English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 1.318.396 ΕΥΡΩ-ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Κ. Μακεδονίας κ. Μαρίας Λιονή εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν «Επέκταση και αναβάθμιση εγκατάστασης πόσιμου νερού Νάουσας», προϋπολογισμού 1.318.396 €. Σκοπός του έργου είναι να εξασφαλιστεί η παροχή κατάλληλου πόσιμου νερού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της θολότητας που παρατηρείται κατά διαστήματα, ιδιαίτερα μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε:
«Η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων πόσιμου νερού στις δεξαμενές καθίζησης της ΔΕΥΑΝ είναι ένα μεγάλο, χρήσιμο και αναγκαίο έργο. Με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ, πετύχαμε να χρηματοδοτηθεί 100% από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ο προϋπολογισμός του (1.318.396 €) και να αρχίσει άμεσα η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίησή του. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. οι οποίοι εργάστηκαν μεθοδικά ώστε να υποβάλλουμε έγκαιρα στην Περιφέρεια ολοκληρωμένη μελέτη και να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση του έργου, που ήταν πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής. Στόχος μας είναι να δώσουμε οριστική επίλυση στο χρόνιο πρόβλημα θολότητας του νερού που εδώ και δεκαετίες μας ταλαιπωρεί όλους και σίγουρα και εγώ και η Δημοτική Αρχή δεν νιώθουμε ευχάριστα. Θέλω επίσης να τονίσω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στη Νάουσα, αφενός γιατί ενισχύει και εκσυγχρονίζει παρά πολύ τις υποδομές της πόλης μας, αφετέρου θα εξασφαλίσει όλο το χρόνο την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού προς όφελος όλων των πολιτών».

Συνοπτική περιγραφή των τεχνικών στοιχείων του έργου
Το έργο «Επέκταση και αναβάθμιση εγκατάστασης πόσιμου νερού Νάουσας» περιλαμβάνει:
1. Την επέκταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού με τα εξής:
α) Την προσθήκη δύο νέων πολυστρωματικών φίλτρων ταχυδιύλισης του νερού δυναμικότητας 93,75 m3/hr το καθένα, για τα οποία έχει ήδη προβλεφθεί χώρος στο υφιστάμενο κτίριο (εμβ. 290 m2), ενώ και τα συστήματα δοσιμετρίας & κροκίδωσης και πλύσης των φίλτρων επαρκούν να καλύψουν τη δυναμικότητα των έξι φίλτρων (4 υφιστάμενα και 2 νέα),
β) Την κατασκευή υποδομών και εγκαταστάσεων για την προεπεξεργασία του πόσιμου νερού πριν την είσοδό του στις μονάδες ταχυδιύλισης, που θα περιλαμβάνει: την προμήθεια και εγκατάσταση τριών νέων φίλτρων προεπεξεργασίας του νερού, δυναμικότητας 281,25 m3/hr το καθένα (το ένα θα είναι εφεδρικό) που θα κατακρατούν αιωρούμενα στερεά μέχρι 50 μm. Τη στέγασή τους σε κτίριο, κατόπιν επέκτασης κατά 154 m2 του υφιστάμενου μεταλλικού κτιρίου και την κατασκευή αντλιοστασίου, μετά της τοποθέτησης δύο αντλιών (μία εφεδρική) δυναμικότητας 562 m3/hr, για την ανύψωση της πίεσης του προεπεξεργασμένου νερού στα 4 bar ώστε να οδηγηθεί στις μονάδες ταχυδιύλισης.
2. Την τροφοδοσία με επεξεργασμένο πόσιμο νερό στα σημεία των επεκτάσεων της Νάουσας που βρίσκονται στα ανάντη της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού, με τα εξής:
α) Την κατασκευή ενός αντλιοστασίου με φέρον οργανισμό από σκυρόδεμα δίπλα στις υφιστάμενες δεξαμενές αποθήκευσης νερού και την τοποθέτηση δύο αντλιών (η μία εφεδρική) δυναμικότητας 200 m3/hr η καθεμιά.
β) Την τοποθέτηση ενός αγωγού PVC Φ225, συνολικού μήκους 2.100 m που θα ξεκινά από το αντλιοστάσιο μέσα στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού και διαμέσου αποκλειστικά υφιστάμενων αγροτικών χωματόδρομων (σε βάθος 1 m) θα οδηγείται στο Άλσος Αγίου Νικολάου κοντά στις πηγές (πάντοτε επί υφιστάμενων δρόμων), στο σημείο που ξεκινούν οι αγωγοί υδροδότησης των περιοχών επέκτασης της Νάουσας.
γ) Την κατασκευή φρεατίου διανομής του νερού και τις συνδέσεις τους με τους αγωγούς υδροδότησης των επεκτάσεων της πόλης που ξεκινούν από εκεί.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 84 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ