English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Η  απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του αρμόδιου υφυπουργού κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δήμου, που με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (23/6) το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που χαρακτηρίστηκε και προκλητική, αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη της Νάουσας δοκιμάζεται σκληρά από τη μεγάλη ανεργία (50%) και το κλείσιμο των εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας. Η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων λειτουργεί από το 2000, είναι διετούς φοίτησης και αποτελεί δημιουργικό κύτταρο που παράγει εκπαιδευτικό έργο και τονώνει την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης. Αξίζει να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου κ. Καραμπατζού με το Γραφείο του Αρχηγού της ΕΛΑΣ Αντ/γου κ.  Βασίλη Τσιατούρα, στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής είναι πολιτική και ελήφθη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου και  σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων με αρχή το πρωί της Πέμπτης (25/6) με το κλείσιμο του Δημαρχείου, τη συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου και την πορεία διαμαρτυρίας προς το Διοικητήριο της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν οι φορείς της πόλης και πολίτες. Ακόμη, αποφασίσθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους βουλευτές, το Νομάρχη και το Δήμαρχο να έχει άμεσα συνάντηση στο υπουργείο με τον υφ. κ. Μαρκογιαννάκη, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης. Μάλιστα, σε συνέχεια κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εκφράστηκε η κοινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποβάλλει την παραίτησή του, εάν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (30/6) δεν αρθεί η άδικη απόφαση!!    

Στη σύσκεψη διαβάστηκαν οι επιστολές των βουλευτών Ημαθίας της Ν.Δ. κ.κ. Μιχ. Χαλκίδη και Ηλία Φωτιάδη, στις οποίες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση, ζητώντας να αρθεί η άδικη απόφαση ενώ διαβάστηκε κι σχετική επερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, σήμερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσος Σιδηρόπουλος. Στη συνεδρίαση συμμετείχε κι ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος χαρακτήρισε νέο πλήγμα για την πόλη την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, και μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει την παραίτησή του από βουλευτής αν δεν ακυρωθεί η απόφαση!

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους οι Πρόεδροι του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κάλλης της Ομοσπονδίας Εμπροβιοτεχνών κ. Προύσαλης και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Τσίτσης. Τέλος, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Καραμπατζού και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη (24/6).ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 74 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ