English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/8) η Επιτροπή Συντονισμού των Μέτρων ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη Νάουσα, υπό την προεδρία του Γεν. Γρ/τέα Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Σιδηρόπουλου. Στη συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Βέρμιον» συμμετείχαν ο Γ.Γ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δ. Κοντός, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρας, ο Ειδ. Σύμβουλος της Περ. Κ. Μακεδονίας κ. Σ. Τσιακίρης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Μιχ. Χαλκίδης, Ηλ. Φωτιάδης, Τ. Σιδηρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Χρ. Τρεμπελής.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν στις 9/2/06, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, τονίζοντας ότι μετά από ενάμιση χρόνο, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει, από την πλευρά της πολιτείας, καμία από τις δράσεις και τα έργα που ανακοινώθηκαν. Υπογράμμισε πως από την πλευρά του Δήμου Νάουσας, υπάρχει ετοιμότητα, με συγκεκριμένα αναπτυξιακά αιτήματα για έργα και δράσεις, για τα οποία υπάρχει ωριμότητα μελετών (όπως επέκταση ανάπλασης Αράπιτσας, δρόμος Νάουσα- Αγ. Νικόλαος, ανάπλασης Άλσους Αγίου Νικολάου κ.ά), αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και απαιτούν χρηματοδότηση (όπως Κλειστό Κολυμβητήριο Αγ. Νικολάου 1,6 εκ. ευρώ), ενώ για την ενίσχυση των υποδομών Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, είπε ότι έχουν καταγραφεί οι ελλείψεις στις βασικές και συνοδευτικές υποδομές με τους προϋπολογισμούς τους (όπως δρόμος Νάουσα-Πηγάδια, δρόμος Πηγάδια-Ντορντόπολη και Πηγάδια-Μπαλκόνι, επέκταση τεχνητής χιόνωσης, νέοι αναβατήρες κλπ.), και για την εξέλιξη που υπάρχει σχετικά με την αξιοποίηση του δημοτικού δάσους από το θεσμό των Σ.Δ.Ι.Τ. Ζήτησε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους 22 απολυμένους της Τρικολάν του προγράμματος Μερικής Απασχόλησης, με κάλυψη του ποσού των 250.000 ευρώ από τα κονδύλια του ΥΠΕΣΔΑ, καθώς και την επίσπευση των αποφάσεων για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΟΝ από το Υπουργείου Πολιτισμού και της παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μίγγα» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καραμπατζός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης του Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού 29,8 εκ. ευρώ, ζητώντας από τον κ. Σιδηρόπουλο να προχωρήσει τις διαδικασίες έγκρισης στα πλαίσια του Δ΄Κ.Π.Σ., καθώς και την έγκριση της πρότασης για την κατασκευή Υπογείου Πάρκιν 395 θέσεων στην Πλ. Καρατάσου, ώστε να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νομό, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή για την κατασκευή του έργου. Ακόμη, ο Δήμαρχος μίλησε για την αναγκαιότητα σύνδεσης του οδικού άξονα Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα με την Εγνατία Οδό στον κόμβο «Κουλούρας» και τη χρηματοδότηση του έργου από το Δ΄Κ.Π.Σ. καθώς και την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων των Δήμων Νάουσας και Ανθεμίων (Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας), για το οποίο υπάρχει έτοιμη προμελέτη. Τέλος, ο κ. Καραμπατζός, υποβάλλοντας στην Επιτροπή ολοκληρωμένο υπόμνημα του Δήμου Νάουσας, είπε ότι «έχουμε συγκεκριμένα με αιτήματα, στόχους, προϋπολογισμούς και μελέτες για αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Νάουσα για να ξεφύγει από την κρίση και να αντιμετωπίσει δραστικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας- ιδιαίτερα των νέων που φεύγουν από την πόλη-και ζητούμε από την κυβέρνηση να τη χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα».

Ο κ. Ι. Σιδηρόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Παπαστόϊκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρ. Παππάς, Ι. Μαλάκης, Ιλ. Ιωσηφίδου.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 62 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ