English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009


 

H προετοιμασία για τη διοργάνωση των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο συντονισμός και ο προγραμματισμός των καρναβαλικών εκδηλώσεων εξετάστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Καρναβαλιού, η οποία έγινε το βράδυ της Τετάρτης (28/1) στα γραφεία του ΔΗ.Π.Ο.Ν., παρουσία του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής και τους εκπροσώπους των Συλλόγων για την ουσιαστική συνεργασία τους με το Δήμο και τον ΔΗΠΟΝ και την ενεργό συμμετοχή τους στη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2009». Σημείωσε ότι η προετοιμασία για τον εορτασμό της Αποκριάς ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο και ότι μέχρι σήμερα έγιναν πολλές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους Συλλόγους και Φορείς της πόλης ( Λαογραφικοί-Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Φίλοι του Καρναβαλιού, Σχολεία, Οργανοπαίκτες κ.ά.) στις οποίες έγινε διάλογος, ακούστηκαν προτάσεις και έτσι έγκαιρα διαμορφώθηκε το κύριο μέρος του προγράμματος και το ύφος των εκδηλώσεων. Επισήμανε ότι υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων και πλέον είναι κοινή πεποίθηση ότι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά στο καρναβάλι της Νάουσας, είναι το παραδοσιακό χρώμα με τη σάτιρα, την αυθόρμητη συμμετοχή του κόσμου και πάντα με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», λέγοντας ότι η αντιγραφή των φαντασμαγορικών και ξενόφερτων στοιχείων είναι ξένο σώμα στην ιστορία και την παράδοση της Ναουσαίικης Αποκριάς, η οποία αποτελεί κάθε χρόνο το κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός της πόλης. Είπε ότι εφέτος ο Δήμος χρηματοδοτεί τη διοργάνωση της Αποκριάς με το ποσό των 53.000 ευρώ, στηρίζοντας με προσωπικό και με τεχνικά μέσα τις εκδηλώσεις (διαμόρφωση χώρων, διακόσμηση κλπ.) που θα ξεκινήσουν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 19 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου. Τέλος, κάλεσε όλους το επόμενο διάστημα να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να συμβάλλουν με την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους στην επιτυχή οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων.         

Ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Καρναβαλιού κ. Κ. Περισοράτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στα ειδικότερα χαρακτηριστικά των προγράμματος των εκδηλώσεων, και οι τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής και των εκπροσώπων των συλλόγων.  

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Καρναβαλιού κ. Κ. Περισοράτης (Πρόεδρος), κ. Κ. Τζέκος, κ. Ν. Κύρου, κ. Γ. Ρούσσος, κ. Δ. Μουτσιούλης, κ. Στ. Τριανταφύλλου, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: κ. Θ. Φράγγης (Φίλοι του Καρναβαλιού), κ. Γ. Ζαχαριάδης (Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες), κ. Στ. Τσίλκος (Νταβέλης), κ. Δ. Καρβουνιάρης (Λεβεντιά),  κα. Β. Μπάιτση (Λ.Ε.Ν.),  κ. Γ. Σηπητάνος (Πυρσός) κ. Γ. Πίπιλας (Αράπιτσα), κ. Π. Μπόλας (Σύλλογος Βλάχων), κ. Ν. Μωυσιάδης (Εύξεινος Λέσχη). Επίσης, οι εκπρόσωποι: των Οινοποιών κ. Γ. Φουντούλης, της Σατυρικής ομάδας «Ομάδα Ανταρτών» κ. Μ. Καραμίχος, και του Συλλόγου Φοιτητών Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας Νάουσας, ενώ λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου. Η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 6:30μ.μ. στα γραφεία του ΔΗΠΟΝ.     ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 64 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ