English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

«Πάρκο του χιονιού» και πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δ/νση: Πλ. Δημαρχίας  30,  592 00, ΝΑΟΥΣΑ

Τηλ. 23323 50309, Fax: 23320 24260

www.naoussa.gr

 

Νάουσα, 05-12-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Πάρκο του χιονιού» και πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης , παραδοσιακά δρώμενα, συναυλίες, και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά  διοργανώνει ο Δήμος Νάουσας

 

Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας:«Ετοιμάσαμε μαζί με την κοινωνία της Νάουσας και τα μικρά παιδιά σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αφενός με την κοινωνική αλληλεγγύη και αφετέρου με το εορταστικό κλίμα. Πρόκειται για μια προσπάθεια που προήλθε από συμμετοχικές διαδικασίες και με την ενεργοποίηση όλων των «ζωντανών κυττάρων» της κοινωνίας μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ποικίλων δράσεων του Δήμου Νάουσας,  ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη (05-12-2019) σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και η Αντιδήμαρχος ΠολιτισμούΔώρα Μπαλτατζίδου.

Όπως επισημάνθηκε,η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων  ξεκινά αύριο,Παρασκευή (06-12-2019) στις 18:00,με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική Πλατεία της Νάουσας.  «Η πόλη λάμπει»είναι το σύνθημα της εναρκτήριας εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια στις 20:30 ανοίγει τις πύλες του το «Πάρκο του χιονιού» που θα λειτουργείαπό τις 6/12/2019 έως και τις 6/01/2020, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας

Στο πάρκοτου χιονιού που θα λειτουργεί στον πλήρως χριστουγεννιάτικα διακοσμημένο περιβάλλοντα χώρο έχουν εγκατασταθεί ξύλινα σπιτάκια με το ταχυδρομείο και το σπίτι του ΆϊΒασίλη, τα εργαστήρια κατασκευών και facepainting, ενώ μικρούς και μεγάλους μας  αναμένεται να κερδίσουν το παγοδρόμιο, το Escaperoom, ο χώρος των παιδικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων κ.ά.

Στο πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας δεν θα λείπουν οι συναυλίες,  οι θεατρικές  παραστάσεις και οι εκδηλώσειςαλληλεγγύης. Συγκεκριμένα το  Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο Δήμος Νάουσας διοργανώνει στην πλατεία Καρατάσου  το  εορταστικόχριστουγεννιάτικοπρόγραμμα «Ψυχή και Σώμα», με τους Ματθαίο, Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη και Μαίρη Δούτση,ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ολοήμερες εκδηλώσεις με θέμα «Αγάπη και Αλληλεγγύη», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύηςμε  μουσικές συναυλίες και παραστάσεις με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, Ωδείων, μουσικών συνόλων και χορευτικών σχημάτων από τη Νάουσα.

Οι δράσεις του Δήμου περιλαμβάνουν ακόμη σημαντικέςεκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, αλλά και τον Σύλλογο ΚαταστημάτωνΕστίασης Νάουσαςμε foodfestival, άφθονο ξινόμαυροκρασί  και γαστρονομικές εκπλήξεις,καθώς και δράσειςμε τη συμμετοχή πολιτιστικών φορέων και αθλητικώνσυλλόγων (όπως η δράση «SantaClausisrollingtotown»,βόλτα του Αϊ Βασίλη συνοδεία αθλητών του ΕΟΣ Νάουσας και ΣΧΟ Βέροιας  με roller και δρομείς),  αλλά και παραδοσιακά έθιμα και ναουσαίικα  γλέντια με το άναμμα του καρτσούνουκ.ά.

Παράλληλες εκδηλώσεις και μουσικές συναυλίες θα διοργανωθούν  και  στις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου, Ζερβοχωρίου, Κοπανού, Μονοσπίτων,Χαρίεσσας,  Λευκαδίων,Επισκοπήςκαι Μαρίνας-ΠολλώνΝερών.

Η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνουστο  Ρολόι της πόλης της Νάουσας, όπου κάτοικοι και επισκέπτες θα  υποδεχτούν το 2020 με τους KINGS και  μουσικά σχήματα της Νάουσας.

«Σκοπός μας είναι με τη φετινή διοργάνωση οι δημότες  και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για μια προσπάθεια εκτός όλων των άλλων που προήλθε από συμμετοχικές διαδικασίες και με την ενεργοποίηση όλων των ζωντανών κυττάρων της κοινωνίας μας,  με αφετηρία τα μικρά παιδιά. Την  ενεργοποίηση αυτή την πιστεύουμεπραγματικά ως δημοτική αρχή, την πιστεύαμε  εξάλλου και προεκλογικά. Οι γιορτές των Χριστουγέννων για εμάς πραγματικά  ξεκίνησαν πιο νωρίς. Ξεκίνησαν πρώτα απ΄όλα συνομιλώντας με τα παιδιά και ζητώντας του να στείλουν γράμμα στον Άϊ Βασίλη, βάζοντας τους στο παιχνίδι να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για τα φετινά Χριστούγεννα. Στη συνέχειασυζητήσαμε με τους φορείς της πόλης  και ιδιαίτερα τους πολιτιστικούς φορείς, συζητήσαμε με  όλες τις Τοπικές Κοινότητες και ζητήσαμε τη συμμετοχή τους. Κάναμε και μια οικονομική προσπάθεια να εξασφαλίσουμε κάποια χρήματα, καθώς οι υποδομές που διαπιστώσαμε και έχουν να κάνουν με το στόλισμα, το φωτισμό κλπ για τα Χριστούγεννα ήταν χαμηλές» σημείωσε ο Δήμαρχος Νάουσας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καρανικόλαςέκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των εορτών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά;

«Το πρόγραμμα μας, λοιπόν, για τις γιορτές θα  έχει διάρκεια σε όλη την εορταστική περίοδοκαι θα έχεισημαντικέςεκδηλώσεις που έχουν να κάνουν αφενός με την κοινωνική αλληλεγγύη και αφετέρου με το εορταστικόκλίμα. Ιδιαίτερα για το μήνυματης κοινωνικήςαλληλεγγύης θα ήθελα να επισημάνω ότι τα Χριστούγενναπάνω από όλα είναι εποχή αγάπης , είναι μια όμορφη περίοδος που πρέπει να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Έχουμελοιπόν πολλές εκδηλώσειςαλληλεγγύης για όλες  τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, όπως και δράσεις φιλανθρωπικού σκοπού.  Προσπαθήσαμε να συνθέσουμε ένα πλαίσιο πλούσιων εκδηλώσεων που το σχεδιάσαμε όλοι μαζί».

Επισημαίνεται ότι από τις  06/12/2019 έως και τις06/01/2020  σε ειδικό περίπτερο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νάουσας στην Πλατεία Καρατάσου, θα συγκεντρώνεται ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη καθαρισμού κλπ.) για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Εξωστρέφειας και Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Δώρα Μπαλτατζίδουεπεσήμανε, μεταξύάλλων, την σημαντική συνεργασία για την επίτευξη του σχεδιασμού του εορταστικού προγράμματος εκδηλώσεων με την βάση της κοινωνίας του Δήμου Νάουσας και ειδικότερα τους  πολίτες, τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους της πόλης, τα σχολεία και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά,  που στάθηκαν, όπως είπε, στο σύνολό τους  σημαντικοί αρωγοί στον σχεδιασμό των πλούσιων δράσεων που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Νάουσας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Συσχετιζόμενα αρχεία

doc - 55 kb ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ _ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ_ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ_ (2).doc (doc - 55 kb)


ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 108 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ