English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ-ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (Σ.Δ.Ι.Τ.)

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007


Υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/7) από το Δήμαρχο Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζό και την εκπρόσωπο της Ένωσης Εταιριών «KANTOR-ΔΡΟΜΟΣ» κα. Σ. Αθανασοπούλου, η σύμβαση παροχής υπηρεσιών του έργου «Αξιοποίηση-εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και της Δασικής Έκτασης 72.000 στρεμμάτων του Δήμου Νάουσας». Ειδικότερα, η σύμβαση αφορά την ανάθεση σε Τεχνικό Σύμβουλο (Εταιρίες: «KANTOR-ΔΡΟΜΟΣ», «Φορτσάκης-Διακόπουλος-Μυλωνογιάννης & Σία», «KANTOR-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.», «ΔΡΟΜΟΣ Σύμβουλοι Μελετητές Ε.Π.Ε.») των διαδικασιών για την εκπόνηση Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αξιοποίησης του Δημοτικού Δάσους, με το θεσμικό πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στο Δημοτικό Δάσος και την ευρύτερη περιοχή ( Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια», στις περιοχές από Σέλι-Γραμμένη-Άλσος Αγ. Νικολάου-Ντορντόπολη-Μπαλκόνι κλπ.). Συγκεκριμένα, η σύμβαση περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, με διάρκεια 3 μήνες, θα γίνει η προετοιμασία του master plan και των σεναρίων βιωσιμότητας, καθώς και η προετοιμασία των διαδικασιών-εγκρίσεων για την επιτυχή προσέλκυση επενδυτών. Στη δεύτερη φάση, με διάρκεια 4 μήνες, περιλαμβάνεται η υλοποίηση των σταδίων σύνταξης της προκήρυξης, η υποστήριξη του Δήμου στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τη διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης, περιλαμβάνεται και η υποστήριξη του Δήμου στην υπογραφή της σύμβασης με τον ή τους επενδυτές. Ο προϋπολογισμός της Σύμβασης Έργου ανέρχεται σε 221.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» του Υπουργείου Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την υπογραφή της σύμβασης, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση του Χ.Κ. «3-5 Πηγάδια» και του Δημοτικού Δάσους, με στόχο να υλοποιηθούν επενδύσεις, σύμφωνα με το θεσμό των Σ.Δ.Ι.Τ. Σήμερα, λοιπόν, αναθέτουμε στον Τεχνικό Σύμβουλο-ο οποίος προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό και σύμφωνα με τις σχετικές νομικές διαδικασίες- να εκπονήσει μελέτη για την ολοκληρωμένη και βιώσιμη αξιοποίηση του Δημ. Δάσους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει μέχρι την άνοιξη του 2008, θα έχουμε προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη επενδυτή ή επενδυτών σε τομείς και δράσεις, όπου η περιοχή μας έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Κεντρικός σκοπός μας, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας της Νάουσας και στη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας στον 21ο αιώνα».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Παπαστόϊκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρ. Παππάς και Ι. Μαλάκης, ο Γεν. Γρ/τέας του Δήμου κ. Γ. Αδαμίδης, ο Δ/ντής Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Γ. Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Τεχνολογίας του Δήμου κ. Κ. Αποστόλου και στελέχη της Ένωσης Εταιριών «ΚΑΝΤΟR-ΔΡΟΜΟΣ».ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 77 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ