English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ- ΑΝ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ: «ΕΡΓΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ».

Δευτέρα 16 Απριλίου 2007





Με μια λαμπρή εκδήλωση και με επισημότητα, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο το Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους. Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε στις 7:00μ.μ. με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης Παντελεήμονα. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Λ. Ανανίκα, ενώ εκ μέρους της οικογένειας του Δωρητή Χρήστου Λαναρά, χαιρετισμό με ιδιαίτερη συγκίνηση απηύθυνε η κόρη του κ. Αφροδίτη Λαναρά, η οποία ευχήθηκε το έργο που ονειρεύτηκε ο Πατέρας της να λειτουργήσει σωστά και να προσφέρει πολλά στην Νάουσα που τόσο αγάπησε ο δωρητής. Επίσης, διαβάστηκε επιστολή-χαιρετισμός που απέστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος καταλήγοντας, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στο Δήμο και στο Δημοτικό Συμβούλιο «για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού Κέντρου με ιδιαίτερη ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία για το Δήμο της Νάουσας».

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, στην ομιλία του χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα για τη Νάουσα, επισημαίνοντας ότι η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους, είναι ένα μεγάλο έργο πνοής, το οποίο αποτελεί ορόσημο για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο δωρητή Χρήστο Λαναρά, και το ιστορικό δημιουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου, αλλά και τη σπουδαιότητα της δωρεάς, λέγοντας ότι δείχνει το πόσο ο δωρητής αγαπούσε τη Νάουσα. (βλ.αναλυτικά κείμενο ομιλίας Δημάρχου).

Πριν από τα εγκαίνια, συμβολικά η σύζυγος του δωρητή κα. Νάντια Λαναρά και τα παιδιά του μαζί με το Δήμαρχο Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζό, φύτεψαν συμβολικά δέντρο ελιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, σύμβολο ειρήνης, φιλίας και προόδου. Ακολούθησαν τα εγκαίνια του κτιρίου από τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης κ. Λ. Ανανίκα, την Κυρία Νάντια Λαναρά, το Νομάρχη Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη και το Δήμαρχο κ. Αν. Καραμπατζό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Ευρωβουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής της κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ο Πρέσβης κ. Γ. Γεωργίου, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Αν. Μάνθος, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι Δήμαρχοι Ανθεμίων κ. Δημ. Σιδηρόπουλος, Βέροιας κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου, Δοβρά κ. Χρ. Τσούντας, και Μελίκης κ. Κ. Καρέλης, Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου που από νωρίς κατέκλυσε το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, στον εκθεσιακό χώρο «Φώτη Πέτσα» και στην αίθουσα συνεδρίων «Αριστοτέλης» όπου προβλήθηκαν ταινίες με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους και την ιστορία της Νάουσας.



ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 87 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ