ο αγιασμός έγινε από τον Μητροπολίτη Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Ακολούθησαν η ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και οι χαιρετισμοί του Δημάρχου και των Επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας κ.κ. Ι. Σπάρτση και Αντ. Φίλη.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Ηλ. Φωτιάδης και Αν. Σιδηρόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων, πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.

O ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΥ

Σεβασμιώτατε, κύριοι Βουλευτές, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι

Είναι ιδιαίτερη η τιμή και μεγάλη η συγκίνηση που αισθάνομαι σήμερα. Είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την ηρωική μας πόλη, τη Νάουσα. Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, σηματοδοτεί και τυπικά την έναρξη μια νέας πορείας για το Δήμο μας. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μας, στις εκλογές της 15ης του Οκτώβρη, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας, και μας έδωσαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την εντολή να συνεχίσουμε να διοικούμε το Δήμο μας, να συνεχίσουμε το έργο μας. Αυτή η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, της Νάουσας και των τεσσάρων δημοτικών μας διαμερισμάτων, είναι για μένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου ΕΝΤΟΛΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, είναι ΕΝΤΟΛΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, είναι ΚΑΘΗΚΟΝ να υπηρετήσουμε όλους τους Ναουσαίους: με ΗΘΟΣ, με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ και ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Από σήμερα, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει μια νέα και σπουδαία αποστολή:

Είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας, η οποία ξεκίνησε το 2003 και η αξιοποίηση των αστείρευτων πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο ευλογημένος τόπος μας.

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε χρέος προς την ιστορία, τους προγόνους και τα παιδιά μας, με πράξεις και με έργα να διευρύνουμε τους ορίζοντες της Νάουσας.

Έχουμε καθήκον να ξεπεράσουμε με επιτυχία τα εμπόδια και τα μεγάλα προβλήματα της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας, που βιώνει έντονα η πόλη και οι συμπολίτες μας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Νάουσα, που οφείλουμε να κερδίσουμε για τους συμπολίτες μας και κυρίως για τη Νέα Γενιά, για τα παιδιά μας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε άξιοι της ισχυρής εντολής που μας έδωσε ο λαός.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσωπούνται 3 συνδυασμοί, 3 παρατάξεις.

Από το βήμα αυτό δηλώνω ότι: Οι εκλογές τελείωσαν στις 15 Οκτώβρη. Από την επόμενη μέρα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Τα μεγάλα ζητήματα, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά.

Για τους συνεργάτες μου κι εμένα ισχύει το εξής:

«Η Διοίκηση πρέπει να ασκείται με γνώση. Η Αντιπολίτευση να γίνεται με μέτρο. Διοίκηση και Αντιπολίτευση δεν πρέπει να αναγάγουν την ιδιοτέλεια σε ιδεολογία»

Για Εμάς η κοινωνική συνοχή και συναίνεση είναι πολιτικός στόχος πρώτης προτεραιότητας και η επίτευξή του έχει ως βάση το τρίπτυχο:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ- ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Στρατηγική μας και οι υψηλοί αναπτυξιακοί στόχοι τους οποίους επιδιώκουμε ως Διοίκηση του Δήμου μας, απαιτούν στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν:

Γόνιμη συνεργασία, με όλους- Δημιουργική σύνθεση των απόψεων -Καλόπιστη κριτική- Καθαρές θέσεις και επιχειρήματα.

Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικές αντιπαλότητες και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, δεν χωρούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν οδηγούν πουθενά.

Σήμερα, χρειάζεται μια πανστρατιά για την παραπέρα πορεία της Νάουσας. Δεν περισσεύει κανένας.

Κοινός μας αντίπαλος, είναι μόνο τα προβλήματα.

Κοινός στόχος είναι η επίλυσή τους, για το συμφέρον αποκλειστικά και μόνο του κοινωνικού συνόλου.

Την τετραετία 2003-2006 εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, θεμελιώσαμε τη σταθερή και δυναμική πορεία ανάπτυξης της Νάουσας. Ολοκληρώθηκαν ή συνεχίζεται η υλοποίηση πολλών έργων και παρεμβάσεων, τα οποία ενισχύουν σημαντικά τις υποδομές του Δήμου μας, σε όλους τους τομείς.

Έγιναν πολλά. Ασφαλώς, δεν έγιναν όλα.

Χαράξαμε νέους άξονες για την πρόοδο του τόπου μας.

Εφαρμόσαμε στη Διοίκηση νέους τρόπους σκέψης και λήψης αποφάσεων.

Εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά και οργανωμένα.

Τώρα, τη νέα τετραετία 2007-2010, έχοντας ως πολύτιμο κεφάλαιο την εμπειρία και τη γνώση, είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους και το όραμά μας για τη Νέα Νάουσα.

Κρατάμε ό,τι θετικό μας άφησαν όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και αγωνιζόμαστε από κοινού για:

Τη σύγχρονη και ανθρώπινη Νάουσα.

Την ανοικτή, αναπτυγμένη πόλη, κέντρο της παραγωγής, της επιστήμης και του πολιτισμού.

Την πόλη / πρωταγωνιστή των εξελίξεων / στην εποχή της γνώσης και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Τη Νάουσα που τιμά την μακραίωνη ιστορία, και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά.

Τη Νάουσα που με μεγάλα έργα σήμερα, οικοδομεί το αύριο της νέων μας, την ελπιδοφόρα δύναμη για το μέλλον του τόπου μας.

Πυξίδα μας είναι το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του Δήμου μας. Είναι το πρόγραμμά μας, το οποίο εμπιστεύθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας, και μας έδωσαν την δημοκρατική εντολή να το εφαρμόσουμε.

Δεσμεύομαι, να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Δεσμεύομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου, να εργαστούμε κάθε μέρα, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη αποστολή την οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Ναουσαίοι.

Δεσμεύομαι, να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το Δημαρχείο και την πόρτα του Δημάρχου ανοικτή σε όλους ανεξαίρετα τους πολίτες.

Στην προσπάθεια αυτή, είμαι βέβαιος ότι πολύτιμο εργαλείο και αρωγός, θα είναι τα άξια στελέχη και το προσωπικό του Δήμου, των Νομικών προσώπων και των Δημοτικών μας Επιχειρήσεων.

Εξίσου σημαντική, θεωρώ και τη συμμετοχή στα κοινά των πολιτών.

Θέλουμε τους συνδημότες μας «ενεργούς».

Να στηρίξουν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να συμμετέχουν στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Να συστρατευθούν και να συνεισφέρουν στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου με τις γνώσεις, τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες τους.

Είναι επίκαιρο αλλά και αναγκαίο λοιπόν σήμερα, αυτό που είχε πει κάποτε ο Τζών Κένεντυ: «Μην αναρωτηθείτε τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σας για εσάς, αλλά τί εσείς για εκείνην»

Δεσμεύομαι ότι, η Δημοτική μας Αρχή θα συνεχίσει και θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία της με τους συμπολίτες μας. Τη συνεργασία με τους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Και αυτό θα γίνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς αποκλεισμούς, αναδεικνύοντας στην πράξη τις αξίες του δημοκρατικού διαλόγου και της συνεργασίας για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και την πρόοδο της Νάουσας και των τεσσάρων Δημοτικών μας Διαμερισμάτων.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Έχουμε διαμορφώσει τη στρατηγική μας.

Έχουμε θέσει τους στόχους μας.

Έχουμε καθορίσει τις προτεραιότητές μας.

Βαδίζουμε με σταθερά βήματα προς τα εμπρός.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο μας, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ανεβάζοντας τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων και των παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η Νάουσα, το Αρκοχώρι, το Γιαννακοχώρι, το Ροδοχώρι, ο Στενήμαχος.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Μπορεί κάποιους λίγους να θίξουμε ή να δυσαρεστήσουμε. Γνώμονά μας όμως θα είναι η δικαιοσύνη, αλλά και η προάσπιση του γενικότερου συμφέροντος της πόλης και των πολιτών.

«Πρέπει όλοι να λέμε πιο σωστό όχι το πιο εύκολο» όπως είχε πει κάποτε ο Δημοσθένης.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε αυτά που ξεκινήσαμε, επιτύχαμε και θεμελιώσαμε την περίοδο 2003-2006, τώρα, στη νέα θητεία να φέρουν ουσιαστικά και έμπρακτα αποτελέσματα:

στις υποδομές,

στο περιβάλλον,

στην εκπαίδευση,

στον πολιτισμό,

στον τουρισμό, στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και των πολιτών.

Η έναρξη της νέας θητείας μας συμπίπτει με την έναρξη του Δ΄Κ.Π.Σ. Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί, έγκαιρα έχουμε υποβάλλει στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ.

Και μάλιστα είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας που ανταποκρίθηκε άμεσα, στις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του Δ΄ Κ.Π.Σ., καταθέτοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε ως Δημοτική Αρχή με 19 φορείς και συλλόγους της πόλης μας.

Είναι ένα σχέδιο φιλόδοξο και οραματικό, το οποίο η πολιτεία αποδεικνύοντας την βούλησή της, οφείλει να εγκρίνει, ώστε να εξασφαλίσει η Νάουσα τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα.

Η πολιτική μας για μια περιφερειακή ανάπτυξη και μια νέα Αυτοδιοικητική κουλτούρα θα έχει επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ

Ιδιαίτερη, βαρύτητα θα δοθεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Στην κατεύθυνση αυτή οι παρεμβάσεις και τα έργα τα οποία προγραμματίζουμε (όπως το υπόγειο πάρκιν στη πλατεία Καρατάσου, η μεσημβρινή-βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων κλπ.) πιστεύω ότι θα δώσουν δραστικές λύσεις, στα χρονίζοντα προβλήματος καθαριότητας και κυκλοφοριακού.

Πιστεύουμε στο θεσμικό ρόλο και στις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρά τα γνωστά προβλήματα (κυρίως τα οικονομικά) που ταλανίζουν όλους τους Δήμους της χώρας μας.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας από την εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση (Κυβέρνηση) την ικανοποίηση των δίκαιων θεσμικών και αναπτυξιακών αιτημάτων, που είναι αιτήματα όλων των φορέων της πόλης, αιτήματα όλων των Ναουσαίων.

Θέλουμε μια νέα Νάουσα, μια πόλη με ζωντάνια, με νέους ανθρώπους, με όραμα, με συνεχή πρόοδο.

Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι

Έχω την πεποίθηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων θα παράξει έργο. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ικανοί, αξιόλογοι, με εμπειρία και γνώσεις, με όρεξη για δουλειά.

Γι’ αυτό πιστεύω ότι:

με ενότητα, μέσα από το διάλογο και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς στο κοινό καλό, και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα τιμήσει την εμπιστοσύνη του λαού της Νάουσας.

Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής της νέας διαδρομής, η οποία αρχίζει σήμερα, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε το λαό της Νάουσας, μοχθώντας να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα αλλά, και στα μικρά ζητήματα.

Είμαι επίσης βέβαιος, ότι ΟΛΟΙ μας εδώ σήμερα ορκιζόμαστε ενώπιον του λαού της Νάουσας και θα τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο εμπιστοσύνης που μας δώσατε και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γεννιές.

Κλείνοντας,

Θα ήθελα μια και το επιβάλλει το πνεύμα των ημερών να εκφράσω σε όλους, τις ευχές μου για υγεία, ευτυχία και το 2007 να είναι χρονιά δημιουργική για όλους.

Σας ευχαριστώ.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies