English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 1η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010
Με εθελοντική συμμετοχή πολιτών, φορέων και συλλόγων στον καθιερωμένο συμβολικό καθαρισμό της πόλης, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (6/6) οι πρωτοβουλίες του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Από νωρίς το πρωί αρκετοί πολίτες και μέλη συλλόγων συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο και κατανεμηθήκαν σε μικρές ομάδες-συνεργεία. Συμμετείχαν: Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος-Εθελοντισμού (ΣΥΜ.ΠΕΡ), η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 3ου Γυμνασίου, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα», ο Σύλλογος Βλάχων Νάουσας, ο Ε.Γ.Σ. «Ζαφειράκης», η Λέσχη Μοτοσικλετιστών, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και ο Ε.Ε.Σ., το ΚΕΠΚΑ Νάουσας, το ΚΑΠΗ Νάουσας, ο Σύλλογος Ψαράδων, η Λέσχη Καταδρομέων, το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και του Δήμου Νάουσας με μηχανήματα και οχήματα και αρκετοί πολίτες.
Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση και τη στήριξη της πρωτοβουλίας του Δήμου. Τόνισε ότι το μήνυμα του συμβολικού καθαρισμού είναι: «όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε για να ζούμε σε καθαρή πόλη» και εξήρε την πράξη της εθελοντικής συμμετοχής. Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν και συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γ. Χαλκιάς, κα. Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη, κα. Μ. Καρυδά Μυλωνά, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χρ. Παππάς.
Ειδικότερα, εργασίες καθαρισμού έγιναν στο Άλσος Αγίου Νικολάου, στους δρόμους προς Σέλι, προς περιοχή "Λαζαράσκα", προς Σχολή Αριστοτέλους, προς Πηγάδια, στην περιοχή «Κουκούλι», στην κοίτη της Αράπιτσας, στην περιοχή της διασταύρωσης και Σ.Σ.Ν., στην περιοχή «Βάλια» κ.ά.

Επίσης, το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας, η οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο του πλακόστρωτου στο Δημοτικό Πάρκο. Η έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, αλλά έγινε και το επίκεντρο αξιόλογων εκδηλώσεων με θέμα το περιβάλλον, στις οποίες συμμετείχαν ανιδιοτελώς σύλλογοι και μουσικοί της Νάουσας.
Την Παρασκευή (4/6) περισσότεροι από 200 μαθητές των δημοτικών σχολείων συμμετείχαν στις δραστηριότητες που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας (Κ.Π.Ε), ζωγραφίζοντας με θέμα το περιβάλλον. Επίσης, την Πέμπτη, παρουσιάσθηκε στο κοινό από τα Στελέχη του Κ.Π.Ε. Νάουσας, η διαδικασία κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων. Το Τμήμα Κρουστών του Μουσικού Ωδείο «Αριστοτέλης» με το δάσκαλό τους κ. Κ. Διαμαντή και το νεανικό συγκρότημα «ΕΝ-ΤΑΣΙΣ» έκλεισε το πρόγραμμα της Παρασκευής ερμηνεύοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια.
Το Σάββατο (5/6) χορευτές του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Αράπιτσα» παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, ενώ λίγο αργότερα το ενδιαφέρον του κοινού μεταφέρθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της «Εστίας Μουσών», όπου ο Ναουσαίος Καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Α.Π.Θ. κ. Θ. Καρακώστας ήταν ο ομιλητής με θέμα «Μετεωρολογικά και κλιματολογικά θέματα αιχμής», στη εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία του Συμβούλιο Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού Δήμου Νάουσας (ΣΥΜ.ΠΕΡ).
Οι εκδηλώσεις της 1ης Ανθοκομικής Έκθεσης κορυφώθηκαν την Κυριακή (6/6). Το πρωί, οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. με την καθοδήγηση του Δ/ντή τους κ. Ν. Μπλιάτκα ζωγράφισαν σε κάδους απορριμμάτων θέματα εμπνευσμένα από τη φύση και το περιβάλλον. Η αυλαία των εκδηλώσεων της Έκθεσης έπεσε το βράδυ με συναυλία ορχήστρας έντεχνης και λαϊκής μουσικής (Ευθυμία Καραγιαννοπούλου-τραγούδι, Γιώργος Τάμογλου-κιθάρα/τραγούδι, Τάκης Παντσής-Τύμπανα, Μαρία Θεοδωρίδου-πιάνο, Χρήστος Δημόπουλος-μπουζούκι, Φίλιππος Πηδάσης-ρύθμιση ήχου) που εντυπωσίασε με τις ερμηνείες ελληνικών τραγουδιών.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 123 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ