English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ZGORZELEC

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007Η Επιτροπή Αδελφοποιήσεων του Δήμου Νάουσας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της αδελφοποιημένης Πολωνικής πόλης του Zgorzelec, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 29-6 έως τις 2-7. Η αντιπροσωπεία του Δήμου, αποτελούμενη από την Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων κα. Μαρία Καρυδά-Μυλωνά, τον Αντιπρόεδρο κ. Σπύρο Σιούγγαρη και το μέλος κα. Ευγενία Λεπίπου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Zgorzelec, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης και στο Ελληνικό Φεστιβάλ Τραγουδιού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι ΅αδελφοί΅ Πολωνοί στην Ελληνική αντιπροσωπεία καθώς και η φιλοξενία ήταν ένα άψογο δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν οι Πολωνοί για τους Έλληνες και των δεσμών φιλίας και συνεργασίας οι οποίες έχουν αναπτυχθεί τα 9 χρόνια της αδελφοποίησης.

Με μεγάλη επισημότητα και μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα η Ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στη στήλη, που είναι αναρτημένη στο Δημαρχείο της πόλης προς τιμήν των 14.500 Ελλήνων οι οποίοι έζησαν στο Zgorzelec μετά το 1949. Η κ. Μ Καρυδά, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζού, του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των Ναουσαίων πολιτών και συνεχάρη τον Πολωνικό λαό για τον τρόπο που υποδέχθηκαν τους Έλληνες το 1949, για τις ευκαιρίες που τους προσέφεραν ώστε να ενσωματωθούν και να ζήσουν σε μια πόλη μακριά από την πατρίδα τους. Στην επίσημη τελετή παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Rafal Gronicz, ο Έλληνας Πρέσβης στη Βαρσοβία κ. Παντελής Καρκαμπάσης, ο εκπρόσωπος της Γαλλικής αδελφοποιημένης πόλης Avion, και ο Έλληνας Νίκος Ρουσκέτος, που είναι και η ψυχή του Ελληνικού φεστιβάλ.

Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο της πόλης, όπου είναι θαμμένοι 600 Έλληνες και ακολούθησε Ελληνικό 2ήμερο γλέντι, με τη συμμετοχή Ελλήνων που είχαν έρθει στο Zgorzelec για το φεστιβάλ από όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, η αντιπροσωπεία της Νάουσας, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, το σπίτι-μουσείο του φιλοσόφου Bohme, καθώς και τη Γερμανική πόλη του Gorlitz που ενώνεται με το Zgorzelec με μια γέφυρα. Με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα γενικού ενδιαφέροντος αλλά, και ειδικού όσον αφορά τις σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς και στην υιοθέτηση πολιτικών για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του βασικού σκοπού των Αδελφοποιήσεων και της σύσφιξης των σχέσεων των ήδη αδελφοποιημένων πόλεων. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες να τεθούν νέοι στόχοι, όπως ο επίσημος εορτασμός των 10χρονων της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, οι ανταλλαγές νέων, και ομάδων πολιτών, καθώς και η δικτύωση αδελφοποιημένων πόλεων κ.ά.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 85 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ