English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Ε.Ο. ΕΔΕΣΣΑ-ΣΚΥΔΡΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ- ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ»

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 

Με βασικά συνθήματα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ», «Κε. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ;» «Κε ΣΟΥΦΛΙΑ ΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΛΛΗ» ΕΓΝΑΤΙΑ», αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ο Δήμος Νάουσας και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης στη σύσκεψη που έγινε χθες βράδυ (26/8) στο Δημαρχείο Νάουσας με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δημ. Σύμβουλος κ. Αγγ. Λακηνάνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ημαθίας κ. Ευστ. Προύσαλης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Αθ. Τσίτσης, ο Πρόεδρος του Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ κ. Γ. Φουντούλης, ο Πρόεδρος του Σωμ. Ιδιοκ. ΤΑΞΙ Νάουσας κ. Ηλ. Δαλαμπήρας, η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας κ. Βασ. Παπαδημητρίου, ο Δ/ντής του Α.Σ.Ν. κ. Οικονόμου, ο εκπρόσωπος του Κ.Τ.Ε.Λ Αστικών Λεωφορείων Νάουσας κ. Γ. Αδαμίδης, καθώς και μέλη των Δ.Σ. των παραγωγικών φορέων.

Στην αρχή της σύσκεψης ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα στοιχεία και στο ιστορικό του έργου «κάθετος οδικός άξονας Ε.Ο. Έδεσσα- Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία Οδός» συνολικού μήκους 36,63 χλμ., το οποίο χαρακτήρισε ως «το έργο των έργων», τονίζοντας ότι αποτελεί το μεγαλύτερο έργο υποδομής στον τομέα των μεταφορών για την Ημαθία και την Πέλλα. Επισήμανε ότι παρά τις επανειλημμένες πρωτοβουλίες του Δήμου, με πιο πρόσφατη τη σύσκεψη που έγινε στη Νάουσα (αίθουσα «Ναϊάς) στις 20/6/2009 (συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των Δήμων από τους οποίους διέρχεται ο δρόμος, οι Νομάρχες Ημαθίας και Πέλλας, βουλευτές, στελέχη της Περ. Κ. Μακεδονίας και οι μελετητές του έργου), δυστυχώς από την Περ. Κ. Μακεδονίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει δοθεί καμία υπεύθυνη και επίσημη απάντηση για το μέλλον του έργου. Είπε ότι στο τμήμα «Νάουσα-Πατρίδα» οι εργασίες έχουν σταματήσει πριν από πολλούς μήνες και σήμερα παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης. Σημείωσε ότι η διακοπή των εργασιών, εξαιτίας των προσφυγών ιδιωτών της περιοχής, οδήγησε το έργο σε μια ατέρμονη δικαστική διαδικασία που καθυστερεί παρά πολύ η κατασκευή του. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, ώστε με άμεσες παρεμβάσεις των υπευθύνων να ξεπεραστούν τα εμπόδια, να δοθούν οι χρηματοδοτήσεις και να συνεχιστεί το έργο. Ο κ. Καραμπατζός για τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία Οδό είπε ότι, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες δεν έχει προβλεφθεί η χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΣΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά «η σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία Οδό είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, γιατί αφορά το μέλλον και την ανάπτυξης μιας από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας (Ημαθία-Πέλλα), που θα συντομεύσει την απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομική ανάκαμψη της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής, η οποία πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας». Τόνισε ότι, χωρίς άλλη καθυστέρηση επιβάλλεται να ληφθούν από την Κυβέρνηση άμεσα πολιτικές αποφάσεις και να διασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις από το Τομεακό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ για να ολοκληρωθεί το έργο.

Κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, διεκδικώντας και διατρανώνοντας το αίτημα, να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποπεράτωσης στο τμήμα «Νάουσα-Πατρίδα» και να ολοκληρωθεί το σύνολο του έργου. Ο κ. Καραμπατζός πρότεινε: 1) Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ. να γίνει κινητοποίηση με τη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών με οχήματα και μαύρες σημαίες, στο υπό κατασκευή αλλά εγκαταλελειμμένο τμήμα στην περιοχή του κόμβου Μονοσπίτων και 2) Την επίδοση κοινού ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό την Παρασκευή 5/9/09, ενόψει των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, οι οποίοι συμφώνησαν για τη σημασία του κάθετου οδικού άξονα Ε.Ο. Έδεσσα-Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία Οδός στην ανάπτυξη της περιοχής και εξέφρασαν την συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Επίσης, για την κινητοποίηση της 2/9/2009 στον κόμβο Μονοσπίτων και το ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό ενημερώθηκαν οι Δήμαρχοι Έδεσσας, Σκύδρας, Ανθεμίων, Ειρηνούπολης, Δοβρά, Βέροιας και Απ. Παύλου και οι Νομάρχες Ημαθίας και Πέλλας οι οποίοι θα προσκληθούν να συμμετέχουν, στηρίζοντας το κοινό αίτημα για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 74 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ