ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με 37 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα (28/1) το Δημοτικό Συμβούλιο. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως έκφραση βαθιάς θλίψης για την απώλεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου. Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, ενημέρωσε το σώμα για την υπογραφή της Σύμβασης του Έργου «Ευρυζωνικό Δίκτυο Οπτικών Ινών» και για την ενημερωτική εκδήλωση, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στο κτίριο «Λόγγου-Τουρπάλη». Τόνισε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις ωφέλειες και τις δυνατότητες που προσφέρει το Ευρυζωνικό Δίκτυο στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet), καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης του έργου. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την οποία δικαιώνεται ο Δήμος Νάουσας για οικόπεδο και οικία (έκταση περίπου 300 τ.μ.) στην περιοχή του Σελίου, που πλέον περιέρχεται στην κυριότητα του Δήμου.

Είπε ότι ο Δήμος Νάουσας υπέβαλε αίτημα στη Ν.Α. Ημαθίας, έπειτα από συνεργασία με το Νομάρχη κ. Κ. Καραπαναγιωτίδη και τον Αντινομάρχη κ. Αν. Καπετανόπουλο, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα παραμεθορίων περιοχών του ΥΜΑΘ ο Δρόμος Πολλά Νερά-Πλατάνη Έδεσσας, λέγοντας ότι η έγκριση και η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει θετικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής και θα φέρει τη Νάουσα πιο κοντά στην Έδεσσα και τα άλλα αστικά κέντρα.

Για το γνωστό ζήτημα της Μερικής Απασχόλησης των 22 απολυμένων της ΤΡΙΚΟΛΑΝ, είπε ότι εκδικάστηκε η υπόθεση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης. Τόνισε ότι ο Δήμος Νάουσας έχει υποβάλλει αίτημα στο ΥΠΕΣΔΑ να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αμοιβές που δικαιούνται και ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ από κονδύλια του προγράμματος του Υπουργείου και όχι από το Δήμο, λέγοντας ότι «πρέπει να πληρωθούν από την πολιτεία με βάση τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί, αλλά δεν εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο εξαιτίας του γνωστού νομικού κωλύματος που προέκυψε με ευθύνη του πρ. υπουργού κ. Γ. Γιακουμάτου. Τώρα, και αφού πρώτα εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου, οφείλει το Υπουργείο να πληρώσει τους απολυμένους από τα κονδύλια του προγράμματος Μερικής Απασχόλησης».

Συνεχίζοντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος είπε ότι από την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησαν οι πληρωμές των οφειλών του ΔΗΠΟΝ, λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην εξόφληση του προσωπικού, των καθηγητών, των υποχρεώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και σε ανελαστικές δαπάνες του ΔΗΠΟΝ.

Επίσης, είπε για το Συνέδριο το οποίο πρόκειται να συνδιοργανώσει ο Δήμος Νάουσας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Γραφείο της Ελλάδας) στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους, με θέμα την ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. και των παραγωγικών φορέων της περιοχής για τις δράσεις, τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους τομείς: περιβάλλοντος, καινοτομίας-ανάπτυξης, αγροτουρισμού, πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής.

Για την 4η Έκθεση Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας, η οποία θα διοργανωθεί το διάστημα 7-10 Μαρτίου από τη Ν.Α. Ημαθίας, είπε ότι ο Δήμος Νάουσας θα υποστηρίξει τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της, η οποία θα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για την πόλη κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριήμερου της Αποκριάς.

Ο κ. Καραμπατζός, απαντώντας σε ερωτήσεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για το υδροηλεκτρικό έργο που γίνεται στην περιοχή «Μοσχόκι» είπε ότι ο Δήμος Νάουσας με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου εξέφρασε την αντίθεσή του στο έργο, διευκρινίζοντας ότι δυστυχώς, ο Δήμος και η Νομαρχία δεν μπορούν να αποτρέψουν τις εργασίες, διότι η εταιρία είχε εξασφαλίσει τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων, της Περιφέρειας και τη ΡΑΕ. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος και ως πολίτης, πρώτος είχε καταθέσει καταγγελία για να σταματήσει το έργο. Επισήμανε ότι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σύμφωνα με το νόμο, χαρακτηρίζονται ως υδραυλικές και ότι ο Δήμος μπορεί να παρέμβει και να ελέγξει μόνο εργασίες πολεοδομικές.

Για την πρόσφατη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Βέροιας, με την οποία ζητείται η αλλαγή χάραξης του δρόμου από Πατρίδα προς Εγνατία στις «Βαρβάρες», δήλωσε κατηγορηματικά ότι, η πολιτική απόφαση που ελήφθη στις 12 Μαΐου 2007, από τους δύο Νομάρχες και τους δέκα Δημάρχους σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του στο Δημαρχείο, μεταξύ των οποίων και της Δημάρχου Βέροιας κα. Χαρ. Ουσουλτζόγλου, ήταν ομόφωνη και εξέφρασε την κοινή βούληση ο οδικός άξονας Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα να συνδεθεί με τη Εγνατία Οδό στην Κουλούρα. Αυτή η θέση, όπως είπε, προωθήθηκε και από τη Ν.Α. Ημαθίας, αλλά προκρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Είπε ακόμα ότι για το θέμα αυτό είχε πρόσφατη συνάντηση στην Περιφέρεια και η εξέλιξη που υπάρχει είναι ότι έχει ανατεθεί σε τρεις μελετητές να εκπονήσουν από τρεις προτάσεις, στις περισσότερες από τις οποίες διαφαίνεται πως προτείνεται η σύνδεση να γίνει στην περιοχή της Κουλούρας. Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση, ότι δεν πρόκειται να προκριθεί η σύνδεση με τον κόμβο «Βαρβάρες» διότι απαιτούνται τεράστια ποσά δισεκατομμυρίων για απαλλοτριώσεις οικοπέδων, βιομηχανιών κλπ., με κίνδυνο να ακυρωθεί το έργο.

Αποδοχή Δωρεάς Πολυμηχανήματος

Ομόφωνα έγινε η αποδοχή της Δωρεάς της κας Νάντιας και Αικ. Λαναρά από το Δήμο Νάουσας. Η δωρεά αφορά όχημα- πολυμηχάνημα τύπου Unimog (U400). Ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός, εξήρε την πράξη δωρεάς λέγοντας ότι και Νάντια και κα Αικ. Λαναρά συνεχίζουν τη λαμπρή παράδοση προσφοράς και αγάπης της Οικογένειας Λαναρά στη Νάουσα. Πρόσθεσε ότι η δωρεά είναι αποτέλεσμα της ειλικρινούς και ανθρώπινης σχέσης που είχε αναπτύξει ο ίδιος με τον αείμνηστο Χρήστο Λαναρά και συνεχίζεται με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Το νέο όχημα διαθέτει τον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό και έρχεται να ενισχύσει το στόλο οχημάτων του Δήμου, σε μια περίοδο όπου οι ανάγκες είναι πολλές και θα βοηθήσει σε πολλές εργασίες μέσα στην πόλη, στα Δημοτικά Διαμερίσματα και στην ευρύτερη περιοχή του δημοτικού δάσους (καθαριότητα, αποχιονισμός, δασοπυρόσβεση, καθαρισμός αγροτικών-δασικών δρόμων κλπ).

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Νάουσας

Εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π) του Δήμου Νάουσας, σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρα 203-207) και οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Στην αρχή της εισήγησής του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη διαδικασία εκπόνησης του Ε.Π. η οποία ακολουθήθηκε από τη Διεπιστημονική Επιτροπή που είχε συσταθεί με απόφαση Δημάρχου στις 24/10/2007, και εξήρε τη συστηματική, μεθοδική και επιστημονική προσπάθεια των μελών της Επιτροπής με επικεφαλής τη Δημ. Σύμβουλο κα. Ίλια Ιωσηφίδου, τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Γ. Αδαμίδη, τα στελέχη του Δήμου κ. Π. Κυριακίδη, προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών, κ. Βασ. Νίκα στέλεχος της Οικονομικής Υπηρεσίας και τον κ. Αθ. Καραγιάννη, οικονομολόγο και ειδικό σε θέματα ανάπτυξης. Χαρακτήρισε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου οραματικό, φιλόδοξο και διεκδικητικό, λέγοντας ότι «ως Δημοτική Αρχή είχαμε ετοιμότητα και καταφέραμε με συνέπεια και εμπρόθεσμα να εκπονήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται στο Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης, στο Πρόγραμμα της Δημ. Αρχής και στις προτάσεις των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων το τόπου μας οι οποίοι συμμετείχαν στη δημόσια διαβούλευση».

Επισήμανε ότι ο σχεδιασμός είναι μια διαδικασία δυναμική και όχι στατική, που λαμβάνει υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις και τα δεδομένα, προσθέτοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι ευέλικτη και προσαρμοστική στα νέα δεδομένα που επικρατούν σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Είπε πώς «ό,τι απασχολεί σήμερα τους φορείς προγραμματισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, καθώς και τα όργανα του Εθνικού Σχεδιασμού του Δ΄Κ.Π.Σ. είναι ενσωματωμένα στο κείμενο των προτάσεων του Ε.Π. του Δήμου μας (όπως η προώθηση της Ανταγωνιστικότητας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η έρευνα-τεχνολογία, η καινοτομία κ.ά.). Υπογράμμισε ότι το 60% των πόρων του Δ΄Κ.Π.Σ. θα κατευθυνθούν στις πιο πάνω δράσεις σύμφωνα με τη στρατηγική της συνόδου στη Λισσαβώνα, γεγονός που δημιουργεί την αναγκαιότητα ύπαρξης γνώσης και εμπειρίας από πλευράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να συμμετέχει με ίσους όρους στη διεκδίκηση μεγάλων κονδυλίων. Τόνισε ότι η ανάπτυξη της Νάουσας, θα προέλθει μέσα από μια ριζική και επιθετική απάντηση στις προκλήσεις των καιρών με κύριο χαρακτηριστικό τον Επαναπροσανατολισμό της οικονομίας της Νάουσας, με δραστική τόνωση του παραγωγικού δικτύου, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (ορεινός όγκος Βερμίου, Άγιος Νικόλαος, Σχ. Αριστοτέλους, κρασί, φρούτα κλπ.) αλλά και την μετατροπή αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων σε ανταγωνιστικά. Είπε ότι στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η Νάουσα πρέπει να προτάξει την ποιότητα και την εξειδίκευση, προωθώντας την καινοτομία και την ποιότητα στα προϊόντα που παράγει.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμπατζός παρουσίασε συνοπτικά τους τέσσερις άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου που είναι :

ΑΞΟΝΑΣ 1. Οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της Απασχόλησης. Τα έργα και οι δράσεις αυτού του άξονα, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος στηρίζονται στην Αρχή της Επικουρικότητας και στη συμμετοχική διαδικασία, με κύριο χαρακτηριστικό την καινοτομία. Ειδικότερα, στον τομέα της απασχόλησης περιλαμβάνει δράσεις όπως η επανένταξη- κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού κλπ. Στον τομέα των υπηρεσιών και του τουρισμού ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.), αλλά και διαμόρφωση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Τουρισμού. Στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται δράσεις και έργα όπως: αναβάθμιση του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δέντρων, δημιουργία ιχθυογενετικού σταθμού, έργα αρδευτικά, βελτίωση αγροτικού οδικού δικτύου κ.ά.

Στο δευτερογενή τομέαμ μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, καθώς και βιοτεχνικού πάρκου υψηλής τεχνολογίας.

ΑΞΟΝΑΣ 2.: Ποιότητα Ζωής-Υποδομές. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική φροντίδα και την πρόνοια με δράσεις όπως δημιουργία Σχολής Γονέων, επέκταση του Νοσοκομείου, δικτύωση φορέων κλπ. Επίσης, περιλαμβάνονται σημαντικές υποδομές όπως η βελτίωση του δρόμου από Νάουσα προς Σχολή Αριστοτέλους, ο προαστικός σιδηρόδρομος Νάουσας-Θεσσαλονίκης, το Υπόγειο Πάρκιν στην Πλατεία Καρατάσου, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού. Στον τομέα της παιδείας-εκπαίδευση-νεολαίας-αθλητισμού, μεταξύ των έργων και των δράσεων, περιλαμβάνονται το νέο Γυμνάσιο στο «Βρυσάκι» και το νέο δημοτικό σχολείο στην περιοχή «Κερασιά», η ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, οι νέες κερκίδες στο Δημοτικό Στάδιο, το γήπεδο Παναγιωπούλας, το κλειστό προπονητήριο στον Άγιο Νικόλαο, η προώθηση του Εθελοντισμού κ.ά.

ΑΞΟΝΑΣ 3, Περιβάλλον και Πολιτισμός. Κεντρικός στόχος είναι η αειφόρος ανάπτυξη και η διαφύλαξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται δράσεις και έργα όπως η συντήρηση της δασικής και αγροτικής οδοποιίας, η διαχείριση φυσικών κινδύνων και καταστροφών, τα φράγματα στην «Γλκόμπα» και το «Σιασιάκι»,η ανάδειξη του βράχου Αγίου Γεωργίου, ο δρόμος-ποδηλατόδρομος Νάουσα-Άγιος Νικόλαος, η πεζογέφυρα στο Δημ. Πάρκο κ.ά. Επίσης, στον ίδιο άξονα περιλαμβάνονται σημαντικά έργα στους τομείς της διαχείρισης απορριμμάτων (ανακύκλωση), την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (βιομάζα, υδροηλεκτρικά, αιολική ενέργεια), πολιτισμός-παράδοση (δίκτυο μαρτυρικών πόλεων, συνέδριο για το δρώμενο Γενίτσαροι και Μπούλες, Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους, Βιομηχανικό μουσείο κλπ.).

ΑΞΟΝΑΣ 4, Αναβάθμιση διοικητικών ικανοτήτων Δήμου Νάουσας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου με πιστοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (ISO 9001:2001) ώστε ο Δήμος να έχει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια ενόψει του Δ΄Κ.Π.Σ. Επίσης, η κατασκευή νέου Δημαρχείου, η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου, η βελτίωση της δικτύωσης του Δήμου στα πλαίσια του ευρυζωνικού δικτύου, το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (G.I.S.), η βελτίωση της εξυπηρέτησης του δημότη με σύγχρονα μέσα (on line), η δημιουργία forum, Κέντρου Πληροφόρησης Νέων κλπ.

Ο Δήμαρχος, διευκρίνισε ότι τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος διακρίνονται σε έργα Α΄ και Β΄ Προτεραιότητας. Για τα έργα του Δήμου, είπε ότι θα χρηματοδοτηθούν από τα προγράμματα ΣΑΤΑ, ΠΔΕ, «Θησέας» και από Ίδιους Πόρους, ενώ τα Υπερτοπικά Έργα (Νομαρχία, Περιφέρεια) αποτελούν στόχους, αιτήματα και διεκδικήσεις από την Πολιτεία ενόψει του Δ΄Κ.Π.Σ. Καταλήγοντας ο κ. Καραμπατζός είπε ότι, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι το πρώτο που γίνεται από το Δήμο μας, το χαρακτήρισε ως δεξαμενή ιδεών για την ανάπτυξη της Νάουσας τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι είναι ανοικτό σε όλους τους πολίτες και μπορεί παραπέρα να εμπλουτιστεί με καινοτόμες και σύγχρονες ιδέες.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της κας. Ίλιας Ιωσηφίδου, Προέδρου της Διεπιστημονικής Επιτροπής, η οποία στην αρχή ευχαρίστησε τα μέλη της Διεπιστημονικής Επιτροπής του Ε.Π. και ιδιαίτερα τον κ. Γ. Αδαμίδη για τη συστηματική, επιστημονική και επίπονη δουλειά. Αναφέρθηκε στους στόχους του Επιχειρησιακού Σχεδίου, λέγοντας το όραμα για το Δήμο είναι: Δήμος Μεγάλος-να επεκταθεί ώστε να περιλάβει όλη την επαρχία- Ισχυρός, οικονομικά εύρωστος για να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα- Οργανωμένος, στοιχείο που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα Δήμο ώστε να είναι αποτελεσματικός και αποδοτικός- και Ανθρώπινος για να υπάρχει και να λειτουργεί με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Επέκταση του Προαστικού Σιδηροδρόμου στο Δήμο Νάουσας

Αποφασίσθηκε να υποβληθεί το αίτημα επέκτασης του Προαστικού Σιδηροδρόμου στο Δήμο Νάουσας. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του είπε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δ/ντή του ΟΣΕ Βορείου Ελλάδος κ. Λάτσιο. Αναφέρθηκε στην συγκρότηση της Επιτροπής, που έγινε με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών το 2005 (με συμμετοχή του ΟΣΕ του ΑΠΘ, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσ/νίκης κ.ά), με σκοπό να συνταχθεί μελέτη για την προαστική-περιφερειακή ανάπτυξη των σιδηροδρόμων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (ακτινωτά της Θεσσαλονίκης). Πρόσθεσε ότι συντάχθηκε ο σχετικός χάρτης πορείας, προτάθηκαν οκτώ (8) διαδρομές και ότι πριν από πέντε μήνες προκηρύχθηκε η μελέτη σκοπιμότητας (Εταιρεία μελετών ΑΤΚΙΝΣ-Νάτσινας). Ο κ. Καραμπατζός επισήμανε πως μια από τις 8 προτάσεις αφορά την Ημαθία και την περιοχή Αλεξάνδρεια-Βέροια-Νάουσα-Σκύδρα, πως υπάρχει ωριμότητα και πληρούνται οι περισσότερες προϋποθέσεις, γιατί λειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή. Τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να διεκδικήσουμε ως Δήμος, με πολιτική παρέμβαση, την επέκταση του Προαστικού για τη Νάουσα, τη δημιουργία διπλής ηλεκτροκίνητης γραμμής, γιατί με δύο γραμμές η ταχύτητα από 120 χιλ./ώρα αυξάνεται σε 160 χιλ/ώρα, συντομεύοντας κατά πολύ το χρόνο και μετάβασης-επιστροφής από το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, είπε ότι θα δημιουργήσει νέα τοπικά περιφερειακά κέντρα, με θετικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, που σε συνδυασμό με τη σύνδεση του οδικού άξονα στην Κουλούρα, θα ανοίξει ευοίωνες προοπτικές για την πρόοδο του τόπου μας.

Ανατέθηκε στον ΔΗΠΟΝ η διοργάνωση των εκδηλώσεων της Αποκριάς

Ανατέθηκε στον ΔΗΠΟΝ η διοργάνωση των εφετινών εκδηλώσεων της Αποκριάς με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 45.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, είπε ότι το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», η παράδοση και η σάτιρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων, οι οποίες θα αρχίσουν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (28/2) και θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα (10/3). Ανάφερε ότι το Μάρτιο του 2007, έγινε απολογισμός δράσης της Αποκριάς και καθορίστηκε προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο του 2007, για την υποβολή προτάσεων και ιδεών. Στο κάλεσμα αυτό, όπως είπε ανταποκρίθηκαν ορισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι και τα προτάθηκαν να είναι μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και την αποτελούν οι: κ. Κ. Περισοράτης, μέλος του ΔΗΠΟΝ ως Πρόεδρος, οι κ.κ. Κ. Τζέκος, Ν. Κύρου μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΟΝ, Στάθης Τριανταφύλλου Υπδ/ντής του ΔΗΠΟΝ, οι κ.κ. Γ. Ρούσος, Ν. Σπάρτσης, Μιχ. Τόμτσης, και εκπρόσωποι του Ομίλου Γενίτσαροι και Μπούλες και του Συλλόγου Φίλων του Καρναβαλιού. Σχετικά με τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 9 Μαρτίου, υπογράμμισε πως θα υπάρξει συνεργασία του Δήμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους, το σύλλογο φίλων του καρναβαλιού, τα σχολεία και τους επαγγελματίες της πόλης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι απαιτείται συμμετοχή των Ναουσαίων, λέγοντας πως δεν μπορεί να τα περιμένουμε όλα μόνο από το Δήμο, ότι χρειάζεται εθελοντισμός και συμμετοχή των πολιτών. Ακόμη, είπε ότι θα γίνουν εκδηλώσεις και την Κ. Δευτέρα, που θα περιλαμβάνουν το δρώμενο, παραδοσιακούς χορούς, το έθιμο της φασολάδας κ.ά. Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις θα προβληθούν με διαφημιστικό σπότ από την ΕΡΤ-3, και από ενημερωτικές εκπομπές όπως «Αληθινά Σενάρια», «Η κουζίνα της Μαμάς» (Alpha), καθώς και με καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά κ.ά.

Συμμετοχή του Δήμου στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κλωστοϋφαντουργικών Πόλεων

Αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου Νάουσας στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κλωστοϋφαντουργικών Πόλεων (ACTE). Η Αντιδήμαρχος κα. Μαίρη Καρυδά, στην εισήγησή της είπε ότι στις 19 και 20 Ιανουαρίου έγινε στη Θεσσαλονίκη συνέδριο, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) σε συνεργασία με τον ACTE και συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου, εκπροσωπώντας το Δήμο Νάουσας. Είπε ότι ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κλωστοϋφαντουργικών Πόλεων αριθμεί 70 μέλη από τις χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Πολωνία, Κροατία (Δήμοι, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Εμπορικές και επιχειρηματικές Ενώσεις) Σκοπός του Συνδέσμου, μεταξύ άλλων, είναι η ενδυνάμωση των δεσμών ανάμεσα στα μέλη, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε ζητήματα όπως η ανεργία, ο πολιτισμός, το εμπόριο, η προώθηση καινοτόμων δράσεων και πρακτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies