English version Αρχική σελίδα Περιεχόμενα του δικτυακού τόπου (site map) Επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας


Με μια ματιά
Δρομολόγια
Φαρμακεία
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Ξενοδοχεία

ΧΑΡΤΕΣ
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (GIS) του Δήμου Νάουσας
Χάρτης της πόλης
Χάρτης της περιοχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάουσας
Επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Δημοτικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε ο Δήμος Νάουσας
Δρομολόγια Αστικών λεωφορείων, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ από και προς τη Νάουσα
Ο Δήμαρχος Νάουσας
Οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας
Φόρμα υποβολής παρατηρήσεων - ερωτημάτων προς το Δήμο Νάουσας
Η σχολή του Αριστοτέλους στα Ισβόρια Νάουσας
Αξιοθέατα που σας προτείνουμε να επισκευθείτε
Εγγραφή στο μητρώο εθελοντών
Εκτύπωση σελίδας Προσθήκη στα αγαπημένα / σελιδοδίκτες

«ΝΑΟΥΣΑ-ΑΠΟΚΡΙΑ 2010»: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009


Με θέμα τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς, τις οποίες θα διοργανώσει ο Δήμος και η Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ το διάστημα από 4 έως 15 Φεβρουαρίου 2010, έγινε την Τετάρτη (21/10) στα Γραφεία της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν. η πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής.
Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την Αποκριά το κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός της Νάουσας, το οποίο τα τελευταία χρόνια με τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώνει και στηρίζει ο Δήμος, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της (δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», παράδοση, αυθόρμητο γλέντι, σάτιρα κλπ.). Τόνισε ότι η διοργάνωση της Αποκριάς είναι μια συλλογική προσπάθεια, την οποία πρέπει να υποστηρίζουν οι φορείς, οι σύλλογοι και οι επαγγελματίες της πόλης. Εξήρε τη συστηματική και μεθοδική δουλειά που έγινε από την Οργανωτική Επιτροπή το 2009,  με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κ. Περισοράτη και όλα τα μέλη και στελέχη του ΔΗΠΟΝ και του Δήμου, λέγοντας ότι «ο πήχης κάθε χρόνο ανεβαίνει ψηλότερα». Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του 2010 είπε ότι, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην παράδοση, τη σάτιρα με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ενεργοποίηση και η συμμετοχή της νεολαίας, για να δώσει τη δική της ζωντάνια στην Αποκριά. Είπε ότι στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν και νέα μέλη, που μπορούν να διευρυνθούν και με άλλα, ώστε να εμπλουτιστεί η Αποκριά με νέες ιδέες και προτάσεις. Σημείωσε με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία του προγράμματος των εκδηλώσεων, ότι σύντομα θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των λαογραφικών, πολιτιστικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της πόλης, των δημ. διαμερισμάτων και των γειτονικών δήμων.  Επανέλαβε ότι ο Δήμος είναι ανοικτός στη συνεργασία και σε προτάσεις ή ιδέες με γνώμονα την καλύτερη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Καταλήγοντας ευχήθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή να επιτύχει στο δύσκολο έργο της, λέγοντας ότι ο Δήμος Νάουσας και η Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ με τα στελέχη, τα τεχνικά μέσα και με οικονομικούς πόρους, όπως κάθε χρόνο, θα υποστηρίξει τη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2010».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Κ. Περισοράτη, αναφέρθηκε στα κύρια, αλλά και στα επιμέρους οργανωτικά ζητήματα των αποκριάτικων εκδηλώσεων (πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμμετοχή συλλόγων, σάτιρα, προβολή κλπ.). Είπε ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της Αποκριάς, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (4/2/2010), η Οργανωτική Επιτροπή θα εργαστεί συστηματικά ώστε να ανταπεξέλθει στο σύνθετο έργο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο κ. Κ. Τζέκος-Αντιπρόεδρος της Κ.Ε. ΔΗΠΟΝ, ο κ. Στ. Τριανταφύλλου-Υπ/ντής της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν., η κ. Νικ. Παπαδοπούλου, οι κ.κ. Γ. Ηλίας, Γ. Ρούσος Δ. Μητσούλης, Ι. Κουκούλος.         


ΝΑΟΥΣΑ

Ο τόπος
Παλαιότερη ιστορία
Επανίδρυση
Η Νάουσα σήμερα
Οικονομία
Παιδεία
Πληροφορίες

ΔΗΜΟΣ

Δήμαρχος
Συμβούλια
Οργάνωση
Δημοτικές και τοπικές κοινότητες
Δραστηριότητες - έργα
Επιχειρησιακό πρόγραμμα
Πόθεν έσχες
Κανονισμοί

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πόλη
Αξιοθέατα
Διαδρομές
Εκδηλώσεις
Μουσεία
Πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγές
Δήλωση απορρήτου
ΧΡΗΣΤΕΣ
Υπάρχουν 110 επισκέπτες αυτή τη στιγμή στο site
Διαύγεια
Προσκλήσεις και προκηρύξεις έργων του Δήμου Νάουσας
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Πιστοποιήσεις - διακρίσεις - βραβεία του Δήμου Νάουσας
Δημόσια Διαβούλευση
Kέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου ΝΑΟΥΣΑΣ
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νάουσας
Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους
Παραχώρηση Αιθουσών
online ο Προϋπολογισμός του Δήμου Νάουσας
Γραφήματα Δήμων
ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

ΚΑΙΡΟΣ