English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
Την αποφασιστικότητα και τον αγώνα τους ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου, του ΙΚΑ Νάουσας και στο κλείσιμο της Εργατικής Εστίας, διατράνωσαν οι πολίτες στο μεγάλο Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο που οργάνωσαν ο Δήμος Νάουσας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΝ) και ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας (ΕΣΝ) το βράδυ της Δευτέρας (20/2) στην πλατεία Καρατάσου.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το συλλαλητήριο γίνεται την ημέρα και ώρα που συνεδριάζει το Eurogroup για το χρέος και τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας, λέγοντας ότι, η Ευρώπη οφείλει επιτέλους, να βλέπει πρώτα τον άνθρωπο, την κοινωνική συνοχή και όχι μόνο τους αριθμούς. Θέλουμε την Ευρώπη των λαών.  Για το νέο μνημόνιο είπε ότι επιβάλλει σκληρά μέτρα, με νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και μεγάλες περικοπές που διαλύουν το κοινωνικό κράτος. Επισήμανε ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία κερδίζονται με κοινωνικούς αγώνες, λέγοντας ότι κάθε μέρα πυκνώνουν σε όλο τον κόσμο οι φωνές πολιτών, στέλνοντας το μήνυμα αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Έλληνες». Τόνισε ότι, η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τη δημοκρατία, και δεν μπορούν ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε ο κ. Σόιμπλε να λοιδορούν και να μιλούν υποτιμητικά για τους Έλληνες, όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Είπε ότι, έγιναν πολλά λάθη, και ότι όλοι έχουν μεγάλες  ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και κυρίως αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ο κ. Καραμπατζός υπογράμμισε ότι, τα ζητήματα του Νοσοκομείου, του ΙΚΑ και της Εργατικής Εστίας δεν έχουν κόμματα και ιδεολογίες. Ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, την ΟΕΒΝ, τον ΕΣΝ, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και την εκκλησία η οποία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Παντελήμωνα στηρίζουν τον κοινό αγώνα ενάντια σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο, αποδυναμώνουν το ΙΚΑ και κλείνουν την Εργατική Εστία.

Για το Νοσοκομείο Νάουσας, είπε ότι, παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών στη Μαιευτική και  Παιδιατρική Κλινική και επανέλαβε τη σταθερή θέση ότι η πλήρης λειτουργία όλων των κλινικών είναι «κόκκινη γραμμή», τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο Νάουσας έχει 80χρονη ιστορία με τεράστια κοινωνική προσφορά, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Σημείωσε ότι είναι θεμιτή η συμπληρωτική λειτουργία και η συνεργασία με το Νοσοκομείο της Βέροιας, αλλά όχι να γίνεται με αποφάσεις που αποδυναμώνουν και υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο της Νάουσας, που προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες του διευρυμένου Καλλικρατικού Δήμου, των 35.000 πολιτών, σημειώνοντας ωστόσο, ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να στηρίξουν το δημόσιο νοσοκομείο. Για το ΙΚΑ, είπε ότι υπάρχουν ελλείψεις στο διοικητικό προσωπικό και προωθείται η συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών, κάτι που θα επιφέρει δυσλειτουργίες και ταλαιπωρία σε χιλιάδες ασφαλισμένους. Για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η Εργατική Εστία και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας είπε ότι «δεν λογαριάζουν τίποτα, χάριν των αριθμών. Δεν αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο που προσφέρει η Εργατική Εστία με το βρεφονηπιακό σταθμό, και το προσωπικό που απασχολεί. Τι θα γίνει με τα επιδόματα ενοικίων, με τα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι η προσπάθεια γίνεται για τη νέα γενιά και απηύθυνε μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας για την αντιμετώπιση της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει ο τόπος, λέγοντας ότι «στην κρίση η καλύτερη απάντηση είναι η κοινωνική αλληλεγγύη». Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθησε πορεία προς το Νοσοκομείο όπου έγινε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία και συνάντηση με το Διοικητή των Νοσοκομείων Νάουσας-Βέροιας κ. Ν. Χατζηδημητρίου, αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο. Τέλος, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου θυροκολλήθηκε στο Νοσοκομείο, το ΙΚΑ και την Εργατική Εστία.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 93 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ