English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Εντυπωσιακά και στο παραδοσιακό χρώμα των ημερών εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου (21/2), από το Μητροπολίτη Βεροίας-Ναούσης κ. Παντελεήμονα  και το Δήμαρχο κ. Αν. Καραμπατζό, το έργο ανάπλασης στο βράχο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην είσοδο της πόλης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός τόνισε ότι πρόκειται για ένα όμορφο και συμβολικό έργο, το οποίο στο εξής θα κοσμεί την είσοδο της πόλης. Επισήμανε ότι η ανάπλαση του βράχου, ήταν ένα έργο για το οποίο η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί από την πρώτη κιόλας θητεία της στο πρόγραμμα του 2002, ωστόσο χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους και τις προσπάθειές μας. Ο προϋπολογισμός του έργου που υλοποίησε ο Δήμος Νάουσας ανέρχεται σε 150.739 ευρώ. Είπε ότι το έργο είναι η συνέχεια σημαντικών παρεμβάσεων που υλοποίησε η δημοτική αρχή στην περιοχή εισόδου της πόλης (Πανεπιστήμιο στο κτίριο «Λόγγου-Τουρπάλη, ανάδειξη καταρράκτη «Μπίλη», Επανάχρηση κτιρίου πρ. Δημ. Σφαγείων, Αθλ. Κέντρο Χρ. Λαναρά στον «Κούκο», ανάπλαση Πλατείας Καραϊσκάκη) όπως και η ανάδειξη του βράχου στην είσοδο από την οδό Αγ. Αθανασίου κ.ά. Μιλώντας για τη σημασία του έργου ο κ. Καραμπατζός είπε ότι, συμβολικά με τον υδροτροχό αναδεικνύεται η σχέση της Νάουσας με το νερό και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της κλωστοϋφαντουργίας, με τον καταρράκτη οι φυσικές ομορφιές και με τα γλυπτά η λαμπρή παράδοση της Νάουσας στο κρασί και την αγροτική παραγωγή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος σε όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου, του οποίους και ευχαρίστησε. Συγκεκριμένα ο κ. Καραμπατζός ευχαρίστησε για την συνεργασία και την υποστήριξη στην έναρξη και την ολοκλήρωση του έργου τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης Παντελεήμονα, τους Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Ν.Α Ημαθίας. Την Αρχιτεκτονική Επιτροπή της Ν.Α. Ημαθίας. Την ΙΖ΄ Εφορία Κλασσικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.  Τους βασικούς συντελεστές, οι οποίοι μελέτησαν και ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου: Τον κ. Νίκο Μπάμπο, Προϊστ. Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, τον κ. Νικόλα Μπλιάτκα, για την επιμέλεια της μακέτας και των γλυπτών του έργου, τον κ. Αθ. Αϊγγή, για την επιμέλεια των μηχανολογικών τμημάτων του έργου

Ευχαρίστησε επίσης: Την εταιρία Παπανάνου (Νίκο και Κώστα), για την κατασκευή του Υδροτροχού. Την εταιρία Δημοσίων Έργων, Βάντσης Δημοσθένης. Την εταιρία Αθανασιάδη, για την κατασκευή των γλυπτών. Την εταιρία του κ. Ροδοβίτη Νίκου, για τις εργασίες διαμόρφωσης του βράχου. Την εταιρία ART ROCK, του κ. Γιώργου Δελληβέη, για την κατασκευή του καταρράκτη. Την εταιρία ΕΡΓΟΔΟΜΗ και την εταιρία του κ. Τσακνάκη Δημοσθένη. Τον κ. Πέτρο Σιλιγκούνα Πέτρο για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Τα καταστήματα: Ηλεκτρολογικών Πίτος Νίκολαος, και Εργαλείων-Σιδερικά Μπαξεβάνου Κώστα και τα Άνθη-Φυτά Στιάτρης Χρήστος. Το προσωπικό του Δήμου, που εργάστηκε συστηματικά για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου τους κ.κ: Γιάννη, Θόδωρο Χαραλαμπίδη, Αντώνη Φειδάντση, Τρύφωνα Χατζητρύφων, ΔΕΥΑΝ, Δημήτρη Μπέρσο, Μιχάλη Φουνταλή, Μιλτιάδη Λίγγο, Σταύρο Σύρκο, Χρύσανθο Τσιπλίδη,  κ. Γιάννη Φαρίνα, το συνεργείο της ΔΕΥΑΝ. Επίσης, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου: κα. Μαρία Χαϊδούλη, κα. Μαρία Κάρτα, κ. Άκη Μουτσικάπα και τη Δημοτική Αστυνομία, για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια από την έναρξη των εργασιών.

Μετά από κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από το Μητροπολίτη και το Δήμαρχο, τέθηκε σε κίνηση ο υδροτροχός και ο καταρράκτης, προκαλώντας το θαυμασμό και τις επευφημίες του κόσμου. Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου «Πυρσός» και προσφέρθηκαν σε όλους κρασί και εδέσματα.    

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρ. Παππάς, κ. Ι. Μαλάκης, κα. Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη, κα. Μ. Καρυδά-Μυλωνά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Νομ. Σύμβουλος κ. Αγγ. Τόκλας, ο πρ. βουλευτής κ. Χατζηιωαννίδης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, και εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι παρά το έντονο κρύο τίμησαν την εκδήλωση των εγκαινίων.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 79 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ