English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 1η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις ευχές όλων να καθιερωθεί ως θεσμός, ξεκίνησε την Τετάρτη (2/6) η 1η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου μέχρι την Κυριακή (6/6). Από νωρίς το απόγευμα πολλοί ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στους χώρους της υπαίθριας έκθεσης και περιηγήθηκαν με ενδιαφέρον τα περίπτερα. Οι εκθέτες, οι οποίοι είναι επαγγελματίες ανθοκομίας από τη Νάουσα και την Ημαθία, υποδέχθηκαν το κοινό δίπλα σε όμορφα διαμορφωμένους χώρους, με πολύχρωμα λουλούδια, γλάστρες και καλλωπιστικά φυτά.
Κηρύσσοντας την έναρξη και μιλώντας για το σκοπό της έκθεσης ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι εντάσσεται στις δράσεις του Δήμου για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μεγάλο ζήτημα του περιβάλλοντος. «Το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και οφείλουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, έμπρακτα να φροντίζουμε για την προστασία του». Υπογράμμισε ότι ζούμε σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, η οποία πέρα από οικονομική, είναι και κρίση αρχών, αξιών και ηθικής. Η ανθοκομική έκθεση, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Νάουσα, είπε ότι είναι μία συμβολική δράση που στέλνει το μήνυμα ότι φροντίζοντας το περιβάλλον, μπορούμε να ζούμε καλύτερα και πιο ανθρώπινα. Επεσήμανε ότι στόχος είναι η Έκθεση να γίνει θεσμός, σημειώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά χρειάζεται η συμμετοχή και η στήριξη από τους ίδιους τους πολίτες, λέγοντας «κάθε πρωτοβουλία και έργο που κάνουμε, έχει αναφορά και αποδέκτες τους συμπολίτες μας». Ο κ. Καραμπατζός, καυτηρίασε το δυσάρεστο φαινόμενο της καταστροφής που παρατηρείται συχνά σε κοινόχρηστους χώρους και σε δημοτικά κτίρια (σε παγκάκια, κιγκλιδώματα, κάδους απορριμμάτων, βάψιμο κτιρίων κλπ.). Είναι απαράδεκτο, είπε, κάποιοι ασυνείδητοι να προκαλούν ζημιές σε χώρους, κτίρια και δημοτικά έργα. Όλα αυτά είναι δημόσια περιούσια. Με τα συνεργεία του Δήμου, πρόσθεσε, συνεχώς διορθώνουμε τις ζημίες που κοστίζουν και μάλιστα ακριβά, και είναι χρήματα του φορολογούμενου δημότη, αλλά δυστυχώς βλέπουμε οι ζημιές να ξαναγίνονται. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια λέγοντας, το πάρκο, ο Άγιος Νικόλαος, τα δημοτικά κτίρια είναι περιουσία που ανήκει στους δημότες, και για την προστασία τους χρειάζεται η συμβολή όλων.
Ο κ. Καραμπατζός ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετέχουν και συνέβαλλαν στη διοργάνωση της Ανθοκομικής Έκθεσης: Συμβούλιο Περιβάλλοντος-Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού του Δήμου Νάουσας, Κ.Π.Ε. Νάουσας, το Σύλλογο «Αράπιτσα», το Ωδείο «Αριστοτέλης», τα Εικαστικά Εργαστήρια της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν., το Ωδείο της «Εστίας Μουσών», το Προσωπικό του Δήμου και της Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ και τους επαγγελματίες ανθοκομίας που στήριξαν την έκθεση με τη συμμετοχή τους. Καταλήγοντας, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες και τους συλλόγους να συμμετέχουν εθελοντικά στον καθιερωμένο συμβολικό καθαρισμό της πόλης, που θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 8:00 π.μ. στο Δημαρχείο.
Επίσης, για τη διοργάνωση και το σκοπό της Ανθοκομικής Έκθεσης μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γ. Χαλκιάς. Στην έναρξη της Έκθεσης, εξαιρετικό ήταν το μουσικό πρόγραμμα με κλασικά και έντεχνα ελληνικά κομμάτια, το οποίο παρουσίασαν οι μουσικοί: Μαρία Πέτκου, Μαρίνα Γκοργκάτζε, Δημήτρης Παρόλας και Γιώργος Κατσιώκαλης.
Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου κ. Ι. Γκαρνέτας, η Αντιδήμαρχος κ. Μ. Καρυδά-Μυλωνά, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής της Β΄Μ.Κ. κ. Ν. Κούτελης, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι επίσημοι
Η Ανθοκομική Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι την Κυριακή (6/6) από τις 10:00 έως τις 22:00, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί για τα θέματα ανθοκομίας, αλλά και να προμηθευτεί φυτά και λουλούδια. Επίσης, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον και εκδηλώσεις με τη συνεργασία και τη συμμετοχή Συλλόγων, Φορέων και καλλιτεχνών της Νάουσας.ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 82 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Κέντρο Κοινότητας
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ