ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα 23/3 το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Συντονισμού των Μέτρων Στήριξης της Νάουσας, που έγινε στο Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών στις 10/3, στην οποία κατατέθηκαν τα θεσμικά και αναπτυξιακά αιτήματα του Δήμου και των παραγωγικών φορέων της πόλης, η  ένταξη έργων προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2009. Είπε ότι τα θεσμικά και αναπτυξιακά αιτήματα του Δήμου (όπως ένταξη στο άρθρο 9 του Αναπτυξιακού Νόμου, προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων, κατασκευή εργατικών κατοικιών κ.ά.) για να υλοποιηθούν, απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις με την πολιτική βούληση και τη στήριξη της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι η πρόταση με τα έργα που υποβλήθηκε, ήταν τεκμηριωμένη και ώριμη από άποψη μελετών. Γι’ αυτό, όπως είπε, και η Επιτροπή έκρινε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν τα έργα της Αράπιτσας, που ξεκίνησαν από το Γ΄Κ.Π.Σ. (η συνέχιση των πεζοδρόμων από τα «Μπατάνια» μέχρι το «χώρο Θυσίας», η κατασκευή πεζογέφυρας για τη σύνδεση του Δημ. Πάρκου με το χώρο της Βέτλανς και το «Πέτρινο Κτίριο», η ολοκλήρωση των έργων στα διατηρητέα κτίρια «Μάκη» και «Ράϊου» και στον Υ/Η σταθμό της «Βέτλανς για να τεθεί σε λειτουργία παράγοντας ηλεκτρικό ρεύμα 110 KW, η διαμόρφωση στις γέφυρες «Νοσοκομείου», «Παπαγιάννη», «Μπατάνια», και η ολοκλήρωση της αγοράς του διατηρητέου κτιρίου «Κυλινδρόμυλος Ματθαίου» από το Υπ. Πολιτισμού ώστε να διασωθεί και αξιοποιηθεί από το Δήμο σε δράσεις πολιτισμού-τουρισμού).


 

Δημοπρατήσεις Έργων του Δήμου, προϋπολογισμού 970.366 ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα για τα έργα του Δήμου Νάουσας, συνολικού προϋπολογισμού 970.366 ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία του διαγωνισμού και της δημοπράτησης. Ειδικότερα τα έργα που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα είναι:

1. « ΕΡΓΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΟΚΩ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», με προϋπολογισμό 475.000 ΕΥΡΩ – Διαγωνισμός: 24/3/2009
2. «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΝΑΟΥΣΑΣ», με προϋπολογισμό 79.964 ΕΥΡΩ (“Θησέας”)- Διαγωνισμός: 31/3/2009
3. «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ Δ.Δ. ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ», με προϋπολογισμό 50.000 ΕΥΡΩ («Θησέας»)Διαγωνισμός: 7/4/2009
4. «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», με προϋπολογισμό 150.282 ΕΥΡΩΔιαγωνισμός:  10/4/2009
5. «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ Δ.Δ. ΑΡΚΟΧΩΡΙΟΥ », με προϋπολογισμό 55.000,00 ΕΥΡΩ («Θησέας») – Διαγωνισμός: 14/4/2009

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τα έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί  και ξεκινούν άμεσα και είναι:

1. «Βελτίωση-Ασφαλτόστρωση οδών Δημ. Διαμέρισμα Γιαννακοχωρίου», προϋπολογισμού 40.000 ΕΥΡΩ («Θησέας»), υπογράφηκε 12/3 η σύμβαση με ΝΑΚΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Ε.Δ.Ε.

2. «Έργα Αγροτικής Οδοποιΐας», προϋπολογισμού 120.120 ΕΥΡΩ (Θησέας), υπογράφηκε 16/3 η Σύμβαση με την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Ε.Δ.Ε.

Για το ζήτημα της υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων στο ροδάκινο και τις εξαγωγές στη Ρωσία, το οποίο προβληματίζει έντονα τους παραγωγούς και τους αγροτικούς φορείς, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι, μόνο με πολιτική λύση και διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών στο επίπεδο της κυβερνήσεων, μπορεί άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πιστοποίησης. Τόνισε ότι τους επόμενους μήνες αρχίζει η συγκομιδή των ροδακίνων και ακόμα ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα ισχύσει για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των ροδακίνων. Απαντώντας στην επιστολή των δύο προέδρων του ΑΣΝ και του ΑΣΕΠΟΠ, που δημοσιεύθηκε στον τύπο είπε, ότι ο ίδιος με επιστολή του στις 26/2/09 κάλεσε τους δύο συνεταιρισμούς να διατυπώσουν τα αιτήματα και τα ζητήματα των συνεταιρισμών, ώστε να τεθούν υπόψη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομίας-Οικονομικών, που συνεδρίαζε 10/3/09. Δυστυχώς, όπως είπε, απάντηση δεν έλαβα, αλλά και δεν μπορούσα να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Πρόσθεσε ότι στο ζήτημα πρέπει να δοθεί λύσει με κοινή προσπάθεια των βουλευτών, της Νομαρχίας, του Δήμου και των Συνεταιρισμών. Υπενθύμισε ότι το ίδιο αίτημα για την αναβάθμιση του Ι.Φ.Δ, είχε τεθεί από το 2004 στο τότε Υπ. Γεωργίας κ. Τσιτουρίδη, αργότερα στον πρ. Υπ. Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούρη κ.ά., λέγοντας ότι είναι ένα πάγιο αίτημα και δεν προέκυψε τώρα. Χαρακτήρισε ως θησαυρό το Ι.Φ.Δ. που πρέπει να αξιοποιηθεί ως ερευνητικό κέντρο, αφού διαθέτει έμπειρο προσωπικό με επιστημονική κατάρτιση και κτιριακές εγκαταστάσεις και πρέπει να δοθεί ζωντάνια, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συρρικνώνεται και φθίνει. Καταλήγοντας, είπε ότι αυτό το λεπτό ζήτημα δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις ή αντιπαλότητες, και ότι η πόρτα του Δημάρχου ήταν και είναι πάντα ανοικτή στο διάλογο και τη συνεργασία. 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα της υποβάθμισης των υπηρεσιών του Υποκ/τος της Δ.Ε.Η. Είπε ότι από το Μάιο του 2008, όταν προέκυψε το πρόβλημα με τη μείωση του προσωπικού, το Δημ. Συμβούλιο με ομόφωνο ψήφισμα ζήτησε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, να προχωρήσει σε ενέργειες για την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διατήρηση και ενίσχυση του προσωπικού. Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία ενέργεια, αντίθετα συνεχίζεται η συρρίκνωση των υπηρεσιών και η μεταφορά τους στη Βέροια. Σημείωσε, ότι τον περασμένο μήνα απέστειλε και νέα επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΗ και ότι υπήρξε για το θέμα σχετική επερώτηση στη βουλή και από τον κ. Μιχ. Χαλκίδη. Στην απάντησή της η Διοίκηση της ΔΕΗ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί η εξυπηρέτηση των δημοτών και η πληρωμή των λογ/σμών μπορεί να γίνεται από τις τράπεζες, τα καταστήματα του ΟΠΑΠ, κ.ά. Καταλήγοντας, πρότεινε στο σώμα, επειδή το θέμα της υποβάθμισης αγγίζει και άλλες υπηρεσίες της πόλης όπως Ο.Τ.Ε. και Ι.Κ.Α, να εκδοθεί νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας.   

Συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στην «Ώρα της Γης» το Σάββατο 28 Μαρτίου

Στην συμβολική εκδήλωση «η ώρα της γης», που διοργανώνει ο οργανισμός WWF το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, θα συμμετέχει ο Δήμος Νάουσας με σκοπό στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας φορέων και πολιτών για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Για το σκοπό αυτό το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 20:30 έως 21:30 θα σβήσουν τα φώτα σε όλα τα Δημοτικά Κτίρια, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους.

Ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Νάουσας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Νάουσας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, μετά από 12 χρόνια, όπως και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη. Είπε ότι η έντονη πολιτική δράση και το ήθος του κ. Παπούλια, τον έχουν καταξιώσει ως σπουδαίο Έλληνα πολιτικό και πρότεινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 187ης Επετείου του Ολοκαυτώματος να ανακηρυχθεί  επίτιμος δημότης Νάουσας, ενώ χαρακτήρισε το  ίδιο σημαντική στιγμή για τη Νάουσα και την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ανακήρυξη των δύο Προέδρων σε επίτιμους Δημότες θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο.

Αδελφοποίηση του Δήμου Νάουσας με το Δήμο Μεσολογγίου

Αποφασίσθηκε ομόφωνα η αδελφοποίηση των Δήμων Νάουσας και Μεσολογγίου. Στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου κα. Μαρία Καρυδά-Μυλωνά, είπε ότι μετά από πρόσκληση του Δήμου Μεσολογγίου στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της εξόδου του Μεσολογγίου, θα παραστεί ο Δήμαρχος και επίλεκτο τμήμα με τοπικές φορεσιές.  Επίσης, η πρόσκληση-πρόταση περιλαμβάνει και την αδελφοποίηση με το Δήμο Νάουσας καθώς και με άλλους Δήμους ιστορικών και μαρτυρικών πόλεων. Σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή, είναι η συνέχεια ανάλογης πρότασης του Δήμου Νάουσας, η οποία έγινε παλαιότερα (το 2003) για τη δημιουργία Δικτύου Ιστορικών και Μαρτυρικών Πόλεων της Ελλάδας. Στην τελετή αδελφοποίησης θα παραστούν εκπρόσωποι 11 ιστορικών και μαρτυρικών πόλεων της χώρας μας.   

Εγκρίθηκε η  Γ΄ Φάση της Οριστικής Μελέτης διαμόρφωσης των Πεζοδρόμων της Αράπιτσας 

Εγκρίθηκε και έγινε παραλαβή της Οριστικής μελέτης της Γ΄ Φάσης του έργου διαμόρφωσης στους πεζοδρόμους της Αράπιστας.

Την μελέτη παρουσίασε η Αρχιτέκτων-Πολ. Μηχανικός και επικεφαλής της μελετητικής ομάδας κα. Ολυμπία Χατζοπούλου και ο Αρχιτέκτων-Μηχανικός κ. Παν. Σκαρλάτος. Ειδικότερα, η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στη βόρεια όχθη και στο τμήμα από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής μέχρι το κτίριο «Λαναρά-Πεχλιβάνου», και παρεμβάσεις στη νότια όχθη στο τμήμα μεταξύ των διατηρητέων κτιρίων «Μάκη» και «Ράϊου». Η κα. Χατζοπούλου χαρακτήρισε το τμήμα αυτό ως κορωνίδα της όλης επέμβασης που γίνεται σ’ ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι, επειδή περιλαμβάνει πολλά σημαντικά διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια. Είπε ότι οι επεμβάσεις που προτείνονται στη μελέτη, είναι εναρμονισμένες απόλυτα με τα διατηρητέα κτίρια, και ότι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν βρίσκονται στην ίδια λογική και φιλοσοφία με το αστικό περιβάλλον. Σημείωσε ότι με την ανάπλαση δημιουργούνται νησίδες πρασίνου, διαμορφώνονται χώροι θέασης και περιπάτου, τοποθετούνται κρήνες,  βελτιώνονται οι ήδη υπάρχουσες κατασκευές από πωρόλιθο, και έτσι δημιουργείται μια ολοκληρωμένη ενότητα από πεζοδρόμια, πλατώματα, ξύλινα καθιστικά, πύκνωση των φυτεύσεων και αναπλάσεις με πουρόπετρα και ξύλο.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του εξέφρασε τη χαρά του γιατί μετά από την αναλυτική παρουσίαση της μελέτης, ακολούθησε εκτενής διάλογος και ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες οι απόψεις, για ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό έργο. Είπε ότι η Γ΄φάση, αποτελεί τη συνέχεια των προηγούμενων μελετών που παρουσιάστηκαν πριν από τρία χρόνια και ολοκληρώνουν το έργο στους πεζοδρόμους που έχει ήδη υλοποιηθεί. Εξήρε το επίπεδο του διαλόγου που αναπτύχθηκε απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν, γιατί όπως είπε γίνονται στην κατεύθυνση της βελτίωσης και της συμπλήρωσης, προσθέτοντας ότι κανένας δεν διεκδικεί το αλάθητο ή το τέλειο. Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο μεγάλη και σοβαρή παρέμβαση στην Αράπιτσα. Ξεκαθάρισε ότι η πολιτική κατεύθυνση που δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή για το έργο είναι, να αξιοποιηθούν οι αξιόλογοι φυσικοί πόροι που διαθέτει η πόλη (Άγιος Νικόλαος, ποτάμι, διατηρητέα κτίρια κλπ.). Όμως, το πώς θα γίνει αυτό, είπε ότι είναι έργο των ειδικών, οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο επίσημα με διαγωνισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «εμείς ζητούμε να γίνουν έργα για να ομορφύνει το ποτάμι, να γίνουν καλύτερες και άνετες προσβάσεις και να αναδειχθεί το φυσικό περιβάλλον του ποταμού. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αυτά είναι ζητήματα που ανήκουν σε τεχνοκρατικό επίπεδο». Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια η πόλη αλλάζει «μετασχηματίζεται». Είπε ότι μπορεί να μην γίνονται όλα, γίνονται όμως σημαντικές παρεμβάσεις με ορισμένα προβλήματα και λάθη, στα οποία όπως  είπε όλοι συμφωνούμε ότι χρειάζεται να βελτιωθούν (όπως κυβόλιθοι,  μερικά υψηλά τοιχεία κλπ.). Τόνισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική, πως τα μόνο υλικά που χρειάζονται είναι  το ξύλο και η πουρόπετρα, αφού άλλωστε τώρα ήρθε η ώρα σ’ αυτό το τμήμα να μπουν και ξύλο και πουρόπετρα στα σημεία όπου ταιριάζει με το περιβάλλον τις προσόψεις των διατηρητέων κτιρίων. Διευκρίνισε ότι επειδή το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε., δίνεται η ευχέρεια να γίνονται αλλαγές και προσαρμογές κατά την υλοποίηση του έργου, ώστε να αντιμετωπίζονται τα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Γι’ αυτό πρότεινε οι απόψεις και οι παρατηρήσεις να ακουστούν και να καταγραφούν τώρα, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο εκ των υστέρων να γίνεται κριτική.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δίνονται τα χρήματα του Π.Δ.Ε στα έργα τη Αράπιτσας ο Δήμαρχος είπε, ότι γίνεται επειδή υπάρχουν έτοιμες μελέτες και τα έργα είναι ώριμα. Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, θεωρεί πως τα έργα αυτά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και την τουριστική τους αξιοποίηση, διευκρινίζοντας ότι  δεν μπορεί ο στόχος αυτός να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Σημείωσε ότι την περίοδο της Αποκριάς, παρά πολλοί από τους χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη, πέρασαν και περπάτησαν και από την Αράπιτσα. Φωτογράφησαν τα διατηρητέα κτίρια, τους πεζοδρόμους και την κοίτη. Μάλιστα, είπε ότι πάρα πολλοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν, εντυπωσιασμένοι από τον καταρράκτη της «Βέτλανς»  που αναδείχθηκε και φωταγωγήθηκε, όπως και στο έργο που έγινε στο βράχο του Αγίου Γεωργίου.              

Ορίστηκαν οι Διοικήσεις στα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Ορίστηκαν τα νέα Δ.Σ. στις Δημοτικές Επιχειρήσεις για τη διετία 2009-2010, σύμφωνα με τη σύνθεση που προβλέπεται στα καταστατικά τους (δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες). Τα θέματα του ορισμού των διοικήσεων στη Δ.Ε.Τ, τη ΔΕΤΑΒ, το ΔΗΠΟΝ και τη ΔΕΥΑΝ, επανήλθαν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί οι αποφάσεις του Δημ. Συμβουλίου που ελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο κρίθηκαν από την Περιφέρεια άκυρες, επειδή αντί πολιτών, όπως προβλέπεται στα καταστατικά, η παράταξη του κ. Ι. Σπάρτση όρισε Δημ. Συμβούλους. Από τη διαδικασία ορισμού των διοικήσεων αποχώρησαν οι παρόντες Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ι. Σπάρτση, κ.κ. Γ. Γιαννικουρής, κ. Βασ. Τζώρτζης και κ. Αχ. Υφαντίδης και οι Δημ. Σύμβουλοι της ΔΑΚ κ. Αγ. Λακηνάνος και κα. Μ. Πιτάκη, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Διοικήσεις των Δημ. Επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση των παρατάξεων της μειοψηφίας, τονίζοντας ότι το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με την εγκυρότητα των Διοικήσεων, το γνώριζαν πριν οι αποφάσεις σταλούν για έγκριση στην Περιφέρεια οι κ.κ. Σπάρτσης και Λακηνάνος. Επισήμανε ότι, ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και τα Καταστατικά των Δημοτικών Επιχειρήσεων προβλέπουν και τη συμμετοχή πολιτών στις Διοικήσεις. Ωστόσο, με ευθύνη του κ. Ι. Σπάρτη ορίστηκαν Δημ. Σύμβουλοι της παράταξής του, περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό στη θέση πολιτών.

Ο κ. Καραμπατζός είπε χαρακτηριστικά «η μειοψηφία όφειλε να βρίσκεται στο Δημ. Συμβούλιο. Εμείς δεν απεμπολήσαμε την αναλογική συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις διοικήσεις των Δ.Ε., γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά. Τον ελάχιστο αριθμό που ζήτησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας στα Διοικητικά Συμβούλια (τέσσερα μέλη), τον κάναμε αποδεκτό και το σεβαστήκαμε, και ότι η φωνή της μειοψηφίας θα ακούγεται πάλι από 4 μέλη, ανεξάρτητα εάν μέσα σ’ αυτά θα συμπεριλαμβάνονται και πολίτες πάλι από την παράταξη του κ. Σπάρτση. Εν μέσω τετραετίας δεν γίνεται αυτή η τροποποίηση από τη Δημ. Αρχή. Εμείς και η ΔΑΚ, προτείναμε και πολίτες, ο κ. Σπάρτσης; Η τροποποίηση των καταστατικών θα χρειαστεί άλλους 4 μήνες (δημοσίευση ΦΕΚ κλπ.) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει Διοίκηση. Οι ίδιοι δυστυχώς, αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Εμείς θεωρούμε ότι στις διοικήσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων πρέπει να ορίζονται και δημότες, γιατί έτσι αναδεικνύεται η δημοκρατική αξία της συμμετοχής στα κοινά όχι μόνο αιρετών αλλά και πολιτών. Θεωρώ την αποχώρηση της μειοψηφίας πολιτικό λάθος».

Αναλυτικά, οι νέες Διοικήσεις που ορίστηκαν έχουν ως εξής:

Δ.Ε.Τ.: 1) Αναστάσιος Καραμπατζός, Δήμαρχος (Πρόεδρος), 2) Γιώργος Γιάντσης (Αντιπρόεδρος), 3) Ιωάννης Γκαρνέτας, 4) Ιωάννης Κελεμουρίδης (εκπ. Εργαζομένων), 5) Ευθυμία Μπιτέρνα (Εκπ. Εμπορικού Συλλόγου), 6) Χρήστος Σαμαράς, 7) Λάζαρος Χατζηιωαννίδης, 8) Αννίκα Τζέκου, 9) Βασιλική Παπαδημητρίου, 10) Γεωργία Καραμίχου, 11) Στράτος Προύσαλης.

Αναπληρωματικά μέλη: 1) Χρήστος Παππάς, 2) Αντώνιος Γρηγορόπουλος, 3) Αικατερίνη Κελεμουρίδου

Δ.Ε.Τ.Α.Β. : 1) Χρήστος Παππάς (Πρόεδρος), 2) Δημοσθένης Γυρούσης (Αντιπρόεδρος, Εκπ. Κοιν. Φορέα-ΕΟΣ. Νάουσας), 3) Πολύδωρος Κατσάνος, 4) Γεώργιος Αλδάκος, 5) Αντώνιος Μπιτέρνας, 6) Αθανάσιος Καραγιάννης, 7) Φανή Οικονόμου, 8) Θοδώρα Μαυρίδου, 9) Αικατερίνη Πέτκου, 10) Γιώργος Κολοβός, 11) Αναστάσιος Χριστοδούλου.

Αναπληρωματικά μέλη: 1) Ιωάννης Γκαρνέτας, 2) Νικόλαος Τοπούζης.

ΔΗ.ΠΟ.Ν.: 1) Αναστάσιος Καραμπατζός, Δήμαρχος (Πρόεδρος), 2) Κων/νος Τζέκος (Αντιπρόεδρος), 3) Μαρία Καρυδά-Μυλωνά, 4) Ευδ. Ιτσκάρα-Θανασούλη, 5) Νικόλαος Κουτσογιάννης, 6) Θεοδόσης Σιώψης, 7) Κων/νος Περισοράτης, 8) Μαριάννα Γιόκαλα, 9) Χαράλαμπος Κουταλακίδης, 10) Φανή Βλάχου, 11) Αριστείδης Τόσιος

Αναπληρωματικά μέλη: 1) Γιώργο Χαλκιά, 2) Αικατερίνη Ατματσίδου

ΔΕΥΑΝ: 1) Ιωάννης Παπαστόϊκας (Πρόεδρος), 2) Σταύρος Μερτζάνης (Αντιπρόεδρος), 3) Γιώργος Χαλκιάς, 4) Θωμάς Ζήμνας, Εκπ. ΟΕΒΝ, 5) Αθανάσιος Καρυδάς, Εκπρ. Εργαζομένων ΔΕΥΑΝ, 6) Άννα Μήτσαλα, 7) Σταυρούλα Φουδούλη, 8) Ιωάννης Μυλωνάς, 9) Αντώνιος Γρηγορόπουλος
Αναπληρωματικά Μέλη: 1) Ευδοξία Ιτσκάρα-Θανασούλη, 2) Αγγέλα Ιωαννίδου

Εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»)

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, είπε ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημοσίευσε τη Πρόσκληση που αφορά τα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, τα οποία αφορούν προτάσεις για έργα αγροτικής οδοποιΐας και ανάπλασης Ορεινών Οικισμών, τα οποία χρηματοδοτούνται κατά 100% από τους πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ο κ. Καραμπατζός τόνισε ότι ο Δήμος έχει αποκτήσει την αναγκαία διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, και είναι σε ετοιμότητα να υποβάλλει χωρίς καθυστέρηση προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων. Για το σκοπό σε συνεργασία με τους Προέδρους των τεσσάρων Δημ. Διαμερισμάτων και έπειτα από σχετικές αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, αποφασίσθηκε να υποβληθούν προτάσεις για έργα αγροτικής οδοποιΐας στα Δ.Δ. Γιαννακοχωρίου, Ροδοχωρίου και Στενημάχου και έργα ανάπλασης στον οικισμό Αρκοχωρίου.  

Ειδικότερα τα έργα που προτείνονται είναι:

Δ.Δ. Στενημάχου: «Αγροτικός δρόμος προς τα ποιμνιοστάσια στη θέση Κεφάλα» μήκους 2 χλμ.

Δ.Δ. Γιαννακοχωρίου: Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από τη θέση «Τσατάλι» μέχρι τη θέση «Ραμνιστα», μέσω της τοποθεσίας Τρίτη Κατηγορία.

Δ.Δ. Ροδοχωρίου: 1) Ασφαλτόστρωση από τα όρια του οικισμού και από την οικία Σκεντερίδη Απ. Μέχρι το κτήμα Ευθυμιάδη Αντωνίου στη θέση ΤΟΥΒΛΑ, 2) Από τα όρια του οικισμού και από την οικία του Γεωργιάδη Χαράλαμπου μέσω της περιοχής ΚΕΦΕΓΚ, μέχρι το υδραγωγείο.

Δ.Δ. Αρκοχωρίου: Δημ. Κτίρια: Αποκατάσταση εσωτερικών χώρων ισογείου και πρώτου ορόφου για χρήση ως μουσείο Λαογραφίας & Φυσικού Περιβάλλοντος. Οδοί: 1) Συνέχιση πλακόστρωσης κεντρικής οδού που οδηγεί προς Φυτεία & Στενήμαχο, 2) Πλακόστρωση σύνδεσης οδού «Ελευθερίας» στο σημείο «Τρανή βρύση» με ενωτικό μονοπάτι προς δρόμο «Προφήτη Ηλία», 3) Πλακόστρωση κεντρικής πλατείας και δρόμου προς το αθλητικό κέντρο, 4) Πλακόστρωση σύνδεσης οδού «Ελευθερίας» με το δρόμο που οδηγεί στην περιοχή «Αρκούδα» και τη συνέχειά της περιμετρικά μέχρι το Σχολείο, 5) Πλακόστρωση ενωτικού δρόμου από οδό «Ελευθερίας» προς το δρόμο «Προφήτη Ηλία» (περιοχή 1), 6) Πλακόστρωση σύνδεσης από οδό «Ελευθερίας» προς δρόμο «Προφήτη Ηλία», (Περιοχή 2), 7) Πλακόστρωση τμήματος οδού «Σταυρού» από το σημείο «Καριά βρύση» μέχρι το όριο του οικισμού, 8) Διαμόρφωση οδού από σημείο «Ταρταλώνι» προς ναό Αγίου Αθανασίου.

Άλλες αποφάσεις

Αποφασίσθηκε η παραχώρηση της χρήσης οικοπέδου εκτάσεως 966 τ.μ. στον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό και Αθλητικό Σύλλογο Γιαννακοχωρίου, για να καλύψει τις στεγαστικές και λειτουργικές ανάγκες με τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies