ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΜΙΓΓΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΟΥΣΑΣ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας
Ολοκληρώθηκε σήμερα (14/7) η δωρεάν παραχώρηση του Στρατοπέδου «Μίγγα» στο Δήμο Νάουσας. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζού και των εκπροσώπων της στρατιωτικής μονάδας 11Μ.Ε. (στην οποία ανήκε διοικητικά το Στρατόπεδο «Μίγγα») Λοχαγού κ. Κ. Τζανέλη και Ανθυπολοχαγού κ. Κ. Κοψίδα, και της εκπροσώπου της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου  κας. Κωνσταντινίδου.  

Από σήμερα το Στρατόπεδο «Μίγγα» συνολικής έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας, ενώ η τυπική διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας σύμφωνα με το νόμο, θα ολοκληρωθεί έπειτα από τον ακριβή προσδιορισμό της χρήσης του στρατοπέδου, η οποία αναμένεται να γίνει από το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο το επόμενο διάστημα. Ο Δήμαρχος Νάουσας, με αφορμή του σημαντικό γεγονός της δωρεάν παραχώρησης του στρατοπέδου «Μίγγα» έδωσε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο χώρο του «πέτρινου» τουριστικού περίπτερου της ΔΕΤ στο άλσος Αγίου Νικολάου.    

Τα κυριότερα σημεία της Συνέντευξης Τύπου
του Δημάρχου Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζού

 

·         Παραχώρηση Στρατοπέδου «Μίγγα» στο Δήμο Νάουσας:

Η δωρεάν παραχώρηση του στρατοπέδου «Μίγγα» στο Δήμο Νάουσας είναι ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη μας.  Μετά από 53 χρόνια, επιστρέφει η χρήση της έκτασης των 15 στρεμμάτων, την οποία παραχώρησε δωρεάν στον Ελληνικό Στρατό το 1956 ο Δήμος Νάουσας, επί δημαρχείας του αείμνηστου Αλέξανδρου Χωνού. Για πολλά χρόνια και σε εποχές διαφορετικές από τη σημερινή, το Στρατόπεδο συνέβαλε θετικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Σήμερα, οι συνθήκες έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες και δεδομένα, γι’ αυτό και θέσαμε ως στόχο την επιστροφή του Στρατοπέδου στο Δήμο μας.

Είναι η θετική κατάληξη του αγώνα διεκδίκησης, που ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή από το 2003. Μετά από την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει την Μονάδα Επιστρατεύσεως (21ΜΕ) από το Στρατόπεδο «Μίγγα», υποβάλλαμε τον Απρίλιο του 2003 στον τότε Υφυπουργό Εθν. Άμυνας κ. Λάζαρο Λωτίδη το αίτημα να παραχωρηθεί δωρεάν η έκταση στο Δήμο. Το αίτημα έγινε δεκτό κι η παραχώρηση του στρατοπέδου εξαγγέλθηκε από τον κ. Λωτίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο (5/5/2003) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού του Ολοκαυτώματος.

Ωστόσο το ζήτημα παρέμενε στάσιμο το επόμενο διάστημα μετά και την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Μίγγα» ήταν από τα βασικά αναπτυξιακά αιτήματα, τα οποία υποβάλλαμε στην κυβέρνηση με επιστολές στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή (Σεπτέμβριος 2004 και Σεπτέμβριος 2005).

Αρχικά η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Σεπτέμβριο 2004), ήταν η παραχώρηση να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2795/99, που προέβλεπε την μερική παραχώρηση του 50% της έκτασης, και το υπόλοιπο 50% της έκτασής του να παρέμενε για χρήση στο Στρατό.

Εμείς επιμείναμε σταθερά στο αίτημά μας να παραχωρηθεί το σύνολο του στρατοπέδου, γιατί επρόκειτο για θέμα ηθικής (λόγω της δωρεάς το 1956). Και το αίτημα το επανυπέβαλα με επιστολές μου στον τότε Υφυπουργό Εθνικής κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον Οκτώβριο 2005 και το Μάϊο του 2006).  Επίσης, υποβλήθηκε και στον τότε Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη (Οκτώβριος 2005), στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής Παρέμβασης, που σχεδίαζε η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και των απολύσεων στο «Κλωστήρια Ναούσης Εργ Β’» και την «Τρικολάν».

Στο υπόμνημα που υποβάλλαμε στην Πολιτική Επιτροπή των Μέτρων για τη Νάουσα, η οποία συγκροτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 και συνεδρίασε στη Νάουσα τον Αύγουστο του 2007, μεταξύ των αιτημάτων μας ήταν και η παραχώρηση του Στρατοπέδου. 

Οι πιέσεις και ο αγώνας διεκδίκησης ήταν συνεχής. Για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, χρειάστηκε συστηματική προσπάθεια και επιμονή ώστε να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των υπηρεσιών των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομίας του ΤΕΘΑ κλπ.

Τελικά, αυτός ο αγώνας μας δικαιώθηκε. Το στρατόπεδο ανήκει πλέον στο Δήμο Νάουσας. Ανοίγουν, όμως, ορίζοντες αξιοποίησης και ανάπτυξης του χώρου.  

Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε στόχους, προτάσεις και ιδέες. Προτάσεις που αφορούν δράσεις στον τομέα του τουρισμού καθώς και το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση κλπ.  

Θεωρώ ότι η αξιοποίηση του στρατοπέδου «Μίγγα» αποτελεί ένα από τα κορυφαία αναπτυξιακά ζητήματα για τη Νάουσα. Σήμερα, δεν είναι η ώρα να αναφερθώ αναλυτικά στις δράσεις, τις οποίες μελετάμε ως Δημοτική Αρχή.

Το ζήτημα θα τεθεί σε δημοκρατικό διάλογο και σε ανοικτή διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Νάουσας, θα γίνει μια Ομάδα Εργασίας, η οποία θα φέρει συγκεκριμένες προτάσεις και τελικά το θέμα θεσμικά θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Θέλω όμως σήμερα να τονίσω ότι:

    1ον Με την παραχώρηση του Στρατοπέδου «Μίγγα», αυξάνεται η περιουσία του Δήμου Νάουσας. Επιβεβαιώνεται έμπρακτα ότι η δική μας Δημοτική Αρχή, ξέρει να διεκδικεί και να πετυχαίνει τους στόχους της, αυξάνοντας την περιουσία του Δήμου, ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Αυτό έγινε το 2003 με το Δημοτικό Δάσος, όταν επιλύθηκε με ειδική νομοθετική ρύθμιση στο Δασικό Νόμο, ένα πάγιο αίτημα της Νάουσας και έτσι ήδη προχωράμε στο σχέδιο ανάπτυξης του βουνό μας με το θεσμικό πλαίσιο των ΣΔΙΤ. Το ίδιο και με το Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, που με δωρεά στο Δήμο του Χρήστου Λαναρά και της Οικογένειας του, η Νάουσα διαθέτει από τον Απρίλιο του 2007, ένα σύγχρονο κέντρο Πολιτισμού, το οποίο αναδεικνύει την ιστορία, τη μεγάλη σημασία, αλλά και τη μοναδικότητα του αρχαιολογικού χώρου. 

    2ον Η αξιοποίηση του Στρατοπέδου, δεν αποτελεί απλά έναν γενικό στόχο, αλλά λειτουργεί συμπληρωματικά σε έργα που υλοποιούμε.  

Είναι βασικό τμήμα του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο υλοποιούμε για την περιοχή του Άλσους Αγίου Νικολάου.

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη ή πρόχειρα.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε είναι μεθοδικά μελετημένα. Συγκεκριμένα: α) Ήδη προχωράμε σε δημοπράτηση στις 4/8 του μεγάλου έργου διαμόρφωσης του δρόμου-ποδηλατόδρομου Νάουσας-Αγίου Νικολάου, β) Ολοκληρώνουμε το Κλειστό Κολυμβητήριο, που θα λειτουργήσει το Φθινόπωρο, γ) Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση του Άλσους Αγίου Νικολάου και των πηγών, δ) Σύντομα δημοπρατούμε την κατασκευή έργων υποδομής για τη μεταφορά των περιπτέρων του άλσους.

Αυτά τα έργα είναι σημαντικές παρεμβάσεις, τα οποία θα βελτιώσουν την πρόσβαση, τη λειτουργικότητα και τις υποδομές στο Άλσος Αγίου Νικολάου που είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος της Νάουσας και από τους σημαντικότερους της Μακεδονίας.    

·         Πρόγραμμα «Βέρμιο»

Στην πρωτοβουλία μας για τη διανομαρχιακή-διαδημοτική συνεργασία των 4 Νομών, των 12 Δήμων και των 2 περιφερειών, υπάρχει θετική εξέλιξη.

Αύριο Τετάρτη (15/7) ο Υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Μιχ. Παπαδόπουλος και μέλος της Επιτροπής Συντονισμού του Προγράμματος «Βέρμιο», έχει προγραμματίσει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομίας με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αθ. Μπούρα, ώστε να υποβληθεί ο φάκελος του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Βερμίου, συνολικού προϋπολογισμού 198,5 εκ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη της Νάουσας. 

 

·         Οδικός άξονας «Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία»

Σχετικά με το ζήτημα του οδικού άξονα «Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία», μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εξέλιξη. Περιμένουμε, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Νομάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης, να προγραμματιστεί συνάντηση της Επιτροπής, αρχικά με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Τσιότρα και στη συνέχεια με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

Θέλω, όμως να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, δεν θα αφήσουμε το θέμα του δρόμου «Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα-Εγνατία» να παραμείνει στάσιμο. Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα εάν δεν γίνουν οι συναντήσεις και οι επαφές, για τις οποίες όλοι συμφωνήσαμε στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία μας στις 20/6, τότε θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν θα ανεχθούμε άλλη καθυστέρηση. Αρκετός χρόνος χάθηκε, δεν πάει άλλο. Αυτό το θέμα δεν θα το αφήσω έτσι. Θα ξεσηκώσω όλο τον κόσμο. Τη μορφή των κινητοποιήσεων θα την εξετάσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Έχουμε σύμμαχό μας όλους τους πολίτες. Αν το έργο δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ούτε τα επόμενα 50 χρόνια.

Δεν θα σηκώσει το βάρος μόνον ο Δήμαρχος της Νάουσας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, δεν θα παίζουμε κρυφτούλι με ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το μέλλον της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής  Ημαθίας και  Πέλλας.    

 

·         Δημοπρατήσεις  έργων και μελετών του Δήμου Νάουσας
Από σήμερα και μέχρι τον Αύγουστο, δημοπρατούνται έργα αλλά και μελέτες του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 2.618.133 €.
     Έργα:

1.      Διαμόρφωση δρόμου Νάουσας-Άλσους Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμός 1.500.000 ευρώ, χρηματοδότηση Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Ημερ/νία Δημοπράτησης: 4/8/09)

2.      Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην πόλη της Νάουσας, προϋπολογισμός 200.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

3.      Κατασκευή τεχνικού (γέφυρα) στη θέση «ΛΕΦΑ» στο Δ.Δ. Στενημάχου, προϋπολογισμός 90.000 ευρώ, χρηματοδότηση 56.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και 34.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ. (Ημερ/νία Δημοπράτησης: 14/7/09).

4.      Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης (περιοχή «Πουλιάνα»), προϋπολογισμός 80.000 ευρώ, χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ». (Ημερ/νία Δημοπράτησης 28/7/09).

5.      Κατασκευή έργων υποδομής για τη μεταφορά περιπτέρων στο Άλσος Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμός 73.133 ευρώ, χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ. (Δημοπράτηση Αύγουστος)

6.      Κατασκευή πίστας skateboard στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Νάουσας, προϋπολογισμός 25.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα ΣΑΤΑ. (Δημοπράτηση Αύγουστος).

7.      Κατασκευή μνημείου θυσίας Ναουσαίων Ηρώων στο Δημοτικό Πάρκο Νάουσας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

8.      Διαμόρφωση χώρου θυσίας Ναουσαίων Ηρώων στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

 

Μελέτες:

1.           Μελέτης διαχείριση υδάτινων πόρων απορροής Βερμίου, προϋπολογισμός 45.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

2.           Οριστική Μελέτη βελτίωσης οδού Νάουσας-Σχολής Αριστοτέλους-Κοπανού Ανθεμίων, προϋπολογισμού 135.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

3.           Κυκλοφοριακή Μελέτη και Οριστική μελέτη τριών ισόπεδων κόμβων πόλης Νάουσας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, χρηματοδότηση πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».

 

·        Αθλητικά έργα: Κλειστό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου. Γήπεδα ποδοσφαίρου «Παναγιωπούλας» και «Αγίου Νικολάου»

Οι εργασίες στο Κλειστό κολυμβητήριο προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από την εργολάβο εταιρία «Εργοδομή». Επίσης, σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός κλπ.). Το έργο είναι πάνω από 90% έτοιμο. Απομένει η προμήθεια του εξοπλισμού (όργανα, επίπλα, συσκευές κλπ.), για τα οποία έγινε ο διαγωνισμός, υπάρχει εργολάβος και ελπίζουμε όταν ξεπεραστούν τα συνήθη προβλήματα με τις εντάσεις και να είναι όλα έτοιμα το Σεπτέμβριο.

Επίσης, μέσα στον Ιούλιο ολοκληρώνονται οι εργασίες στα Γήπεδα ποδοσφαίρου της Παναγιωπούλας και του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που κάναμε και βελτιώνουν τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας, εξυπηρετώντας τη νεολαία και τους αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου.    

 

·        Αποκατάσταση ζημιών στην «Πλακένια», «Κουτίχα» και Αρκοχώρι

Έχουμε αποκαταστήσει με δικές μας δαπάνες τις μεγάλες ζημίες στις περιοχές «Πλακένια», «Κουτίχα» και Αρκοχώρι, οι οποίες είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου. Με τις παρεμβάσεις αυτές, που ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, διευκολύνονται συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι αγροτικές εργασίες είναι στην αιχμή τους. Θα πρέπει επίσης να αναφέρω ότι δυστυχώς, στα αιτήματά μας για έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπ. Εσωτερικών για αποκατάσταση των πολλών φυσικών καταστροφών δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση.

 

·        Απόφαση για τους απολυμένους της «Τρικολάν» που εργάστηκαν στο Δήμο

Η απόφαση του Εφετείου, με την οποία δικαιώνονται οι απολυμένοι της «Τρικολάν» που  εργάστηκαν στο Δήμο, μας έχει γνωστοποιηθεί. Θέλω να τονίσω ότι από την αρχή υποστηρίξαμε τους εργαζόμενους σ’ αυτή τη χρονοβόρα δικαστική διαδικασία. Εμείς ζητήσαμε να εκδικαστεί το συντομότερο, και συνομολογήσαμε να πάρουν τους μισθούς τους.

Θέλω όμως να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα με επισκέφθηκαν οι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο, και ζήτησαν να πληρωθούν αμέσως και μάλιστα εκβιάζοντας ότι διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κατάσχεση της περιουσίας του Δήμου μας. Και αυτό, ενώ γνωρίζουν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε ομόφωνη απόφαση τον Οκτώβριο του 2008 για τη λήψη δανείου 280.000 ευρώ. Και πήραμε την απόφαση αυτή επειδή, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και πολιτικών παραγόντων του νομού εδώ και τρία χρόνια, χρήματα δεν δόθηκαν στο Δήμο από το Υπουργείο Απασχόλησης και από τα κονδύλια του προγράμματος Μερικής Απασχόλησης. Ο δε πρ. υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γ. Γιακουμάτος, ο οποίος είναι η αίτια που δημιούργησε το πρόβλημα και μας ταλαιπωρεί όλους, είναι στο απυρόβλητο ενώ και η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να δώσει λύση. Είπα στους εργαζόμενους να κάνουν ένα-δύο μήνες υπομονή, μέχρι να εγκριθεί το δάνειο, να εκταμιευθεί το ποσό για να πληρωθούν. Θέλω, επίσης, να δηλώσω κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ό,τι δικαιούνται και μάλιστα με τόκο, αφού το πόσο που δικαιούνται είναι 233.000 ευρώ και μαζί 50.000 ευρώ που είναι οι τόκοι. Είναι γνωστό ότι εργάστηκαν στο Δήμο για διάστημα 5 μηνών και σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου θα πληρωθούν για 12 μήνες. Ωστόσο, διάβασα στον τοπικό τύπο πως θα διεκδικήσουν δικαστικά και τους υπόλοιπους 6 μήνες της 18μήνης σύμβασης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ τα δικαιώματα του Δήμου και των συνδημοτών μου. Δεν μπορεί να πληρώνουν όλοι οι Ναουσαίοι φορολογούμενοι πολίτες τις αδικαιολόγητες απαιτήσεις των 22 πρώην εργαζόμενων, που ενώ εργάστηκαν 5 μήνες ζητούν να τους καταβληθούν από το ταμείο του Δήμου αμοιβές για 18 μήνες. Είναι αδικία και πρόκληση για το λαό της Νάουσας.  

 

·        Πιστοποίηση Υπηρεσιών ISO - ΔΕΥΑΝ. Αξιολόγηση του Δήμου από Επιτροπή του ΕΣΥΔ για το ISO.

Την περασμένη Παρασκευή (10/7), διενεργήθηκε από Ειδικό Κλιμάκιο του ΕΣΥΔ ο ετήσιος έλεγχος-αξιολόγησης του Δήμου και των Υπηρεσιών του για το Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001-2000. Ο Δήμος μας αξιολογήθηκε θετικά και η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα: “Πολύ ικανοποιητική εφαρμογή του Προτύπου και του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας. Ο «Δημόσιος» Χαρακτήρας βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση. Η Επιβεβαίωση της Διαχειριστικής Επάρκειας δείχνει ότι γίνεται σωστή δουλειά.”

Επίσης, από την περασμένη εβδομάδα η ΔΕΥΑΝ, έχει λάβει από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας Πιστοποίηση για τη Διαχειριστική Επάρκεια. Αυτό σημαίνει ότι πλέον και η ΔΕΥΑΝ μπορεί να υποβάλλει προτάσεις και μελέτες στο ΕΣΠΑ και να είναι τελικός δικαιούχος υλοποίησης έργων.    

Ακόμη, ο Δήμος Νάουσας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία: α) για τη μετάβαση στην πιστοποίηση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και μάλιστα είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας, και β) για την πιστοποίηση κατά ΕΛΟΤ 1429:2008, που είναι το νέο πρότυπο διαχείρισης έργων του ΕΣΠΑ. 

 

·        Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαιριού

Η Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ προγραμμάτισε για φετινό καλοκαίρι τις παρακάτω εκδηλώσεις, των οποίων το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009:

Λίμνη Δημοτικού Πάρκου, ώρα 22:00 μ.μ.

Μεγάλο αφιέρωμα στον Έλβις Πρίσλεϊ και το rock n’ roll

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον κορυφαίο καλλιτέχνη του ροκ εντ ρολ, Έλβις Πρίσλεϊ, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στη λίμνη του Δημοτικού Πάρκου. Περισσότεροι από 50 τεχνικοί, επαγγελματίες, χορευτικές ομάδες και Djs εργάζονται εθελοντικά στηρίζοντας τη διοργάνωση της εκδήλωσης με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα κατά των ναρκωτικών και των κοινωνικών-πολιτιστικών δράσεων της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.

Προβολή κινηματογραφικών ταινιών, χορός και μουσικό πρόγραμμα με ροκ εντ ρολ τραγούδια που επιλέγουν γνωστοί Djs, συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα του αφιερώματος. Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι γύρω από τη λίμνη με εντυπωσιακούς φωτισμούς και ειδικά εφέ, θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το κοινό, ενώ το υπαίθριο μπαρ θα προσφέρει δροσιστικά ποτά και την έκπληξη της βραδιάς το «κοκτέιλ του Έλβις».  Για τη ζωή, το έργο και την προσφορά του Πρίσλεϊ στη μουσική, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός κ. Λευτέρης Κογκαλίδης.

 

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009:

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 μ.μ.

Η κωμωδία του Ρουτζάντε, «Λα Μοσκέτα», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι Πασχάλης Τσαρούχας, Θεώνη Σκαλέρη,  Κώστας Μπάρας, Θοδωρής Γκόγκος, Βαγγελιώ Γιαννάκη και ο Μιχάλης Μπίζιος.

Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελείται ο Μιχάλης Παπανικολάου, τα σκηνικά ο Θανάσης Τζάτσος, τα κοστούμια η Μπέττυ Λυρίτη, τη μουσική ο Τάσος Καρακατσάνης και τους φωτισμούς ο Βαγγέλης Νέτης.

 

Σάββατο-Κυριακή 22-23 Αυγούστου:
Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00

Φεστιβάλ μουσικών συγκροτημάτων.

Συμμετέχουν μουσικά συγκροτήματα της Νάουσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

 

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009:

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 μ.μ.

Ευριπίδου Σπαράγματα, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στα αποσπάσματα (εκτεταμένα ή μη) από τις χαμένες τραγωδίες του Ευριπίδη. Ως γνωστόν σώζονται ακέραια 19 δράματα του μεγάλου τραγικού. Υπάρχουν όμως και αρκετά σπαράγματα (αποσπάσματα) από πολλές τραγωδίες του που δεν διασώθηκαν ολόκληρες.

Σώζονται εκτεταμένα μέρη από τα έργα: Υψιπύλη, Κρήτες, Ανδρομέδα, Φαέθων. Υπάρχουν όμως και ενδιαφέροντα μέρη από πολλές άλλες τραγωδίες όπως: Τήλεφος, Οιδίπους (με παραλλαγή του γνωστού μύθου), Βελλεροφόντης, Μελανίππη, Σθενέβοια, Αυτόλυκος, Ερεχθεύς, Ιππόλυτος καλυπτόμενος κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια σύνθεση, έτσι ώστε η παράσταση να χαρακτηρίζεται ως παγκόσμια πρώτη.

Φιλολογική Έρευνα - μετάφραση: Γιάννης Λιγνάδης

Δραματουργική επεξεργασία, στίχοι: Αγαθή Δημητρούκα

Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης

Σκηνικός χώρος, κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική: Πέτρος Ταμπούρης

Χορογραφίες: Έρση Πήττα

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστιάνα Ματζουράνη

Ηθοποιοί: Λουκία Πιστιόλα, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Αναστασία Κατσιναβάκη, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννης Κρανάς, Βασιλική Κυπραίου, Παναγιώτης Λάρκου, Μαρία Παρασύρη, Βαγγέλης Ψωμάς.

 

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009:

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 μ.μ.

Συναυλία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Ν. Ημαθίας

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας και της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν.

 

Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009:

Θερινό Δημοτικό Θέατρο, ώρα 21:00 μ.μ.

Συναυλία – Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού

Συναυλία στη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας Βίκυς Μοσχολιού και στα μεγάλα τραγούδια της, παιγμένα από 12μελή ορχήστρα της οποίας την επιμέλεια έχει ο μόνιμος συνεργάτης της τα τελευταία 10 χρόνια κ. Μανώλης Μιχαλάκης.
Ερμηνεύουν οι Λιζέτα Νικολάου, Ρούλα Πάσχου, Λίζα Τσιγκογιάννη και Νίκος Αβαγιανός.

 

Σεπτέμβριος 2009

Χώρος Τέχνης Ναϊάς, ώρες 18:00-21:00 μ.μ.

«Εικαστικό Φθινόπωρο 2009», ετήσια έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων της Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.

Ετήσια έκθεση των τμημάτων των Εικαστικών Εργαστηρίων που περιλαμβάνει εκθέματα των τμημάτων ενηλίκων (Ζωγραφική, Χαρακτική, Σχέδιο, Κατασκευές, Κεραμική, Βιτρώ, Ψηφιδωτό, Κόσμημα, Αγιογραφία, ξυλογλυπτική, φωτογραφία) και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Επίσης στην αίθουσα εκθέσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί και η έκθεση των παιδικών τμημάτων κεραμικής και ζωγραφικής.

 

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies