ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με επισημότητα έγινε την Κυριακή (26/12) η Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο. Η τελετή ορκωμοσίας και ο αγιασμός έγινε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονα. Ακολούθησε η ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού, των Δημοτικών Συμβούλων, των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Τ. Σιδηρόπουλος και Αγγ. Τόλκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, η Περιφ. Σύμβουλος κα. Δ. Μπαλτατζίδου, η Δήμαρχος Βέροιας κα. Χαρ. Ουσουλτζόγλου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και άλλοι επίσημοι. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού, και των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημ. Συμβουλίου κας. Ίλ. Ιωσηφίδου-Αποστόλου, κ. Βασ. Γώγου, κ. Γ. Καρτσιούνη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κα. Βας. Κουλτζή-Δ/ντρια Διοικ. Οικονομικών Υπηρεσιών, οι κ.κ. Ηλ. Αλιτσανίδης και Δ. Φωστηρόπουλος-Προϊστ. Διοικ. Υπηρεσιών και η Γραμ. του Δημ. Συμβουλίου κ. Ελισ. Λίγγου.

 

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού

 

«Σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα για την Ηρωική πόλη μας, τη Νάουσα.

Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί και τυπικά την έναρξη μιας ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για το ΝΕΟ ΔΗΜΟ μας. Ξεκινάμε όλοι μαζί ένα καινούργιο ταξίδι μιλίων. Κι όπως έλεγε κάποιος «ένα ταξίδι αρχίζει με το πρώτο βήμα». Κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα. Είναι η ορκωμοσία του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών-Τοπικών Κοινοτήτων του νέου Δήμου, που ιδρύεται με τη ένωση Ανθεμίων, Ειρηνούπολης και Νάουσας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που θεωρώ ότι η σημερινή ορκωμοσία είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ για τον τόπο μας.  Εγκαινιάζει μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Φέρνει το ΝΕΟ, δίνει ΕΛΠΙΔΑ και ΟΡΑΜΑ για ένα καλύτερο μέλλον στο νέο διευρυμένο δήμο μας. 

Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μας στις πρόσφατες εκλογές, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας, και μας έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημοκρατική εντολή να διοικήσουμε το νέο Δήμο.  

Αυτή η μεγάλη εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας είναι για εμένα και τους συνεργάτες μου ΕΝΤΟΛΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ να υπηρετήσουμε όλους τους δημότες με ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει από σήμερα ένα σπουδαίο, αλλά και δύσκολο έργο:

Να θέσει τα θεμέλια για το νέο, μεγάλο, ισχυρό «Καλλικρατικό» Δήμο Νάουσας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας. 

Να λάβει πολλές και γενναίες αποφάσεις για την προσαρμογή του νέου Δήμου στις απαιτήσεις και τις πολλές αλλαγές που φέρνει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα Ολοκληρωμένο, Οραματικό και Ρεαλιστικό Πρόγραμμα Έργων, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το Δήμο.

Να προωθήσει αποφάσεις και μέτρα με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση του δημότη, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, αλλά και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης.

Ήμουν από την αρχή υποστηρικτής της διοικητικής μεταρρύθμισης και της δημιουργίας ενός δήμου στα όρια της άλλοτε Επαρχίας Νάουσας. Για το στόχο αυτό δώσαμε αδιαπραγμάτευτο αγώνα και τελικά πετύχαμε τη συνένωση.

Ο νέος δήμος είναι πραγματικότητα.  

Τώρα καλούμαστε να εφαρμόσουμε τις βαθιές τομές και τις αλλαγές του «Καλλικράτη».  Αλλαγές αναγκαίες, για ένα Δήμο σύγχρονο, αποκεντρωμένο, κοντά στον πολίτη και πρωταγωνιστή των εξελίξεων στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής, προς όφελος όλων των πολιτών.

Ως Δημοτική Αρχή, αναλαμβάνουμε από σήμερα αυτό το πολυσύνθετο έργο, με τις παρά πολλές αρμοδιότητες που μεταφέρονται στο Δήμο.

Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν, ιδιαίτερα τώρα στην αρχή, το πρώτο κρίσιμο διάστημα. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά και με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε ικανούς συνεργάτες, στελέχη και προσωπικό του Δήμου, που σε αυτό το στάδιο της προσαρμογής θα έχει πολύ μεγάλο φορτίο δουλειάς.

Έχουμε καθήκον να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να φανούμε άξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας. Καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο Δήμο με κορυφαίο θεσμικό όργανο το Δημοτικό Συμβούλιο, με αυξημένες αρμοδιότητες και ρόλο ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ. Επίσης, από σήμερα αρχίζουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση και των νέων θεσμοθετημένων οργάνων:

Συμβούλια Δημοτικής Κοινότητας (Νάουσας, Κοπανού), Τοπικά Συμβούλια (σε όλες τις κοινότητες),Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Εκτελεστική Επιτροπή, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Επιτροπή Διαβούλευσης κ.ά.

Με τα όργανα αυτά, αλλά και με τις επιτροπές του Δημ. Συμβουλίου, που προβλέπει ο «Καλλικράτης», δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε τη δημοκρατική λειτουργία, τη συλλογικότητα και τη διαφάνεια στη λήψη όλων των αποφάσεων.  

Κυρίες και Κύριοι, φίλες και φίλοι,

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, το πρώτο ιστορικό Δημοτικό Συμβούλιο του «Καλλικρατικού» Δήμου Νάουσας, εκπροσωπούνται 4 συνδυασμοί, 4 παρατάξεις. Θέλω να συγχαρώ και σήμερα όλους τους συναδέλφους όλων των παρατάξεων με τους οποίους θα συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.

Και από το βήμα αυτό οφείλω να επαναλάβω και να τονίσω ότι: Οι εκλογές τέλειωσαν στις 14 Νοέμβρη. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά συναγωνιστές στη δύσκολη προσπάθεια να δημιουργήσουμε το νέο, μεγάλο και ισχυρό Δήμο, προς όφελος όλων των συνδημοτών μας. Τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου, οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά. 

Αρχή μας είναι: «Η Διοίκηση πρέπει να ασκείται με γνώση. Η Αντιπολίτευση να γίνεται με μέτρο. Διοίκηση και Αντιπολίτευση δεν πρέπει να αναγάγουν την ιδιοτέλεια σε ιδεολογία».

Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είναι αναγκαία η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ, η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

Οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ο λαϊκισμός και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κοινός μας αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα και κοινός μας στόχος η επίλυσή τους προς όφελος αποκλειστικά και μόνο του κοινωνικού συνόλου.

Τα προηγούμενα χρόνια (2003-2010) ολοκληρώσαμε μεγάλα έργα και κάναμε πολλές παρεμβάσεις. Παρά τις δυσκολίες και τα γνωστά προβλήματα που συναντήσαμε, καταφέραμε να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τις υποδομές σε όλους τους τομείς.

Ασφαλώς δεν τα κάναμε όλα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο.

Τώρα, αρχίζει μία νέα θητεία. Μια νέα θητεία, η οποία για τους συνεργάτες μου και εμένα είναι ένα μεγάλο στοίχημα: Είναι το όραμά μας για τη ΝΕΑ ΝΑΟΥΣΑ, ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ.

Είναι οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται για τον προικισμένο τόπο μας, με τον πλούτο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, στην παραγωγή, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στον τουρισμό.

Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου μας, που ουσιαστικά από 1/1/2011 επανιδρύεται, σχεδόν 100 χρόνια μετά την πρώτη σύστασή του το 1912. 

Πυξίδα μας είναι το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που εμπιστεύθηκε ο λαός και μας έδωσε την εντολή να το εφαρμόσουμε.

Το πρόγραμμά μας για το νέο Δήμο είναι οραματικό, φιλόδοξο και ρεαλιστικό, με συγκεκριμένους στόχους, προτεραιότητες και έργα σε κάθε τομέα.

Όμως, στο έργο που αναλαμβάνουμε αναγκαίος όρος είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των πολιτών. Θέλουμε τους δημότες ΕΝΕΡΓΟΥΣ και ιδιαίτερα τους ΝΕΟΥΣ, τη ΨΥΧΗ του ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ. Τους θέλουμε να συμμετέχουν στα κοινά, στην πρώτη γραμμή της κοινής προσπάθειας.   Μόνος του ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να τα κάνουν όλα.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη, τη βοήθεια όλων. Γιατί, πιστεύουμε ότι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ είναι τα θεμέλια κάθε προσπάθειάς μας, γι’ αυτό το λέμε και το εννοούμε: Δεν περισσεύει κανείς.

Η συστράτευση όλων, μπορεί να συμβάλλει εποικοδομητικά και ουσιαστικά στο έργο της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας προτάσεις, γνώσεις, αλλά και πρωτοβουλίες τους. 

Κανείς δεν τα ξέρει όλα, και δεν είναι αλάνθαστος.

Κι όπως έλεγε ο Θουκυδίδης: «Αι πόλεις άριστα οικούνται, εάν οι πολίται, τοις άρχουσι πείθονται οι δε άρχοντες, τοις νόμοις»

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Το 2011, αλλά και τα χρόνια που έρχονται δεν θα είναι εύκολα. Όλοι βιώνουμε τις δύσκολες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και των μέτρων του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.  Δεν είναι περίοδος για πολλά και μεγάλα λόγια.

Εκείνο που μπορώ σήμερα να δηλώσω, σε αυτήν την ιστορική τελετή ορκωμοσίας είναι:

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ότι η Δημοτική Αρχή, θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας από την Κεντρική Διοίκηση (την Κυβέρνηση) αδιαπραγμάτευτα και αποφασιστικά, δίκαια αιτήματα για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την αντιμετώπιση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και μέτρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Τα προβλήματα του τόπου (π.χ. το Νοσοκομείο), αλλά και των συμπολιτών μας ( όπως η ανεργία) δεν έχουν χρώμα.

Για εμένα πάνω από όλα είναι το συμφέρον του τόπου.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, μαζί με τους συνεργάτες μου, να εργαστούμε κάθε ημέρα, με όλες μας τις δυνάμεις και κοντά στον πολίτη προσπαθώντας και δίνοντας λύσεις στα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα. 

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, να συνεχίσω να υπηρετώ το θεσμό της Αυτοδιοίκησης προασπίζοντας αποκλειστικά και μόνο το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, έχοντας το Δημαρχείο και την πόρτα του Δημάρχου ανοικτή σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, είμαι βέβαιος: Ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων θα παράξει σημαντικό έργο. Όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ικανοί, αξιόλογοι, με εμπειρία και γνώσεις, με όρεξη για δουλειά.

Στο τέλος αυτής της νέας θητείας, η οποία αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014, όλοι μας θα είμαστε περήφανοι που υπηρετήσαμε το λαό του νέου Δήμου, που αγωνιστήκαμε για να δώσουμε λύσεις και υλοποιήσαμε χρήσιμα έργα, βάζοντας τα γερά θεμέλια της ΝΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. 

Κλείνοντας,

Θα ήθελα να σας καλέσω να βοηθήσετε τη Δημοτική Αρχή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, και όπως επιβάλλει το πνεύμα των άγιων ημερών, εύχομαι ολόψυχα σε όλους υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και το 2011 να είναι έτος παραγωγικό και δημιουργικό.

Σας ευχαριστώ». 

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies