English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ - ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008Αυξημένα μέτρα ετοιμότητας για την πυροπροστασία εφαρμόζονται από την Π.Υ.Ν. εξαιτίας των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν την περίοδο αυτή και χαρακτηρίζονται από τις υψηλές θερμοκρασίας και την ανομβρία. Για το λόγο αυτό ο Δήμος Νάουσας με εντολή του Δημάρχου κ. Αν. Καραμπατζού, έχει θέσει στη διάθεση της Π.Υ.Ν. δύο οχήματα. Πρόκειται για το νέο και υπερσύγχρονο πολυμηχάνημα τύπου Unimog - το οποίο αποκτήθηκε πρόσφατα - και ένα υδροφόρο όχημα. Ακόμη η παρατεταμένη ανομβρία έχει προκαλέσει δικαιολογημένο προβληματισμό και ανησυχία στους πολίτες, αλλά και ποικίλα σχόλια για τα μέτρα της αντιχαλαζικής προστασίας που εφαρμόζει ο ΕΛΓΑ. Για το λόγο αυτό με επιστολή προς το Παράρτημα του ΕΛΓΑ Ημαθίας, ο Δήμαρχος ζητεί να διευκρινιστεί εάν το έντονο πρόβλημα της ανομβρίας, το οποίο πλήττει αρκετές εβδομάδες την ευρύτερη περιοχή, σχετίζεται με τους αεροψεκασμούς για την προστασία από το χαλάζι.

Από τη ΔΕΥΑΝ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι και τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της άσκοπης κατανάλωσης νερού. Η στάθμη του νερού στις πηγές του Αγίου Νικολάου έχει φτάσει σε οριακό σημείο και από την περασμένη εβδομάδα παρατηρείται σημαντική μείωση της πίεσης έως και παντελής έλλειψη νερού σε αρκετές περιοχές της πόλης. Η ΔΕΥΑΝ με συνεχείς ανακοινώσεις κάνει έκκληση στους δημότες να μην ξοδεύουν άσκοπα το νερό, να μην αφήνουν ανοικτές τις βρύσες και να μην καταβρέχουν τους δρόμους, ενώ για τις αγροτικές περιοχές απαγορεύεται το πότισμα κήπων και αγροκτημάτων με νερό ύδρευσης. Επίσης, η Δημοτική Αστυνομία ελέγχει συνεχώς περιοχές εντός και εκτός πόλης, με στόχο να καταγράψει φαινόμενα αδικαιολόγητης σπατάλης νερού, ώστε να επιβληθούν στους παραβάτες αυστηρές ποινές και πρόστιμα.

Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός δήλωσε: «Διανύουμε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Η επικίνδυνη μείωση του νερού στην Αράπιτσα, εξαιτίας των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, κρούει και στη Νάουσα τον κώδωνα του κινδύνου της λειψυδρίας. Γι’ αυτό οφείλουμε όλοι οι Ναουσαίοι να συμβάλλουμε με την υπεύθυνη και συνειδητή συμπεριφορά μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση νερού, αλλά και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος (ανοικτές βρύσες, βρέξιμο δρόμων, πεζοδρομίων κλπ.). Επίσης, μεγάλη πρέπει να είναι την περίοδο αυτή η προσοχή όλων και στις αιτίες που προκαλούν πυρκαγιά, όπως το άναμμα φωτιάς στο δάσος, το πέταμα αναμμένων τσιγάρων κλπ. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων».ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 41 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ