English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΒΕΤΛΑΝΣ» («ΒΑΦΕΙΟ-ΚΑΜΙΝΑΔΑ»)- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 3.390.000 ΕΥΡΩ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011


Η σύμβαση για το έργο «Δημιουργία Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς στην πρώην Βιομηχανίας “Βέτλανς”» υπογράφηκε σήμερα (6/5) από το Δήμαρχο Νάουσας κ. Αναστάσιο Καραμπατζό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΕΡΓΟΔΟΜΗ, κ. Γιώργο Σταμάτη. Ο προϋπολογισμός του έργου που υλοποιείται από το Δήμο Νάουσας ανέρχεται σε 3.390.000 ευρώ και χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα «Πολιτισμός» του Ε.Π. Μακεδονίας Θράκης.  Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο, αφού σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις της πρώην «Βέτλανς» (επάνω τμήμα «Καμινάδα» και «Βαφεία»), οι οποίες με την επανάχρησή τους θα δημιουργήσουν σύγχρονους χώρους με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας βιομηχανικής κληρονομιάς της Νάουσας.

Ειδικότερα, το “ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ” περιλαμβάνει:

  • ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ με εκθέματα από όλα τα εργοστάσια της Νάουσας και της περιοχής, παλιά μηχανήματα, εξαρτήματα μηχανών και εργαλεία. Επίσης, θα διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τα κτήρια, το ανθρώπινο δυναμικό και στοιχεία από τη βιομηχανική παράδοση της πόλης που έχει διασωθεί, και τα οποία θα εκτίθενται σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις. Οι εκθέσεις θα συνοδεύονται με επιμελημένα κείμενα, διαγράμματα και αναπαραστάσεις, ώστε να εμπεριέχουν και έναν έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.  
  • ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 260 θέσεων για την οπτικοακουστική παρουσίαση της βιομηχανικής κληρονομιάς, αλλά και τη φιλοξενία άλλων εκδηλώσεων (διαλέξεις, συνέδρια κλπ.).
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ με εξειδικευμένο περιεχόμενο, όπου θα συγκεντρωθούν και θα φυλαχθούν τυχόν υπάρχοντα αρχεία των βιομηχανιών, αλλά και αρχεία προφορικών μαρτυριών από εργαζόμενους κλπ.
  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και διοικητικής υποστήριξης
  • ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, αποθήκες και χώρους υγιεινής
  • ΥΠΟΓΕΙΟ ΧΩΡΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ
  • Χώρους Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε: «Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση ενός μεγάλου και χρήσιμου έργου. Με την ολοκλήρωσή του οι μέχρι σήμερα ανενεργές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της πρώην «Βέτλανς» θα αποκτήσουν και πάλι ζωή, με νέες δράσεις οι οποίες θα αναδείξουν την πλούσια βιομηχανική παράδοση, και θα συμβάλλουν στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας μέσα στην πόλη. Το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς είναι ένα μεγάλο έργο που δεσμευθήκαμε να υλοποιήσουμε. Είναι όμως και καρπός συλλογικής, μεθοδικής και οργανωμένης προσπάθειας, που καταβάλλαμε μαζί με τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Δήμου και τους μελετητές, υποβάλλοντας έγκαιρα στο ΕΣΠΑ ολοκληρωμένες μελέτες. Θέλω, επίσης να τονίσω ότι το έργο αυτό, καθώς και άλλα (όπως τα έργα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., ο Πολυχώρος πολιτισμού στο κάτω τμήμα της «Βέτλανς» κλπ.) τα οποία θα ξεκινήσουμε το επόμενο διάστημα, έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη Νάουσα και τη χώρα μας γενικότερα. Και αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό στην κοινή προσπάθεια και τον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μαρία Καρυδά-Μυλωνά, και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Παύλος Κυριακίδης και κ. Μαρία Κάρτα.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 95 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ