English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΝΑΟΥΣΑΣ-ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 6:00μμ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012


Την έντονη διαμαρτυρία τους μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις και τον κίνδυνο υποβάθμισης του Νοσοκομείου Νάουσας, αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΙΚΑ από την έλλειψη προσωπικού, θα εκφράσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οι πολίτες του διευρυμένου δήμου της Νάουσας, στο μεγάλο Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου και αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το συλλαλητήριο, το οποίο υποστηρίζουν η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας, θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην Πλατεία Καρατάσου, ώρα 6:00μ.μ. και στη συνέχεια με πορεία προς το Νοσοκομείο, όπου θα γίνει συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα, το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας έχει ως εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας συνεδρίασε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:

 

1.      Εκφράζουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μας ότι η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιστορικού Νοσοκομείου και του ΙΚΑ Νάουσας, είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας και «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» για όλους τους Ναουσαίους. 

2.  Η υγεία είναι ύψιστο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες είναι μέγιστο ΚΑΘΗΚΟΝ της πολιτείας.

3.  Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η οποία θα οδηγεί στην υπολειτουργία των κλινικών ή στην αποδυνάμωση του Νοσοκομείου από το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ζητάμε τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων κλινικών και τη στελέχωσή τους με προσωπικό. Το 1 προς 10 να μην ισχύσει για την υγεία.

4.  Δεν επαναπαυόμαστε σε υποσχέσεις και λόγια. Καλούμε τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν άμεσα, όλες τις διοικητικές αποφάσεις που πρέπει, ώστε να διασφαλίζεται η κανονική λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του αξιόλογου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που έχει καταξιωθεί για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες μας

5. Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση στις ελλείψεις προσωπικού στο ΙΚΑ Νάουσας. Δεν θα αποδεχθούμε καμία αποδυνάμωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Νάουσας, το οποίο προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε χιλιάδες ασφαλισμένους συνδημότες μας και έχει ιδιόκτητο κτίριο στη Νάουσα. 

6. Διατρανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τους φορείς και όλο το λαό της Νάουσας, ενάντια σε κάθε πολιτική απόφαση που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο, που είναι από τα ιστορικότερα της χώρας και κατασκευάσθηκε πριν από 80 χρόνια από Ναουσαίους ευεργέτες και συμπολίτες μας. Είναι ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης, είναι η ίδια η ιστορία και η ύπαρξη της. Την διατήρηση και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας δεν την διαπραγματευόμαστε με κανέναν.    

7. Καλούμε όλους τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Νάουσας σ’ ένα μεγάλο Πανναουσαϊκό Συλλαλητήριο, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 6 το βράδυ στην Πλατεία Καρατάσου, στη συνέχεια πορεία μέχρι το ΝοσοκομείοΝάουσας και συμβολική καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του Νοσοκομείου.  

8. Τον παρόν ψήφισμα να σταλεί στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη, στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, στους βουλευτές Ημαθίας, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας, στον Διοικητή και Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας, στο Ι.Κ.Α. Νάουσας και να δημοσιευθεί στον Τύπο. 

 ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 65 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ