English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012


Η εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, μπαρ κλπ.) ήταν το θέμα της ενημερωτικής σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης (19/7) στο Δημαρχείο με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού. Συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Ευδ. Ιτσκάρα, κ. Παν. Μαραντίδης, τα στελέχη του Δήμου κ. Χριστίνα Σαμαλίκα, κ. Μπάμπης Αθανασούλης, κ. Νικήτας Ιωαννίδης και πολλοί επαγγελματίες-ιδιοκτήτες των καταστημάτων που λειτουργούν σε όλο το διευρυμένο Δήμο Νάουσας.

Ο κ. Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή θέλει και πιστεύει στην αγαστή συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν  δυναμικό κλάδο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, που ξεπερνούν τις 150 επιχειρήσεις σε όλο το διευρυμένο Δήμο. Υπάρχει, όπως είπε η έμπρακτη βούληση από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου να συμβάλλουν στη υποστήριξη των καταστημάτων, αλλά και στη δίκαιη μεταχείριση και την τήρηση του νόμου. Αναφέρθηκε στη νομοθεσία και στις κυριότερες διατάξεις που αφορούν τα καταστήματα-επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (έκδοση αδειών, ωράριο λειτουργίας, άδεια χρήσης μουσικών οργάνων κλπ.), τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν τους νόμους της πολιτείας, διευκρινίζοντας ότι στις περιπτώσεις καταγγελιών ή παραβάσεων που βεβαιώνονται από την Αστυνομία, υπάρχει αυστηρή από το νόμο διαδικασία, η οποία υποχρεώνει τον Δήμαρχο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου να επιβάλλουν συγκεκριμένες ποινές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα των κατασκευών (στέγαστρα κλπ) σε κοινόχρηστους χώρους, όπου επιβάλλεται να τηρείται η πολεοδομική νομοθεσία και κάθε αυθαίρετο θα κατεδαφίζεται. Υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή, ανέλαβε τον περασμένο Μάιο μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, με σκοπό τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο την τροποποίηση του σχετικού νόμου για τις αμοιβές των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης όπως η ΑΕΠΙ. Ήδη το αίτημα έχει σταλεί στην ΚΕΔΕ προκειμένου να υποβληθεί από κοινού για όλους τους δήμους της χώρας και να αντικατασταθεί με αντικειμενικά κριτήρια η δίκαιη μεταχείριση των καταστημάτων, ώστε να μειωθούν οι μεγάλες εισφορές που πληρώνουν οι επαγγελματίες και μάλιστα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ακόμη ο Δήμαρχος πρότεινε να συσταθεί σωματείο-σύλλογος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λέγοντας ότι αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ δήμου και επαγγελματιών.   

Στη συνέχεια, οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιτσκάρα και κ. Μαραντίδης αναφέρθηκαν σε επιμέρους θέματα λειτουργίας των καταστημάτων (όπως τραπεζοκαθίσματα, στέγαστρα κλπ.) και τα στελέχη του δήμου απάντησαν στις ερωτήσεις και τις απορίες που έθεσαν οι επαγγελματίες.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 91 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ