English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΠΑΝΝΑΟΥΣΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ». ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

 «ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας». Αυτό ήταν το δυνατό μήνυμα στο μεγάλο Πανναουσαϊκό συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας το βράδυ της Δευτέρας (7/2) στην κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Καρατάσου. Πάνω από 2.500 πολίτες, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης έδωσαν δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στο ενδεχόμενο υποβάθμισης ή συγχώνευσης του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων,  τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει το Νοσοκομείο για τη Νάουσα, λέγοντας ότι είναι κομμάτι από την ψυχή των Ναουσαίων που το αγαπούν. Σημείωσε ότι είναι από τα πιο ιστορικά Νοσοκομεία της χώρας και κατασκευάστηκε το 1937 αποκλειστικά με δωρεές Ναουσαίων ευεργετών, όταν άλλες περιοχές της χώρας δεν ήξεραν τι σήμαινε Νοσοκομείο. Σήμερα, είπε, με το ικανό και άξιο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που διαθέτει, προσφέρει πολύτιμο κοινωνικό έργο και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, και ότι αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους τους πολίτες. Πρόσθεσε ότι με τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια (αξίας 4,5 εκ. ευρώ), αποτελεί ένα «κόσμημα» στο χώρο της υγείας, επισημαίνοντας ότι όλα τα επίσημα στοιχεία και οι δείκτες αποδεικνύουν ότι το Νοσοκομείο Νάουσας είναι από τα παραγωγικότερα της χώρας, και ότι διοικείται σωστά και αποδοτικά. Για το ενδεχόμενο υποβάθμισης ή συγχώνευσης τόνισε κατηγορηματικά, «απόψε από εδώ στέλνουμε στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας και αντίστασης όλων των πολιτών, σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης. Ζητούμε την αναβάθμιση και την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά και την αξιοποίηση της δωρεάς του Δήμου, στο τμήμα της «Βέτλανς» (έκτασης 3.815 τ.μ.) που παραχώθηκε στο Νοσοκομείο για τη δημιουργία Κέντρου Φυσικής Αποκατάστασης και νέων κλινικών». Καταλήγοντας ο κ. Καραμπατζός ευχαρίστησε τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής για τη μαζική συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας και διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (βλ. υπ’ αρ.7/31-1-2011 Απόφαση Δημ. Συμβουλίου) εξάροντας το γεγονός ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις επέδειξαν υπεύθυνη και ομόθυμη στάση στο μεγάλο ζήτημα του Νοσοκομείο της Νάουσας.     

Στο Συλλαλητήριο παραβρεθήκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας- Νάουσης κ. Παντελεήμονας, η Περιφ. Σύμβουλος κ. Δώρα Μπαλτατζίδου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, της ΠΟΕΔΗN, του Εργατικού Κέντρου, του ΚΤΕΛ Αστ. Λεωφορείων, του ΤΟΕΒ Νάουσας, του ΣΥΝ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Προσωπικού και Εκπρόσωποι του Νοσηλευτικού-Διοικητικού Προσωπικού του Νοσοκομείου, η Δ/ντρια του καταστήματος ΟΑΕΔ, αντιπροσωπεία της Νηματουργίας Βαρβαρέσου, του ΚΑΠΗ Νάουσας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φορέων κ.ά. και πλήθος κόσμου από ολόκληρο τον διευρυμένο Δήμο Νάουσας.  

Ακολούθησε πορεία από την Πλατεία Καρατάσου προς το Νοσοκομείο, όπου έγινε ολιγόλεπτη συμβολική κατάληψη στην είσοδο του κτηρίου. 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Υπ’ αρ. 7/31-1-2011

 

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας συνεδρίασε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011 και εξέδωσε το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ:

  1. Η υγεία, όπως και η παιδεία, είναι δημόσια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.
  2. Η συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού Νοσοκομείου Νάουσας είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την επί δύο δεκαετίες χειμαζόμενη τοπική κοινωνία και οικονομία.
  3. Δεν επαναπαυόμαστε στις διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα κλείσιμο, συγχώνευση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
  4. Ζητάμε την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας, ώστε με την απαραίτητη ενίσχυση από πλευράς ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και τεχνολογικού εξοπλισμού (νέος αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος κλπ.) και την συνακόλουθη στελέχωση όλων των κλινικών.
  5. Ζητάμε την αξιοποίηση της ΔΩΡΕΑΣ του Δήμου Νάουσας, κτηρίου 3.815 τ.μ (όμορου τμήματος του κτηρίου της πρώην «Βέτλανς»), το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Νάουσας με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο το 2006, με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και τη δημιουργία Κέντρου φυσικής αποκατάστασης, Πνευμονολογικής, Νευρολογικής Κλινικής κλπ.
  6. Καλούμε όλους τους δημότες του διευρυμένου «Καλλικρατικού» Δήμου Νάουσας σ’ ένα μεγάλο Πανναουσαϊκό Συλλαλητήριο, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 7 το βράδυ στην Πλατεία Καρατάσου και στη συνέχεια πορεία μέχρι το Νοσοκομείο Νάουσας.
  7. Αποφασίζουμε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής (Δήμαρχος, Αρχηγοί παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας), Βουλευτές Ημαθίας, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Διοικητής και εκπρόσωποι Νοσοκομείου Νάουσας, εκπρόσωποι φορέων με σκοπό τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για την επίδοση του ψηφίσματος και τη διεκδίκηση αναβάθμισης του Νοσοκομείου Νάουσας.


ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 54 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ