English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012
Η καθιερωμένη δεξίωση του Δήμου για τον εορτασμό της πρώτης του νέου έτους έγινε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Τουριστικό Περίπτερο «Κιόσκι». Μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμόρφωσης, τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ιωακείμ.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη ενότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τoυ νέου χρόνου. Τη χρονιά που έφυγε, το 2011, τη χαρακτήρισε έτος προσαρμογής και αναδιοργάνωσης του νέου διευρυμένου Δήμου Νάουσας, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή προχώρησε σε πολλές αλλαγές σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες που έφερε ο «Καλλικράτης» και υπογράμμισε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση προωθήθηκε σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, αλλά και με περιορισμένους πόρους που δόθηκαν από την πολιτεία στους Δήμους. Αναφέρθηκε στην ένταξη στο ΕΣΠΑ των μεγάλων έργων υποδομής του Δήμου προϋπολογισμού21 εκ. ευρώ (δίκτυα αποχέτευσης-βιολογικών καθαρισμών Ανθεμίων-Ειρηνούπολης κ.ά.), λέγοντας ότι θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή μας, είπε ότι «οφείλουμε να τα αναδείξουμε και να τα αξιοποιήσουμε με στοχευμένες δράσεις και έργα», και αναφέρθηκε στην κοινή δράση των δήμων Νάουσας, Βέροιας, Πέλλας και Δίου-Ολύμπου «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας, λέγοντας ότι στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη από την ιστορία και τον πολιτισμό που μας άφησαν ως βαριά παρακαταθήκη οι πρόγονοί μας.

Για το Χιονοδρομικό Κέντρο «3-5 Πηγάδια» και το Δημοτικό Δάσος, είπε ότι στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει η αξιοποίησή τους με διεθνή διαγωνισμό. Διευκρίνισε ότι η προσπάθεια για τη βραχυχρόνια μίσθωσή του σε ιδιώτη δεν ολοκληρώθηκε, λέγοντας ότι η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν καθήκον να προστατεύουν τα συμφέροντα του Δήμου, γιατί το χιονοδρομικό είναι περιουσία όλων των δημοτών, και επειδή, όπως είπε, δεν υπήρξαν οι αναγκαίες εγγυήσεις, η μίσθωση τελικά δεν προχώρησε. Τόνισε ότι τα «Πηγάδια» λειτούργησαν κανονικά από την παραμονή των Χριστουγέννων και ότι ήταν χιλιάδες  οι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν στους χώρους στάθμευσης των σχολείων του κέντρου  

Για τον οδικό άξονα Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, είπε ότι είναι έργο πρώτης προτεραιότητας, «το έργο των έργων», ότι χρειάζεται όλοι παράγοντες του τόπου να κατανοήσουν τη μεγάλη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της περιοχής και να μην προβάλλουν εμπόδια και τοπικισμούς.

Καταλήγοντας, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συλλογικής προσπάθειας, λέγοντας ότι για το 2012, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Στην κατεύθυνση αυτή, είπε ότι ο Δήμος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα θα συνεχίσει την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων («καλάθι αλληλεγγύης, βοηθήματα κλπ.) και στην προσπάθεια αυτή ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο χρειάζονται τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά των φορέων και όλων των πολιτών.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Δήμαρχο. Το τυχερό φλουρί έτυχε η Τ.Α.Β. Α.Ε. και από τους παρευρισκόμενους πολίτες η κ. Μακρογιώργου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Άγγελος Τόλκας, οι Διοικητές της Β΄Μ.Κ, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Νάουσας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλ. Φωτιάδης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πολλοί δημότες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας,  ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν ευχές με δημότες στο Αγγελοχώρι και τον Κοπανό.  ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 104 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ