ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα (26/9) το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα σχετικά με το νέο απορριμματοφόρο όχημα που απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Απορριμμάτων και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Το όχημα αυτό, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης απορριμμάτων, τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή, την πρωτοβουλία ουσιαστικά του Δήμου Νάουσας στην προώθηση του προγράμματος σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ημαθίας. Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των πολιτών σ’ ότι αφορά την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων αλλά και στη συνειδητοποίηση της ανακύκλωσης που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Όπως διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Χρ. Παππάς σύντομα πρόκειται να τοποθετηθούν 150 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων, με σκοπό να συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο), τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην ειδική Μονάδα Διαχείρισης που λειτουργεί στην Κατερίνη. Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος (κάδοι απορριμμάτων, μεταφορικά, προσωπικό κ.ά) καλύπτεται από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Απορριμμάτων.

Επίσης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2006, τονίζοντας ότι η Νάουσα έχει επιλεγεί, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, να είναι μια από τις 8 πόλεις της χώρας μας που θα περάσει η φλόγα και χαρακτήρισε το γεγονός αυτό σημαντικό για την πόλη μας. Ειδικότερα, η λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα διέλθει και θα διανυχτερεύσει στη Νάουσα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, στην Πλατεία Καρατάσου και στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».

Προγραμματική Σύμβαση ΔΗ.Π.Ο.Ν.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Νάουσας του ΔΗ.Π.Ο.Ν. και της Ν.Α. Ημαθίας. Η διάρκεια της σύμβασης αφορά το διάστημα 2005-2016 Επίσης, ορίσθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης την οποία αποτελούν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Ι. Σπάρτσης, ο Πρόεδρος του ΔΗ.Π.Ο.Ν. κ. Γ. Πάτσος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Παπαστόϊκας και Β. Τζώρτζης.

Αποδοχή ένταξης του έργου «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών»- Προϋπολογισμού 580.149 ευρώ.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η αποδοχή της ένταξης του έργου «Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών». Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, μεταξύ άλλων τόνισε ότι, πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον τόπο, που αφορά τις νέες τεχνολογίες, τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Νάουσας είναι ένας από τους 49 του οποίου εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο, αποτέλεσμα πλήρους μελέτης που επιμελήθηκε ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Αδαμίδης. Το έργο εντάσσεται στο Μέτρο 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» με προϋπολογισμού 580.148,64 ευρώ και είναι 100% χρηματοδοτούμενο.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την κατασκευή υπόγειων υποδομών τοπικής πρόσβασης και αποτελείται από έναν κύριο δακτύλιο και τέσσερις γραμμές σύνδεσης με απομακρυσμένα σημεία. Το συνολικό μήκος εκσκαφής του δικτύου είναι 7.563μ. όπου θα τοποθετηθούν ειδικά καλώδια συνολικού μήκος 19.346 μ. (καλώδια διανομής, πρόσβασης και χρηστών). Το έργο προβλέπει τη διασύνδεση κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος του Δήμου Νάουσας με στόχο το όφελος του καταναλωτή-χρήστη και τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών δημόσιας υγείας, εκπαίδευσης και εμπορικών εφαρμογών. Οι υποδομές οπτικών δικτύων που θα δημιουργηθούν με την υλοποίηση του έργου εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό για την εκμετάλλευση του Μητροπολιτικού Δικτύου (Metropolitan Area Work-MAN). Αναλυτικά τα σημεία τα οποία πρόκειται να διασυνδεθούν με δίκτυο οπτικών ινών είναι: 1) Δημαρχείο, 2) Δημοτική Βιβλιοθήκη, 3) Μουσική Βιβλιοθήκη, 4) Εστία Μουσών, 5) Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείου, 6) Μουσείο Οίνου και Αμπέλου (ΔΗΠΟΝ), 7) Πολιτιστικό Κέντρο, 8) Θερινό Δημοτικό Θέατρο, 9) Δημοτικά Σχολεία (τα Δημοτικά Σχολεία της Νάουσας), 10) 1ο και 2ο Γυμνάσιο (Λάππειο), 11) 3ο Γυμνάσιο, 12) 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο, 13) ΤΕΕ, 13) ΣΕΠ, 15) Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Γήπεδο), 16) Σχολή Αστυφυλάκων, 17) Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 18) ΚΑΠΗ, 19) Νοσοκομείο, 20) Πολεοδομικό Γραφείο Νάουσας, 21) Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, 22) Δημοτική Κατασκευαστική Εταιρία, 23) ΔΕΥΑΝ, 24), Διοικητήριο, Αστυνομία, Δ.Ο.Υ, 25) Πυροσβεστική, 26) Κέντρο Διοίκησης Συνοριοφυλακής, 27) ΚΕΠ Νάουσας.

Εγκρίσεις Τεχνικών Δελτίων και Μελέτης έργων του Προγράμματος Ανάπλασης της Αράπιτσας

Ομόφωνα, εγκρίθηκαν η υποβολή Τεχνικών Δελτίων για τα έργα: 1) «Κτίριο Διοίκησης και διαχείρισης του έργου στη Βέτλανς και δημιουργία εκθεσιακού χώρου» και 2) «Ανακατασκευή και θέση σε λειτουργία του υφιστάμενου υδροηλεκτρικού σταθμού Βέτλανς». Τα δύο έργα εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης της Αράπιτσας. Επίσης, εγκρίθηκε η σχετική μελέτη για το έργο στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Βέτλανς, που προβλέπει τη δημιουργία επισκέψιμο χώρου, στην οποία θα συνυπάρχουν το παλαιό με το καινούργιο των υδροηλεκτρικών μονάδων, ενώ το έργο θα αξιοποιηθεί και ως χώρος εκπαίδευσης και επίδειξης για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης.

Από 3 έως 14 Οκτωβρίου η Δωρεάν Διάθεση Καυσόξυλων

Αποφασίσθηκε η Δωρεάν διάθεση καυσόξυλων σε δημότες από το δημοτικό δάσος για το διάστημα από 3-14/10/2005, μετά από υποβολή αίτησης των ενδιαφερομένων στο Δήμο Νάουσας, και θα γίνεται από τις περιοχές που υπάρχουν κατακείμενα υπόλοιπα υλοτομιών κλπ. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δασαρχείου. Επισημαίνεται ότι άδεια θα δοθεί σε δημότες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα καυσόξυλα ως καύσιμη ύλη για τη θέρμανσή τους, μέχρι 3 τόννους για κάθε οικογένεια. Επισημάνθηκε ακόμα από τον Δήμαρχο ότι τυχόν παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρότατα και με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεσημβρινή αποκομιδή Σκουπιδιών στο Κέντρο της Νάουσας

Αποφασίσθηκαν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη της Νάουσας. Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, τόνισε ότι με τα μέτρα τα οποία προτείνονται στόχος είναι να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται για οχήματα και πεζούς κυρίως στο κέντρο της πόλης (δακτύλιους). Είπε ότι προηγήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου με τους αρχηγούς των παρατάξεων με σκοπό στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία. Επισήμανε το γεγονός ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ οι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι οι χώροι παραμένουν ίδιοι. Υπογράμμισε, ότι ρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, τονίζοντας ωστόσο πως για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζεται να βοηθήσουμε όλοι, να δώσουμε έμφαση στην κυκλοφοριακή αγωγή, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις με αυτοκίνητο στο κέντρο ή σε μικρές αποστάσεις μέσα στη πόλη. Το σημαντικότερο όλων τόνισε, είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Τέλος, έκανε έκκληση στους εμπόρους-καταστηματάρχες να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στο εμπορικό κέντρο.

Συγκεκριμένα οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

Α) ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ:

1) Τμήμα της οδού Δημαρχίας με φορά από οδό Χρ. Λαναρά προς Πλατεία Δημαρχίας, 2) Τμήμα οδού Χ’ Γρηγοριάδη με φορά από συμβολή της με οδό Κοραή ( Τριόδι ) προς την οδό Χρ. Λαναρά, 3)Τμήμα οδού Χ’ Γρηγοριάδη με φορά από Πλατεία Τρόμπακα (Διοικητήριο ) μέχρι τη συμβολή της με οδό Χρ. Λαναρά, 4)Τμήμα της οδού Αλ. Σβώλου από Πλατεία Δημαρχίας με φορά προς οδό 17ης Οκτωβρίου, 5)Τμήμα της οδού Χ’ Κουρκούτα από συμβολή της με οδό 17ης Οκτωβρίου προς συμβολή της με οδό Τσάμη Καρατάσου, 6)Τμήμα της οδού Στουγιαννάκη από συμβολή της με οδό Ζαφειράκη με φορά προς οδούς Προδρόμου – Κόκαρη, 7) Τμήμα της οδού Κόκαρη από συμβολή της με οδό Στουγιαννάκη μέχρι τη συμβολή της με οδό Εμ. Παπά, 8) Τμήμα της οδού στην Πλατεία Τρόμπακα από συμβολή της από οδό Μεταμόρφωσης μέχρι την συνάντηση της με την υφιστάμενη Πάροδο Πλατείας Τρόμπακα , απέναντι από το Διοικητήριο (Κυκλική πορεία Διοικητηρίου).

Β) ΟΔΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ:

1) Όλη η οδός Βύρωνος, έναντι των καθέτων προς αυτή δρόμων, εκτός της διασταύρωσης της με οδό Καμπίτη, 2) Όλη η οδός Επ. Γκαρνέτα, έναντι των καθέτων προς αυτή οδών, εκτός της διασταύρωσης της με την οδό Χρ. Λαναρά, 3) Όλη η οδός Μυσιρλή, έναντι των καθέτων προς αυτή δρόμων, εκτός από την διασταύρωση με την οδό Χρ. Λαναρά, 3) Όλη η οδός Χρ. Σμύρνης, έναντι των καθέτων προς αυτήν δρόμων, από την συμβολή της με οδό Κοραή μέχρι την συμβολή της με οδούς Αμουντζοπούλου - Ν. Φωκέα, 4) Όλη η οδός Αγίου Θεολόγου, έναντι όλων των καθέτων προς αυτήν δρόμων, 5) Όλη η οδός Ολυμπίου Γεωργάκη, έναντι όλων προς αυτήν δρόμων εκτός της συμβολής της με την οδό Κατσουλάκη .

Πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας ( Ρ-2) STOP, θα τοποθετηθούν πριν και μετά από κάθε διασταύρωση των οδών με τις προαναφερθείσες οδούς προτεραιότητας.

Γ) ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ:

Χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων μικτού βάρους άνω των 8 τον. μεικτού βάρους στην οδό Θ. Σαμαρά (μετά το 9ο Δημοτικό Σχολείο ) .

Χώρος στάθμευσης οχημάτων δημοσίας χρήσης ( ΤΑΞΙ) στο Νοσοκομείο:

1) Χαρακτηρίζετε χώρος στάθμευσης ταξί (πιάτσα), ο χώρος μέσα στο Δημοτικό Πάρκινγκ ( θέσεις 4 ) δίπλα στο υφιστάμενο περίπτερο όπου και η αποθήκη της Τεχν. Υπηρεσίας, απέναντι από το Νοσοκομείο.

2) Μεταφορά της πιάτσας ΤΑΞΙ από την οδό Καμπίτη στην πλατεία Καρατάσου , έμπροσθεν της Τραπέζης ALPHA BANK.

Χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων ιδιωτικής χρήσης:

Χαρακτηρίζετε χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης α) η οδό Δημαρχίας, β) το Δημοτικό Πάρκινγκ επί της οδού Χρ. Πετρίδη παρά το Ηρώο, γ) η οδός Καμπίτη (πρώην πιάτσα ΤΑΞΙ ) όπου και θα γίνεται χρήση καρτών στάθμευσης (ωριαίας, μηνιαίας, ετήσιας ισχύος) και δ) μίας θέσης για λεωφορείο στην οδό Ζαφειράκη, έμπροσθεν του ακαλύπτου οικοπέδου φερόμενης ιδιοκτησίας Ι. Μπίλλη, δίπλα στην ιδιοκτησία Δ. Βλάχου ( ανάμεσα στις οδούς Κόκκαρη και Εμ. Παππά ) .

Απαγόρευση Στάθμευσης: 1) Ολοσχερώς επί των οδών Νοσοκομείου (από την συμβολή της με οδό Αριστοτέλους) και Μεγ. Αλεξάνδρου (μέχρι την συμβολή της με οδό Χρ. Πετρίδη ), εκτός του χώρου έμπροσθεν των ιδιοκτησιών κ.κ. Σταμπουλούς Α. και Χρ. Γιατζητζόπουλου και για 4 θέσεις.

2) Στην αριστερή πλευρά της οδού Φ. Κοκκίνου με κατεύθυνση (από την συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους) μέχρι τη συμβολή της με την οδό Σπ. Λαναρά.

3) Στις οδούς Στ. Χωνού και Εθνικής Αντίστασης (μπροστά από το Γήπεδο), βαρέων οχημάτων άνω των 8 τον μικτού βάρους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

• Καθορισμός οραρίου Φορτοεκφόρτωσης αγαθών και Μεταφορές.

Η Φορτοεκφόρτωση υλικών, προϊόντων & αγαθών για την εξυπηρέτηση του Εμπορικού Κέντρου προτείνεται να επιτρέπεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 μεσ. Και από τις 15.00 μ.μ. μέχρι τις 19.00 μ.μ.. Η περιοχή εφαρμογής περικλείεται από τις οδούς: Κ. Δημητριάδη – Ρ. Φεραίου - Ε. Γκαρνέτα – Κοραή - Αλ. Σβώλου - 17ης Οκτωβρίου - Πλατεία Παναγίας – Στουγιαννάκη – Προδρόμου - Χ’ Μαλούση - Χ. Πετρίδη - Μ. Αλεξάνδρου – Βύρωνος – Περδικάρη – Μεταμορφώσεως - Κ. Δημητριάδη.

• Ρύθμιση κυκλοφορίας μέσω φωτεινού σηματοδότη.

Επειδή ο κυκλοφοριακός φόρτος της οδού Θεοφίλου είναι σχεδόν το 70 % των εισερχομένων οχημάτων στην Πλατεία Καρατάσου σε σχέση με το περίπου 30 % των εισερχομένων από την οδό Κωνσταντινίδη, προτείνεται η προμήθεια και τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη (φαναριού) σταθερού ή ρυθμιζόμενου κύκλου λειτουργίας, στο σημείο συμβολής εισόδου της οδού Κωνσταντινίδη με την Πλατεία Καρατάσου. Η ύπαρξη του φαναριού στο σημείο αυτό θα διευκολύνει δραστικά την απρόσκοπτη κυκλοφορία των εισερχομένων οχημάτων στην Πλατεία Καρατάσου από την οδό Θεοφίλου.

• Ρύθμιση κυκλοφορίας Αστικής Συγκοινωνίας.

Ύστερα και από συνεννόηση με τους υπευθύνους των Αστικών Συγκοινωνιών Νάουσας προτείνεται η παρακάτω διαδρομή για την γραμμή Νάουσα–Άγιος Νικόλαος: (Αφετηρία Μετάβασης) Οδός Βασ. Φιλίππου–Τμήμα της Πλατείας Καρατάσου – Στουγιαννάκη – Ν. Ζαφειράκη – Χρ. Λαναρά – Εργατικό Κέντρο – Πεχλιβάνου – Κυριακίδη – Αγίου Νικολάου – Άλσος Αγίου Νικολάου ( Τέρμα).

(Αφετηρία Επιστροφής) Άλσος Αγίου Νικολάου - Απολλωνιάδος – Κυριακίδη - Ηρωϊδών – Αρ. Κοκκίνου – Αριστοτέλους – Νοσοκομείου –Μεγ. Αλεξάνδρου – Μπιγκάνου – Βας. Φιλίππου (Τέρμα ).

• Τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής διακοπής πορείας Ρ-2 ( STOP ).

Η πινακίδα αυτή πρέπει να τοποθετηθεί στην συμβολή της οδού Ρήγα Φεραίου και πριν από τον κόμβο της πλατείας Πουλιάνας, προκείμενου να διακόπτεται η πορεία του οχήματος που έρχεται από την οδό Ρ. Φεραίου και να παραχωρεί προτεραιότητα στα οχήματα τα οποία εισέρχονται στον κόμβο προερχόμενα από τις οδούς Π. Μελλά και Ε. Γκαρνέτα.

Πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας( Ρ-2 ) θα τοποθετηθούν πριν και μετά από κάθε διασταύρωση των οδών με τις προαναφερθείσες οδούς προτεραιότητας .

• Σ’ όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης και εκατέρωθεν των διαβάσεων των πεζών θα αναπτυχθεί ικανός αριθμός θέσεων στάθμευσης δικύκλων, όπως έμπροσθεν της Ενικής Τράπεζας, στην Καφετέρια MINIMAL (πλατεία Καρατάσου/ Στουγιαννακη), εκατέρωθεν των διαβάσεων πεζών, στο κέντρο της πόλης κ.λ.π.

• Αλλαγή ώρας αποκομιδής απορριμμάτων εντός του κεντρικού δακτυλίου της πόλης , που περιλαμβάνει το Εμπορικό της κέντρο.

Οι οδοί που καθορίζουν την περίμετρο του Εμπορικού κέντρου είναι οι εξής : ΒΥΡΩΝΟΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ – ΕΡΜΟΥ – Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ –ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ –Γ. ΚΟΥΛΗ – ΚΟΡΑΗ –ΑΛ. ΣΒΟΛΟΥ –17ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ– ΠΛ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΣΤΟΥΓΑΝΝΑΚΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΧΑΤΖΗΜΑΛΟΥΣΗ – ΧΡ. ΠΕΤΡΙΔΗ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – ΒΥΡΩΝΟΣ.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται τις ώρες 15:00 έως 17:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή στον Κεντρικό Δακτύλιο της πόλης.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Φουντούλης, τόνισε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτείνονται είναι αποτέλεσμα μελέτης, αλλά και εξαντλητικού διαλόγου ο οποίος προηγήθηκε από τις αρχές του χρόνου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης, οι οποίοι συνεργάστηκαν θετικά με το Δήμο και υπέβαλαν τις προτάσεις τους (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία, Εμπορικός Σύλλογος, Σωματεία ΤΑΧΙ, ΚΤΕΛ Αστικών Λεωφορείων, Σχολές Οδηγών, Λέσχη Μοτοσικλετιστών κ.ά.).

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο Δήμαρχος κ. Καραμπατζός είπε ότι οι παρεμβάσεις, τα έργα και τα μέτρα της Δημοτικής Αρχής τα οποία αφορούν την ποιότητα ζωής, όπως είναι το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η ανακύκλωση πρόκειται να παρουσιασθούν σε ειδική εκδήλωση, ώστε οι δημότες να ενημερωθούν αναλυτικότερα και πιο ολοκληρωμένα. Επίσης, ο κ. Καραμπατζός ανακοίνωσε ότι σύντομα πρόκειται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η ειδική τηλεφωνική υπηρεσία του Δήμου Νάουσας, τηλ. 21111, η οποία θα δέχεται τα αιτήματα των δημοτών (π.χ. αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρήσεις δρόμων, πεζοδρομίων κλπ.) με σκοπό να τα προωθεί άμεσα και συντονισμένα στα αρμόδια συνεργεία του Δήμου για να τα επιλύσουν.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies