English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009


Με επισημότητα η Νάουσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα το πρωί της Τρίτης (27/10) στην πλατεία Καρατάσου. Η τελετή αφής της φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Νάουσας με τη συνεργασία συλλόγων και σχολείων της πόλης, ήταν εντυπωσιακή και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε γύρω από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν οι παλαίμαχοι αθλητές και πρωταθλητές: Παγκαλίδου Δέσποινα, Σανιδά Ευθυμία και Μάντσιος Κοσμάς (πρωταθλητές στίβου), Γυρούσης Δημοσθένης, Παππάς Χρήστος (πρωταθλητές χιονοδρομίας) και  Πουρλίδας Αθανάσιος (αθλητής – προπονητής μπάσκετ). Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν αθλητές της Γυμν. Ένωσης Νάουσας, του Ε.Ο.Σ. Νάουσας και του «Ζαφειράκη» καθώς και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάτσιου Δέσποινα και Τσίμπρης Αργύρης που συμμετείχαν στους χειμερινούς Special Olympics.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Νάουσας κ.  Αν. Καραμπατζός, ο εκπρόσωπος  της Καναδικής πρεσβείας κ. Κων/νος Κατσιγάννης Κων/νος και ο εκπρόσωπος της Ε.Ο.Ε. κ. Βασ. Κατσώρας. Ακολούθησε ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των συλλόγων «Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας»,  «Πυρσός»,  «Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες» και «Αράπιτσα» καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές της σχολής χορού Body Control. Στην οργάνωση της εκδήλωσης βοήθησαν οι Τ.Υ. και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου  Νάουσας, στελέχη του Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν., η Φιλαρμονική Ναούσης, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Αστυνομία. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η παρουσία των μαθητών των σχολείων της πόλης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς. Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Νάουσας:
«Με αισθήματα χαράς, τιμής και υπερηφάνειας καλωσορίζουμε τη φλόγα την Ολυμπιακών Αγώνων στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Είναι, όμως, και η ευκαιρία να αναδειχθεί το Ολυμπιακό Πνεύμα, το «ευ αγωνίζεσθαι» και οι πανανθρώπινες αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης, της φιλίας και της συνεργασίας των λαών όλου του κόσμου. Γι’ αυτό και η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας είναι ιδιαίτερη τιμή. 
Η φλόγα είναι σύμβολο ειρήνης και ευγενούς άμιλλας των λαών. Είναι η  φλόγα που ενώνει τον κόσμο. Είναι φλόγα που ξεκίνησε τη διαδρομή της από τον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, και θα καταλήξει στον Καναδά, στο Βανκούβερ, για την έναρξη της χειμερινής ολυμπιάδας.
Η μικρή στάση της φλόγας στην Ηρωική Νάουσα, έχει ιδιαίτερη σημασία.  Γιατί, γίνεται σε μικρή απόσταση από τον ιερό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους, όπου συνυπήρξαν δύο από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ιστορίας, ο Μέγιστος των φιλοσόφων Αριστοτέλης με τον Μέγα Αλέξανδρο, στον οποίο και δίδαξε την κλασική ελληνική φιλοσοφία. Εδώ, όπου ουσιαστικά γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός.
Η πόλη μας έχει μακρόχρονη παράδοση στη χιονοδρομία και έχει αναδείξει μεγάλους χιονοδρόμους, οι οποίοι συμμετείχαν στους χειμερινούς αγώνες, τιμώντας το Ολυμπιακό Πνεύμα, τη χώρα μας και την ηρωική πόλη μας. Είναι κι αυτός ένας ακόμα σημαντικός λόγος που αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όλοι οι Ναουσαίοι .
Από εδώ, τον όμορφο και φιλόξενο τόπο μας, την κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού, όλοι εμείς οι Ναουσαίοι στέλνουμε την αγάπη μας στο φίλο λαό του Καναδά.

Ευχόμαστε, Καλή επιτυχία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ»ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 118 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ