English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ»

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013


Υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9-8) η σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου Νάουσας στον ΧΥΤΑ Έδεσσας, από τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Αναστάσιο Καραμπατζό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ-RENDINA SAB. ANNAMARIA »  κ. Ανδρέα Γαλούση.

Μετά λοιπόν, από την απόφαση για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής στην «Πλακένια» και την προγραμματική σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νάουσας και του  ΕΣΔΑ Έδεσσας που υπογράφηκε στις 2-8-2013, η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης αφορά την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς των απορριμμάτων από την παραπάνω εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ο Δήμος Νάουσας με τα δικά του απορριμματοφόρα οχήματα και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, θα συλλέγει τα αστικά στερεά απορρίμματα από την πόλη και όλους τους οικισμούς του Δήμου στον προσωρινό Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «Πλακένια», όπου θα γίνεται άμεσα η μεταφόρτωσή τους σε ειδικά οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων (στεγανά φορτηγά-κοντέινερ) της αναδόχου εταιρείας μεταφοράς «ΕΥΡΩΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ». Στη συνέχεια, με ευθύνη του μεταφορέα, τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Έδεσσας. Συνολικά υπολογίζεται ότι κάθε μέρα θα συλλέγονται μέχρι 42 τόνοι απορρίμματα (χωρίς τα ανακυκλώσιμα υλικά χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί) που θα μεταφέρονται στην Έδεσσα. Η διάρκεια της σύμβασης είναι οκτώ (8) μήνες και το συνολικό κόστος μεταφοράς, που ανέρχεται στο ποσό των 169.238,16 Ευρώ, θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου Νάουσας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Καραμπατζός δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί τυπικά και ουσιαστικά το τέλος της χωματερής της «Πλακένιας», αφού άμεσα θα αρχίσει η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στον ΧΥΤΑ της ΕΔΕΣΣΑΣ. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα απορρίμματα του διευρυμένου δήμου μας, αυθημερόν, θα μεταφέρονται με ειδικά οχήματα από τη Νάουσα στην Έδεσσα, σε περιοχή όπου λειτουργεί νόμιμα Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Θέλω να τονίσω ότι, μετά από τριάντα περίπου χρόνια, επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα που επιβάρυνε την πόλη και την περιοχή της «Πλακένιας». Θέλω επίσης  να υπογραμμίσω ότι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητες και στόχοι της δικής μας δημοτικής αρχής, και ότι με το κλείσιμο της «Πλακένιας» και την μεταφορά των απορριμμάτων, περνάμε από το σχέδιο στην πράξη, από τον στόχο στο έργο. Αρχίζει λοιπόν, μια νέα εποχή στη σωστή και την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας».              

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και το στέλεχος του Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Νάουσας κ. Γιώργος Λαπαβίτσας.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 68 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ