English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΕΣ» ΤΗΣ BIENNALE- ΕΡΓΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (2/12) η έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης «Ετεροτοπίες», στην αίθουσα τέχνης «Ναϊάς». Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Νάουσας, το ΔΗΠΟΝ σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Γ.Γ. του Υπ. Μακεδονίας Θράκης κ. Λουκά Ανανίκα, (ο υπουργός κ. Τζήμας, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί). Τους επισήμους και το κοινό καλωσόρισαν η Δ/τρια του ΔΗΠΟΝ κ. Θ. Κεφαλά, και η Δ/ντρια του Κ.Μ.Σ.Τ. κ. Τσαντσάνογλου και χαιρέτησαν ο Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Ανανίκας κι ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης. Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε την άριστη συνεργασία του ΔΗΠΟΝ με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η οποία ξεκίνησε από πέρσι και συνεχίζεται το ίδιο δημιουργικά. Είπε ότι η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα «Ναϊάς» ένα νέο χώρο που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάπλασης της Αράπιτσας. Επισήμανε ότι η Νάουσα παράγει πολιτισμό και οι Ναουσαίοι είναι δημιουργικοί, ανήσυχοι και πρωτοπόροι. Σημείωσε ότι η λειτουργία της έκθεσης θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να γνωρίσει αξιόλογα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης στο έργο που σχεδιάζει ο Δήμος για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων σε τμήμα του πρ. βιομ. συγκροτήματος της «Βέτλανς» με σκοπό να μεταφερθούν σε αυτό τα Εικαστικά Εργαστήρια του ΔΗΠΟΝ.

Τα έργα τα οποία παρουσιάζονται στην έκθεση είναι από διάφορες χώρες (Ρωσία, Ιράν, Αρμενία, Τουρκία, Ελλάδα κλπ.) και είναι επιλεγμένα από την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης. Αναλυτικά τα έργα είναι: «Εις το όνομα» της Λήδας Παπακωνσταντίνου (φωτογραφία), «Η Καταδίωξη», του Γρηγόρη Γκουντέλια, (ζωγραφική, βίντεο), «Locus Suspectus» της Χρυσής Τσιώτα (βίντεο, φωτογραφία), «Farishta (Little Angels)» («Μικροί Άγγελοι», βίντεο) της Ganjina Sharipova, «Cane Land» («Γη του ζαχαροκάλαμου», φωτογραφία) του Omid Salehi, «Ghost Town» («Πόλη Φάντασμα», φωτογραφία) του Vahram Aghasyan, «Light! Too much light!» («Φως! Υπερβολικό Φως!», βίντεο-εγκατάσταση) του Behrang Samadzadegan, «The Saw» («Το πριόνι», φωτογραφία) του Andrei Filippov, «Ρέκβιεμ» του Viktor An (φωτογραφία), «Εσωτερικοί χώροι» του Guram Tsibakhashvili (φωτογραφία) και «Coloring Book» («Μπλοκ Ζωγραφικής», εγκατάσταση) των Ahmet Ogut / Sener Ozmen.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Παπαστόϊκας, η Αντινομάρχης κ. Μ. Αλδάκου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χ. Παππάς, κ. Ι. Μαλάκης, κα. Ε. Ιτσκάρα-Θανασούλη και κα. Μ. Καρυδά-Μυλωνά, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Κ.Μ.Σ.Τ. κ. Γ. Τσιάρας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, άλλοι επίσημοι και πολλοί φιλότεχνοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά 18:00-21:00 και τις Κυριακές 10:00-14:00 και 18:00-21:00. Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις με τη συμβολή της Ν.Α. Ημαθίας.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 32 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ