English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με τον Διευθυντή επί Τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γ. Κρεμλή

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δ/νση: Πλ. Δημαρχίας  30,  592 00, ΝΑΟΥΣΑ

Τηλ. 23323 50309, Fax: 23320 24260

www.naoussa.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλική οικονομία και  πράσινη ανάπτυξη στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα με τον Διευθυντή επί Τιμή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ. Γιώργο Κρεμλή

Συνάντηση με τον κ. Γιώργο Κρεμλή, Διευθυντή επί Τιμή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και εντεταλμένο σύμβουλο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για θέματα Κυκλικής Οικονομίας και Νησιωτικότητας, είχε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Κρεμλής είναι και μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Διεθνούς Σύμβασης Espoo για την διασυνοριακή εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα συνεργασίας και  υποστήριξης δράσεων, προγραμμάτων και χρηματοδοτικών «εργαλείων»  που αφορούν στην κυκλική οικονομία, την  προστασία  του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ.ά.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Γιώργος Κρεμλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την χαρά να επισκεφτώ τον Δήμο Νάουσας και τον νέο Δήμαρχο κ. Καρανικόλα με τον οποίο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά στον Δήμο, με την προοπτική η Νάουσα να γίνει μια «έξυπνη» πόλη, η οποία θα διαχειριστεί κατά τρόπο ορθολογικό τα απορρίμματά της στη λογική της κυκλικής οικονομίας, που θεωρεί τα απορρίμματα δευτερογενή προϊόντα ή πρώτες ύλες, τα οποία και πρέπει να αξιοποιηθούν. Συζητήσαμε  βέβαια και πως μπορούμε να προωθήσουμε την πράσινη επιχειρηματικότητα και με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε και θέσεις εργασίας και βέβαια πως να μειώσουμε τον όγκο των αποβλήτων, που καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος και κατά συνέπεια και τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες με αποτέλεσμα μια τέτοια λύση να είναι επωφελής,  για όλους και για τον Δήμο και για τους δημότες και για την πράσινη επιχειρηματικότητα.  Συζητήσαμε επίσης και θέματα ηλεκτροκίνησης, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενεργειακής αποτελεσματικότητας των κτιρίων του Δήμου και βέβαια για τα ευρωπαϊκά προγράμματα του Δήμου. Διαπίστωσα με ιδιαίτερη χαρά ότι ο κ. Καρανικόλας έχει βάλει τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και έχει βέβαια και ο ίδιος τις ικανότητες και τη γνώση από την ακαδημαϊκή του εμπειρία, που θα του επιτρέψουν να υλοποιήσει όλα όσα ο ίδιος έχει προγραμματίσει. Πρέπει να πω ότι στην προσπάθεια αυτήν, θα βρίσκομαι κοντά σας και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι μια προσπάθεια που πρέπει να στηριχτεί ώστε η κυκλική οικονομία να γίνει πλέον μέρος της ζωή μας,  προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών  αλλά και της εθνικής μας οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κρεμλή για τα θερμά του λόγια και για την εποικοδομητική συζήτηση που προηγήθηκε, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδέχομαι στη Νάουσα τον κ. Κρεμλή, Διευθυντή επί Τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και εντεταλμένο σύμβουλο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Έναν άνθρωπο που με τις πολύτιμες γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του σε θέματα κυκλικής οικονομίας,  περιβάλλοντος και ενέργειας μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε στο Δήμο Νάουσας σημαντικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης. Δράσεις οι οποίες, μέσω της εισαγωγής προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας, ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και αποβλήτων, ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στους νέους μας, καθώς και ανάδειξης καινοτόμων πράσινων επιχειρηματικών ενεργειών,  αναμένεται να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην καλλιέργεια και ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας».

 

 ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 107 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ