Πρόσληψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής για τα ΠΑγΟ της Γ.Γ.Α

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Ανακοίνωση πρόσληψης καθηγητών Φυσικής Αγωγής, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα απασχοληθούν στα ΠΑγΟ  της  Γ.Γ.Α. που θα υλοποιήσει ο Δήμος Η.Π. Νάουσας για την περίοδο 2019 - 2020 ».

 

                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ’ αριθμ.  ΣΟΧ   2 / 2019

 

Ο Δήμαρχος  Η.Π. Νάουσας έχοντας υπόψη:

 

  • Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

 

  • Την Απόφαση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/ 187200/13385/1259/891/07.06.2016 (ΦΕΚ 1774/17.06.2016, τεύχος Β’) που αφορά την «Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους ».

 

  • Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 3812/2009, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάγεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α’, Β’ και Γ’ το εκπαιδευτικό ή διδακτικό προσωπικό των με οποιαδήποτε ονομασία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

 

  • Την 59/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Η.Π. Νάουσας με θέμα « Προγραμματισμός πρόσληψης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους περιόδου 2019 – 2020 ».

 

  • Την υπ. αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/439980/15334/1266/14.8.2019 Κοινή Απόφαση  των Υπουργών: Οικονομικών - Πολιτισμού και Αθλητισμού - Εσωτερικών (ΦΕΚ 3200/21-8-2019, τεύχος Β’),   που αφορά την «Έγκριση κατανομής θέσεων για την πρόσληψη  Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών, που θα υλοποιήσουν  Προγράμματα  Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) την περίοδο 2019-2020 ».

 

 

Ανακοινώνει

 Την πρόσληψη ατόμων για την κάλυψη έξι ( 6 ) θέσεων κλάδου ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής προκειμένου να λειτουργήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Άθλησης για Όλους» ( Άθληση και Παιδί, Άσκηση στην Εφηβική Ηλικία, Άσκηση Ενηλίκων, Άθληση και Γυναίκα, Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία,  Προετοιμασία για Εισαγωγή σε Πανεπιστημιακές Σχολές ) κατά την περίοδο 2019-2020, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες και μέχρι τη λήξη των προγραμμάτων, με ωριαία αποζημίωση και με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθρο 10 του ν.4257/2014).  Αριθμός θέσεων ανά ειδικότητα όπως περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό απασχόλησης)

Κωδικός απασχόλησης

Ειδικότητα

 

Αριθμός ατόμων

(*)Επιπλέον απαραίτητα τυπικά προσόντα

101

Αεροβικής Γυμναστικής

5

 

102

Κολύμβησης

1

 

         

 

(*) Προκειμένου οι υποψήφιοι να απασχοληθούν και σε αντικείμενα  όπου απαιτούνται διαφορετικά προσόντα από την κύρια ειδίκευσή τους, θα πρέπει απαραίτητα να κατέχουν και τη συγκεκριμένη ειδίκευση ή εμπειρία της θέσης στην οποία θα απασχοληθούν.

Για τη λειτουργία των ειδικών προγραμμάτων απαιτείται ειδικότητα Ειδική Φυσική Αγωγή ή ανάλογη προϋπηρεσία σε προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Αίτηση
  • Βιογραφικό σημείωμα όπου θα αναφέρεται η προϋπηρεσία στα προγράμματα, η επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, η απόκτηση άλλου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου ή ειδικότητας κ.τ.λ.
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και το βιογραφικό είναι αληθή, ότι θα απασχοληθεί σε όποια Δημοτική Ενότητα του υποδειχθεί (Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Νάουσας) και ότι και ότι δεν έχει κώλυμα κατά το άρθρο 22 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική αντίληψη, δικαστική απαγόρευση).
  • Φωτοτυπία πτυχίου Φυσικής Αγωγής, ειδικότητας, μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος ή ισότιμου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Βεβαίωση του Δήμου περί μόνιμης κατοικίας.
  • Βεβαίωση Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος.
  • Έγγραφα που να αποδεικνύουν προϋπηρεσία, όπως βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία του κυρίου φορέα ασφαλιστικής κάλυψης (μισθοδοτικές καταστάσεις Ι.Κ.Α. ή άλλων ασφαλιστικών ταμείων) ή βεβαιώσεις ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία φορολογικού χαρακτήρα (αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, κλπ) ή πιστοποιητικά προϋπηρεσίας θεωρημένα από την Επιθεώρηση Εργασίας και δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν όσα αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα και τα οποία αποτέλεσαν κριτήριο επιλογής.
  • Έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του γονέα μονογονεϊκής οικογένειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Επιλογή – Ανάρτηση πινάκων – Ενστάσεις

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με την Απόφαση Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΑΟΠΑΑΕΥΔΣ/ΤΣΠΕΠΑΟ/ 187200/13385/1259/891/07.06.2016 (ΦΕΚ 1774/17.06.2016, τεύχος Β’) που αφορά την «Έγκριση Οργανωτικού Πλαισίου Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους ». Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων στο Δημαρχείο του Δήμου Νάουσας και στην ιστοσελίδα του Δήμου.                    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία  δέκα (10 ημερολογιακών) ημερών στο γραφείο Αθλητισμού του Δήμου από την επόμενη της ημέρας ανάρτησης των πινάκων στο Δημαρχείο Νάουσας.

 

Κριτήρια επιλογής

Βασικό κριτήριο κατάταξης των υποψηφίων είναι η ανεργία. Η ανεργία αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση από το αρμόδιο γραφείο του Ο.Α.Ε.Δ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανός αριθμός υποψηφίων που να πληροί την παραπάνω προϋπόθεση (ανεργία), προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των Π.Α.γ.Ο., ο φορέας δύναται να προσλάβει Π.Φ.Α. οι οποίοι δεν είναι άνεργοι. Η πρόσληψη αυτών γίνεται με βάση την κατάταξή τους σε πίνακα σύμφωνα με τη μοριοδότηση που περιγράφεται παρακάτω. Ως εκ τούτου , συντάσσονται πίνακες υποψηφίων μη λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμό της ανεργίας.

 

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων που έχουν το ανωτέρω κριτήριο καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

 

Τυπικά Προσόντα

Βασικό Πτυχίο: Βαθμός Πτυχίου (οι μονάδες του βαθμού του τίτλου σπουδών με δύο δεκαδικά ψηφία πολλαπλασιάζονται με τον αριθμό 0,1). Εάν το πτυχίο αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται αντίγραφο της πράξεως του ΔΙΚΑΤΣΑ ή του πιστοποιητικού αναγνώρισης του ΔΟΑΤΑΠ, για τη βαθμολογική αντιστοιχία.

Μεταπτυχιακοί Τίτλοι :

Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών (Master): 0,5 μονάδες.

Διδακτορικό: 1 μονάδα.

Επισήμανση: γίνεται χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δύο κατηγορίες μεταπτυχιακών τίτλων (εφόσον κατατεθούν και οι δύο) και ενός μόνο από την ίδια κατηγορία αυτών. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση τους.

 

  Εμπειρία

Ο υποψήφιος λαμβάνει μονάδες από την εμπειρία με ανώτατο όριο τους πενήντα (50) μήνες.

Για κάθε μήνα απασχόλησης στα Π.Α.γ.Ο. με μηνιαίο σύνολο ωρών έως 120, οι μονάδες που λαμβάνονται υπολογίζονται ως εξής :  αρ. μηνών × ώρες απασχόλησης το μήνα ×0,08 μονάδες / 120.

      Για την εύρυθμη λειτουργία των ΠΑγΟ, θα πριμοδοτηθούν έως 20 μήνες από τους τελευταίους

       24 μήνες οι υποψήφιοι που έχουν αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο Δήμο Νάουσας ως εξής : 

       αρ. μηνών ( έως 20 μήνες )  × 0,05 μονάδες.  Η βαθμολόγηση γίνεται αθροιστικά.

 

 

Λοιπά βαθμολογούμενα κριτήρια

Πολυτεκνία

Ο πολύτεκνος υποψήφιος βαθμολογείται με 2 μονάδες. Ο υποψήφιος που είναι τέκνο πολύτεκνης

οικογένειας λαμβάνει 0,5 μονάδες.

Ανήλικα τέκνα

Ο υποψήφιος βαθμολογείται 0,3 μονάδες για καθένα από τα δύο (2) πρώτα ανήλικα τέκνα του και 0,5 μονάδες για το τρίτο ανήλικο τέκνο.

Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας (άρθρο 29 παρ. 6 Ν.3838/2010).

Ο γονέας μονογονεϊκής οικογένειας βαθμολογείται με 0,3 μονάδες για κάθε ένα (1) τέκνο του. Βαθμολογείται ο υποψήφιος που έχει την γονική μέριμνα.

Επισήμανση: γίνεται χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις παραπάνω ιδιότητες. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση των παραπάνω κριτηρίων

 

 

 

Λοιπά απαιτούμενα προσόντα

Στην περίπτωση που απαιτούνται από την ανακοίνωση και άλλα (τυπικά ή / και τυχόν πρόσθετα) προσόντα αυτά βαθμολογούνται ως εξής:

Κύρια κατηγορία ειδίκευσης 1 μονάδα.

Δευτερεύουσα κατηγορία ειδίκευσης 0,5 μονάδες.

Στην περίπτωση που απαιτείται εξειδίκευση σε κατηγορία που δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα σπουδών της αντίστοιχης σχολής των Α.Ε.Ι., λαμβάνονται υπόψη βεβαιώσεις σπουδών ή εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή επιμορφώσεων στο συγκεκριμένο αντικείμενο της ανακοίνωσης.

Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνονται υπόψη πρόσθετα προσόντα όπως ο χρόνος κτήσης πτυχίου, η εντοπιότητα, η αξιολόγηση του υποψηφίου από το φορέα (σε περίπτωση που έχει προϋπηρεσία στον οικείο φορέα και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα).

 

Μετά την ανακοίνωση των τελικών πινάκων από το Δήμο Νάουσας οι επιτυχόντες Π.Φ.Α. υποχρεούνται να παρουσιαστούν στο Δημαρχείο Νάουσας εντός 5 εργάσιμων ημερών για ανάληψη υπηρεσίας. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ο Δήμος Νάουσας δύναται να καλέσει τον επόμενο στη σειρά κατάταξης επιτυχόντα.

Για τα προγράμματα που αφορούν σε άτομα με αναπηρίες, καταρτίζεται ξεχωριστή κατάσταση υποψηφίων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν την αντίστοιχη ειδίκευση.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν Π.Φ.Α. με τη συγκεκριμένη ειδίκευση, δύναται να προσληφθούν Π.Φ.Α. με προϋπηρεσία ενός τουλάχιστον έτους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στις περιπτώσεις που από τη φύση και τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος, σύμφωνα με την κρίση του φορέα και την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ.Α., απαιτείται Π.Φ.Α. με συγκεκριμένη ειδίκευση ή εμπειρία, που προβλέπεται στην προκήρυξη, προσλαμβάνεται Π.Φ.Α. που έχει τα απαραίτητα προσόντα.

 

Οικονομικοί όροι απασχόλησης

 

  • Στα Π.Α.γ.Ο. προσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα άνεργοι Π.Φ.Α., με δικαίωμα να εργασθούν ως τη συμπλήρωση του αριθμού των 30 ωρών ανά εβδομάδα σε έναν ή περισσότερους φορείς. Οι Π.Φ.Α. υποχρεούνται σε περίπτωση που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας σε ένα φορέα, κατά την υπογραφή της σύμβασής τους σε δεύτερο φορέα να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, όπου θα αναφέρουν τις ώρες απασχόλησης στον πρώτο φορέα.
  • Όσοι επιλεγούν να εργασθούν στα Π.Α.γ.Ο. υπογράφουν σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, με ωριαία αποζημίωση και με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθρο 10 του ν.4257/2014), που καθορίζεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

 

Προθεσμία και τόπος υποβολής αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  από    25/9/2019  έως και 4/10/2019  ώρες  9:00 – 13:00  στο γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Νάουσας               ( 2ος όροφος Δημαρχείου ), τηλ. Επικοινωνίας  2332350374 - 2332050338 – 2332350360.

 

Η παρούσα θα αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του  ΔΗΜΟΥ  Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ . Περίληψή της θα δημοσιευτεί  σε δύο (2)  ημερήσιες  ή εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες  της έδρας του νομού.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η. Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

 

                                                        

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies