English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013
Ξεκίνησε τη Δευτέρα (14/1) στη Νάουσα η λειτουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου. «Η συντροφικότητα σε εποχή κρίσης» ήταν το θέμα της πρώτης διάλεξης, με ομιλητή τον κ. Ευστράτιο Παπάνη, Πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «Ακαδημία των Πολιτών» και Επίκουρου Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», την έναρξη των μαθημάτων κήρυξε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός. Στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η λειτουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για τη δια βίου μάθηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Ευχαρίστησε τη Μ.Κ.Ο. «Ακαδημία των Πολιτών» και τον κ. Παπάνη για τη συνεργασία, υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός ώστε το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει με τις καλύτερες συνθήκες και να πετύχει τους στόχους του. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει, την εντυπωσιακή προσέλευση πολιτών και τις πολλές εγγραφές που έγιναν και συνεχίζονται, σημειώνοντας ότι με την ολοκλήρωση τού έργου στο κτίριο της πρώην «ΕΡΙΑ-ΒΕΤΛΑΝΣ», οι διαλέξεις θα γίνονται στη νέα και σύγχρονη Αίθουσα Συνεδρίων.   

Ο κ. Παπάνης, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην Μ.Κ.Ο. «Ακαδημία των πολιτών», που ιδρύθηκε το 2010 και σήμερα λειτουργεί το Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο σε 50 πόλεις όλης της χώρας, με πάνω από 7.000 φοιτητές, ενήλικες γυναίκες και άνδρες. Μίλησε για τους σκοπούς, τη θεματολογία των διαλέξεων και τις σπουδές, οι οποίες διαρκούν τέσσερα χρόνια και χωρίζονται σε δύο εξάμηνα. Τα μαθήματα είναι ακαδημαϊκού επιπέδου, γίνονται από καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικούς επιστήμονες, διανθίζονται από παράλληλα σεμινάρια, όπως: τεχνικές διαπραγμάτευσης, δεξιότητες ηγεσίας, καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος, ομάδες αυτογνωσίας, συμβουλευτικής, ψυχοδράματος, ειδικής αγωγής, μάθησης μέσω περιπέτειας και οικογενειακής θεραπείας. Το πρώτο εξάμηνο περιλαμβάνει διαλέξεις με θέματα συμβουλευτικής και ψυχολογίας. Ακολούθησε η διάλεξη, στην οποία ο κ. Παπάνης με λόγο ζωντανό, απλό, γλαφυρό και παραστατικό μίλησε για τη συντροφικότητα, τις διαπροσωπικές σχέσεις και την οικογένεια, κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το ακροατήριο, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά συμμετείχε και στο μάθημα με δεκάδες ερωτήσεις.

Στην αρχή της εκδήλωσης, τελέστηκε αγιασμός από τον ιερέα κ. Αθανάσιο Νίκου και παραβρέθηκε επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Βράντσης.   

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα στην αίθουσα της «Εστίας Μουσών», σε δύο τμήματα: Το πρώτο τμήμα τις ώρες 15:00-18:00 και το δεύτερο τμήμα, τις ώρες 18:00-21:00.

Πληροφορίες: Γραμματεία «Εστία Μουσών», υπεύθυνη κ. Ελένη Ταγάρα, τηλ. 23320 24234 και κιν. 6981980164, και στην Γραμματεία της Ακαδημίας 22510 54730 και 6970069007.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 117 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ