English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: "ΕΝΑ ΑΓΟΡΙ...ΕΝΑΣ ΨΑΡΑΣ...ΔΥΟ ΟΝΕΙΡΑ" ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΟΥΡΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΗΝ "ΕΣΤΙΑ ΜΟΥΣΩΝ"

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014


Το Γραφείο Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νάουσας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Νάουσας, το Βιβλιοπωλείο «Αλφάβητο» και οι Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο της φιλολόγου Σοφίας Τσιάμη «Ένα αγόρι… Ένας ψαράς… Δυο όνειρα» σε εικονογράφηση Ανδρέα Κούρτη την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 18:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Συναυλιών της Εστίας Μουσών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Ελισάβετ Τάρη, Συγγραφέας - Σχολική σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας και Ειρήνη Αναγνώστου - Κελεπούρη, Ph.D/Σχολική Ψυχολόγος στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ημαθίας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Πάζος, ερασιτέχνης ηθοποιός, μέλος της θεατρικής ομάδας "Επί Σκηνής". Κατά την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει θεατρικό δρώμενο το οποίο θα επιμεληθούν οι Κατερίνα Τόμτση, θεατρολόγος-εκπαιδευτικός, Γιώργος Μπέκας, ερασιτέχνης ηθοποιός-σκηνοθέτης και Θοδωρής Βλάχος, φλογεροπαίχτης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι. Ένα μικρό, χαριτωμένο αγόρι που είχε ένα ξεχωριστό και μοναδικό όνειρο. Να γίνει ψαράς! Μια φορά ήταν ένας ψαράς. Ένας γκριζομάλλης, γκρινιάρης ψαράς που είχε ένα μοναδικό, μα ξεθωριασμένο από τον χρόνο όνειρο. Να γίνει φλογεροπαίχτης! Κι αντάμωσαν οι δυο τους κάπου εκεί στη νοτισμένη απ’ το θαλασσινό νερό αμμουδιά. Μια ιστορία για τα όνειρα ζωής… εκείνα που αργούν να έρθουν μα όλοι θέλουν να τα ζήσουν, όλοι να τα γευθούν.

Ένα παραμύθι για όλους εμάς τους μεγάλους που αναμετριόμαστε με τα όνειρά μας… Γιατί, όταν λυτρωθούμε από την πολυκαιρισμένη θλίψη, κάπου απέναντί μας, στον ορίζοντα της θάλασσάς μας, της ζωής και της καρδιάς μας, θα μας περιμένει ολοζώντανη πια η ασίγαστη επιθυμία μας.

Βιογραφικό Σημείωμα Σοφίας Τσιάμη

«Γεννήθηκα σ’ ένα χωριό της Ημαθίας, το Μακροχώρι. Ένα χωριό τόσο μακρύ όσο και το όνομά του. Και δεν θα το πιστέψετε! Οι δρόμοι του έχουν αρχή αλλά δεν έχουν τέλος… Μεγαλώνοντας, ένας απ’ αυτούς μ’ έφερε στην Αθήνα, τη μεγάλη πρωτεύουσα! Ένιωσα μόνη και φοβισμένη, μα για καλή μου τύχη απέκτησα έναν πολύτιμο φίλο, τον Λόγο. Τέσσερα χρόνια με φιλοξένησε στο σπίτι του, μία τεράστια έπαυλη με αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες και διακριτικό τίτλο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Ένα πρωί, όντας πλέον Φιλόλογος με βούλα και υπογραφή, πήρα τον δρόμο της επιστροφής.

Το σπίτι μου πλημμύρισε βιβλία: γραμματική, αρχαία τραγωδία, νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Ακολούθησε και η ξενόγλωσση παιδεία. Μα σαν γεννήθηκαν τα δύο μου παιδιά, ανακάλυψα πόσο μοναδικά είναι τα παιδικά βιβλία και -ψέματα ή αλήθεια- και τα παραμύθια!

Τα πρώτα με οδήγησαν σε σεμινάρια γραφής. Τα δεύτερα σε σεμινάρια αφήγησης.
Πρίγκιπες, πριγκίπισσες, βασιλοπούλες, βασιλόπουλα, δράκοι, νεράιδες, ξωτικά, γοργόνες, πειρατές μού χάρισαν απλόχερα μαγεία!

Έτσι, έγραψα την πρώτη μου ιστορία… και μετά τη δεύτερη… και μετά την τρίτη… και μετά την τέταρτη… και μετά την πέμπτη και μετά… η μαγεία συνεχίζεται!
Α! Ξέχασα να σας πω ότι στο μεταξύ άλλαξα πορεία κι απέκτησα καινούρια κατοικία! Ζω, όχι μόνη μου πια, αλλά με τον άνδρα μου και τα δυο μας παιδιά στην Κουλούρα! Ένα χωριό τόσο στρογγυλό, όσο και το όνομά του. Και δεν θα το πιστέψετε! Οι δρόμοι του είναι στρωμένοι με χρυσαφένιο σουσάμι και δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος…».

 

Βιογραφικό Σημείωμα Ανδρέα Κούρτη

«Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα ζωγραφική στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζω να μεγαλώνω σε διάφορους τόπους, επιστρέφω όμως πάντα σε ένα λευκό χαρτί, για να ξεκουραστώ. Τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη μου χαρά, εικονογραφώ ιστορίες για παιδιά και μεγάλους».

 

Επικοινωνία-Πληροφορίες: 23323 50360 (Γραφείο Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Νάουσας) 23320 24234 (Δημοτικό Ωδείο «Εστία Μουσών»), 23320 22972 (Βιβλιοπωλείο «Αλφάβητο», Κοτζάμπαση Αικατερίνη).ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 102 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ