English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΕΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 9.506.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ- ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ»

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012


Με την προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου του διευρυμένου Δήμου Νάουσας», ξεκινάει από το Δήμο Νάουσας η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του μεγάλου έργου στις Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 9.506.000 Ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ») και από ίδια συμμετοχή της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.     

Την περασμένη εβδομάδα η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προχώρησε τη σχετική διαδικασία  δημοσίευσης του διαγωνισμού στον τύπο και στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 15-1-2013, οπότε θα αναδειχθεί η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου στους οικισμούς Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου. Επισημαίνεται ότι η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων είναι το πρώτο από τα επτά πολύ σημαντικά έργα αποχετεύσεων και βιολογικού καθαρισμού των πεδινών οικισμών Ανθεμίων-Ειρηνούπολης και του δικτύου αποχέτευσης Χαρίεσσας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 18.368.820 Ευρώ και είναι το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό δημοτικό έργο υποδομής που έχει εγκριθεί και θα υλοποιηθεί στην Ημαθία. Η υλοποίηση των υπολοίπων έργων θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Κοπανού, Επισκοπής, Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου, συνολικού μήκους περίπου 42 χιλιομέτρων με αγωγούς HDPE διπλού δομημένου τοιχώματος (Φ200 και Φ250, Φ315, Φ400). Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα αποχέτευσης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στα Ανθέμια και την Ειρηνούπολη.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε: «Ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου των αποχετεύσεων στους οικισμούς Ανθεμίων και Ειρηνούπολης, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του μεγαλύτερου δημοτικού έργου υποδομής που έγινε στην Ημαθία. Είναι ο καρπός της μεθοδικής, οργανωμένης και συλλογικής προσπάθειας που καταβάλαμε μαζί με τους συνεργάτες, τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Σε αυτή λοιπόν τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, αλλά και στο βαρύ κλίμα που υπάρχει και απειλεί με κατάρρευση το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξαιτίας των άδικων μέτρων που επιβάλλει στους Δήμους το Μνημόνιο 3, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι ως Δημοτική Αρχή γνωρίζουμε και μπορούμε να σχεδιάζουμε μεγάλα έργα υποδομής, φέρνοντας αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ανάπτυξη προς όφελος των πολιτών. Ήδη ολοκληρώνουμε και τα δύο μεγάλα έργα πολιτισμού στο πρώην εργοστάσιο «ΕΡΙΑ» και ΒΕΤΛΑΝΣ» (προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ), αξιοποιώντας κονδύλια από το μοναδικό διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι το ΕΣΠΑ.

Θέλω, με την ευκαιρία να τονίσω ότι, κορυφαία αυτοδιοικητική αποστολή του Δήμου, της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να σχεδιάζει και να υλοποιεί χρήσιμα έργα με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη και όχι η μετατροπή του σε έναν μηχανισμό απαξιωμένο, αποστεωμένο, διαχειριστικό και φοροεισπρακτικό όπως δυστυχώς προωθείται με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου.

Αυτή λοιπόν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή και την αυτοτέλεια των ΟΤΑ (άρθρο 102) οφείλουμε να προστατεύσουμε όλοι όσοι υπηρετούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Είναι ο δημοκρατικός θεσμός που βρίσκεται κοντά και δίπλα στον πολίτη και τα καθημερινά του προβλήματα. Είναι καθήκον μας και το οφείλουμε στην ιστορία του Δήμου και το μέλλον του τόπου».ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 115 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ