ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα (29/10) το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με το Δ.Σ. του Σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας και το ενδεχόμενο να μετατραπεί ο Ιερός Ναός σε μοναστήρι. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι από τον Αύγουστο του 2005, υπάρχει ξεκάθαρη θέση του Δήμου με ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβούλιο (αριθμ. αποφ. 236/29-8-2005) να μην δημιουργηθεί μοναστήρι σε καμία από τις εκκλησίες και τα εξωκλήσια της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Είπε ότι το Σωματείο το οποίο έχει συσταθεί από το 1968 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με σκοπό τη διοίκηση και τη διαχείριση του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα, λειτουργεί αυτόνομα και δεν λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία του Ροδοχωρίου, η οποία δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Σωματείου. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «το σωματείο εμφανίζεται μια φορά το χρόνο και μόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, διοργανώνοντας ορισμένες εκδηλώσεις». Ανέφερε ότι ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας θα πρέπει να είναι ανοικτός σ’ όλους τους δημότες και τους επισκέπτες ως θρησκευτικός και ιστορικός χώρος, τονίζοντας ότι για το σκοπό αυτό ο Δήμος Νάουσας στο πλαίσιο των έργων του Ο.Π.Α.Α.Χ. Αν. Βερμίου, διαμόρφωσε τον περιβάλλοντα χώρο του ναού και κατασκεύασε αμφιθέατρο για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ώστε να ενταχθεί στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του Δημ. Διαμερίσματος Ροδοχωρίου και της Νάουσας γενικότερα. Εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου στο αίτημα των κατοίκων του Ροδοχωρίου και την προσφορά νομικής υποστήριξης στο Τοπικό Συμβούλιο, το Συνεταιρισμό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου οι «Κομνηνοί», ώστε να αποτραπεί κάθε προοπτική μετατροπής του ναού σε μοναστήρι. Ζήτησε από το Δημ. Συμβούλιο την επαναδιατύπωση και επικαιροποίηση της παλαιότερης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου. Επίσης, για τον ίδιο σκοπό ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρο του Τ.Σ. Ροδοχωρίου και εκπρόσωποι του Αγρ. Συνεταιρισμού και του Πολιτιστικού Συλλόγου θα συναντηθούν και με τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας. (Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 5/11).

Στη συνέχεια ο κ. Καραμπατζός ενημέρωσε το σώμα για τη σύσταση Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου με σκοπό την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Νάουσας. Είπε ότι η εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρα 203-207), την εγκύκλιο 45/2006 του ΥΠΕΣΔΑ και το Π.Δ. 185/2007, και περιλαμβάνει τον προγραμματισμό των στόχων και των έργων της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα τρία χρόνια. Την επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου αποτελούν η κα. Ίλια Ιωσηφίδου- Αντιδήμαρχος, ο κ. Γ. Αδαμίδης- Γεν. Γραμ/τέας, Π. Κυριακίδης- Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών & Έργων, Βασ. Νίκας- Υπάλληλος Οικονομικού Τμήματος, Αθα. Καραγιάννης- Εξωτερικός Σύμβουλος με γνώσεις σε οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα. Τόνισε ότι η διαδικασία εκπόνησης έχει ξεκινήσει και ότι η Διεπιστημονική Ομάδα Έργου επεξεργάζεται τις προτάσεις των Υπηρεσιών, των Ν.Π. του Δήμου. Είπε ότι στο Επιχειρησιακό Σχέδιο προβλέπεται διαδικασία διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, δημοσιοποίηση τον τύπου και στο site του Δήμου πριν την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, ο Δήμαρχος κατά την ενημέρωση του Δ.Σ. αναφέρθηκε στη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Νάουσας, το οποίο στελεχώθηκε με ψυχολόγο από το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης, η οποία έχει την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου. Το Συμβουλευτικό Κέντρο, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου του Κ.Α.Π.Η., (οδός Μητροπόλεως 9) θα λειτουργεί Δευτέρα και Τετάρτη, απόγευμα (16:30-20:30) και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή, πρωί (9:00-13:00), παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες ενημέρωσης στους πολίτες, ψυχολογική υποστήριξη σε νέους και γονείς για θέματα τα οποία αφορούν τη σύγχρονη ζωή, την οικογένεια, την ανατροφή των παιδιών κ.ά. Η πρόεδρος του Συμβουλευτικού Κέντρου κα. Μ. Καρυδά είπε ότι στόχος είναι η συνεργασία με φορείς, συλλόγους, υπηρεσίες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κέντρα πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών για την προσφορά υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε συμπολίτες που έχουν την ανάγκη στήριξης.

Αποδοχή Δωρεάς ακινήτου αδελφών Χατζημαλούση

Αποφασίσθηκε η καταρχήν αποδοχή της δωρεάς στον Δήμο των αδελφών Ελισάβετ και Μαρίας Μαλούση του διατηρητέου ακίνητου που υπήρξε η οικία του παππού τους και πρώτου Δημάρχου Νάουσας Χατζηκωνσταντίνου Μαλούση- Χατζημαλούση. Στην εισήγησή τους ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την ημέρα σημαντική για τη Νάουσα και την πράξη της δωρεάς των αδελφών Χατζημαλούση γενναία και μεγαλόψυχη. Τις ευχαρίστησε γιατί εμπιστεύθηκαν τον ίδιο προσωπικά και τη Δημοτική Αρχή το έργο διάσωσης και αξιοποίησης της ιστορικής οικίας του πρώτου Δημάρχου Νάουσας, λέγοντας ότι χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα να δωρίζεται το πατρογονικό σπίτι. Ο κ. Καραμπατζός, ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Τζίμα, υπέβαλε το αίτημα για την υποστήριξη του Δήμου από το Υπουργείο στο έργο αποκατάστασης και συντήρησης του διατηρητέου Χατζημαλούση. Είπε ότι ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα και ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης με 50% του προϋπολογισμού της μελέτης και του έργου αποκατάστασης. Ο κ. Καραμπατζός υπογράμμισε ότι την πράξη της δωρεάς οι αδελφές Μαλούση, συνεχίζουν την μακρά παράδοση των ευεργετών της Νάουσας, λέγοντας ότι η πόλη στην ιστορική διαδρομή της, ευτύχησε να έχει πολλούς δωρητές χάρη στους οποίους έγιναν σημαντικά έργα ( όπως Λάππειο, Σεφέρτζειο, Γαλάκεια, Νοσοκομείο, Πολ. Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους κλπ.). Στη συνέχεια η κα. Ελισ. Μαλούση απευθυνόμενη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα συγκινημένη, είπε ότι «η δωρεά μας αποσκοπεί στο να δώσει την δυνατότητα στο Δήμο μας να ιδρύσει ένα μουσειακό και ιστορικό μνημείο με την ονομασία Μουσειακό Αρχοντικό Χατζηκωνσταντίνου Μαλούση, όπου να στεγάσει το ιστορικό αρχείο του Χατζηκωνσταντίνου Μαλούση-Χατζημαλούση, σε μια ενδιαφέρουσα χρονική περίοδο, όπου το ελεύθερο διαδεχόταν την τοπική αυτοδιοίκηση της Τουρκοκρατίας (Δημογεροντία). Στο αρχοντικό του παππού μας σώζονται τα μνημεία από την λαογραφική παράδοση της τοπικής κοινωνίας, της οικογενειακής και κοινωνικής ζωής της Νάουσας. Επίσης, στο δωρούμενο σώζεται το αρχείο του Χατζηκωνσταντίνου Μαλούση-Χατζημαλούση με την ονομασία «Λαϊκός Σύνδεσμος ο Άγιος Δημήτριος» ο λεγόμενος «Πούπουλο» και πλήθος αποκαλυπτικής, ιστορικής αξίας αλληλογραφία του παππού μας με Πολιτειακούς και Πολιτικούς παράγοντες, όπως και όλους τους κοινωνικούς παράγοντες, τοπικούς εταίρους της εποχής, αλλά και με απλούς πολίτες της τοπικής κοινωνίας και της τότε κοινωνίας γενικότερα. Συντηρείται η ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη με βιβλία εκτυπωμένα στη Βενετία και αλλού. Πιστεύουμε ότι η δωρεά μας αυτή δίνει στο Δήμο μας μια δυνατότητα για τη δημιουργία του πλέον αντιπροσωπευτικού μουσειακού χώρου για τη διάσωση των στοιχείων της ζωής του τόπου για μια μακρόχρονη χρονική περίοδο, τα πριν και τα μετά την πρώτη περίοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της απελευθερωμένης πατρίδας μας». Ο δικηγόρος των δωρητριών αδελφών κ. Αν. Βαλσαμίδης, παρουσίασε την πρόταση για τη νομική μορφή και τη σύσταση του φορέα ο οποίος θα αναλάβει τη διοίκηση και τη διαχείριση του Μουσειακού Χώρου.

Για το σκοπό αυτό ο Δήμαρχος πρότεινε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν ο ίδιος, η Αντιδήμαρχος κα. Ι. Ιωσηφίδου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Β. Τζώρτζης, Γ. Γιαννικουρής και Αγ. Λακηνάνος, ο Νομ. Σύμβουλος του Δήμου και ο δικηγόρος κ. Αν. Βαλσαμίδη, με σκοπό την επεξεργασία των επιμέρους νομικών, τεχνικών και διοικητικών ζητημάτων και να εισηγηθούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρωμένη πρόταση για τη νομική μορφή, το διοικητικό σχήμα και τον τρόπο λειτουργία της οικίας Χατζημαλούση ως επισκέψιμου μουσειακού και πολιτιστικού χώρου.

Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών και Δικαιωμάτων

Αποφασίσθηκε η αναπροσαρμογή των Δημοτικών Τελών και Δικαιωμάτων του Δήμου για το 2008 κατά 2,7% (τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και φόρου φωτισμού κλπ.), σύμφωνα με τον επίσημο μέσο δείκτη του τιμών καταναλωτή. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του είπε ότι, τηρείται με συνέπεια η προσωπική του δέσμευση και της Δημ. Αρχής να γίνεται κάθε χρόνο η αναπροσαρμογή των Δημ. Τελών σύμφωνα με τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί ένα μέτρο δίκαιο και εναρμονισμένο με την πραγματικότητα και τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στη χώρα μας.

Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου έτους 2008

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου για το έτος 2008. Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του είπε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου και τη σχετική εγκύκλιο 46/25-10-2006 του ΥΠΕΣΔΑ. Περιλαμβάνει έργα κατασκευών και συντηρήσεων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ και από Ίδιους Πόρους του Δήμου και δαπάνες οι οποίες κάθε χρόνο είναι σταθερές και ανελαστικές (όπως συντηρήσεις δρόμων, πεζοδρομίων, σχολικών κτιρίων, δικτύου ηλεκτροφωτισμού κλπ.). Χαρακτήρισε το Τεχνικό Πρόγραμμα ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου. Διευκρίνισε ότι σ’ αυτό δεν περιλαμβάνονται έργα του Δήμου που χρηματοδοτούνται από αναπτυξιακά προγράμματα, από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς πόρους (όπως έργα των προγραμμάτων Αράπιτσας, Ανατ. Βερμίου, «Θησέας», Κοινωνία της Πληροφορίας κλπ.). Συγκεκριμένα, δεν περιλαμβάνονται οι επιχορηγήσεις από τον Προϋπολογισμό Δημοσιών Επενδύσεων και συγχρηματοδοτούμενων έργων από Εθνικούς Πόρους και από την Ε.Ε. Έτσι, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2008, δεν περιλαμβάνονται τα πιο κάτω έργα του Δήμου:

  1. Συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ε.Ε. (Έργα του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπλασης της Αράπιτσας, του Ο.Π.Α.Α.Χ. Αν. Βερμίου, του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον): 6.293.025 €.
  2. Έργα του Προγράμματος «Θησέας» (από τις κατανομές 20%, 35% και 40%): 2.032.044 €.

Έτσι, στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται έργα με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 8.325.069€, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν το 2008 ή είναι συνεχιζόμενα έργα του 2007. Επίσης, διευκρινίζεται ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται έργα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Νάουσας, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης ή χαρακτηρίζονται ως ώριμα από άποψη μελετών. Τα έργα αυτά έχουν ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για ένταξη και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων- τα οποία αναλύονται στον πιο κάτω πίνακα- ανέρχεται σε 27.085.000 € και είναι αναλυτικά:

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ (ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ Γ΄ ΚΠΣ ΚΑΙ ΠΔΕ)

Α/ΑΤίτλος έργουΠροϋπολογισμός Έργου σε €Ωριμότητα Έργου
1Ολοκλήρωση Κλειστού Κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου1.500.000Υλοποιήθηκε το 70%
2Δρόμος Νάουσας (ΤΕΕ)-Άλσος Αγ. Νικολάου (πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος)1.300.000Υπάρχει Μελέτη
3Ανάπλαση περιβάλλοντος-πηγές Αγίου Νικολάου200.000Υπάρχει Μελέτη
4Επέκταση προγράμματος Ανάπλασης Αράπιτσας (πεζόδρομοι και κοίτη)2.000.000Υπάρχουν μελέτες
5Εναέριος 4θέσιος αποσυμπλεκόμενος αναβατήρας5.000.000Πρόταση-Αίτημα
6Κυλινδρόμυλος διατηρητέου κτηρίου «Ματθαίου»: Ολοκλήρωση αγοράς από Υπ. Πολιτισμού-παραχώρηση στο Δήμο Νάουσας685.000Υπάρχει Απόφαση του Εφετείου Θεσ/νίκης και καθορισμός τιμής μονάδος
7Ύδρευση-Αποχέτευση στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως3.000.000Υπάρχει Μελέτη
8Δρόμος Νάουσα-Πηγάδια5.000.000Πρόταση-Αίτημα
9Δρόμος Πηγάδια-Ντορντόπολη1.500.000Πρόταση-Αίτημα
10Δρόμος Πηγάδια-Μπαλκόνι3.000.000Πρόταση-Αίτημα
11Προμήθεια Πολυμηχανήματος ΧΚ200.000Πρόταση-Αίτημα
12Επέκταση συστήματος τεχνητής χιόνωσης700.000Πρόταση-Αίτημα
13Οριστική Μελέτη Αρχαιολογικού Πάρκου και βελτίωση οδού Νάουσα-Ανθέμια (Κοπανός)3.000.000Προμελέτη/ Πρόταση-Αίτημα

Σύνολο

27.085.000

Επίσης, στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, οι ολοκληρωμένες δράσεις και οι παρεμβάσεις του Πρότυπου Καινοτόμου Σχεδίου Ανάπτυξης του Δήμου Νάουσας (ΠΚΣΑ) συνολικού προϋπολογισμού 29.898.500€, το οποίο υποβλήθηκε προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στις 30/11/2006- και είναι το πρώτο που εμπρόθεσμα υποβλήθηκε από όλους τους Δήμους της χώρας,

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2008 ανέρχεται σε 1.094.170 ευρώ (και αναλυτικά 903.170 ευρώ από πρόγραμμα ΣΑΤΑ και 191.000 ευρώ από Ίδια Έσοδα του Δήμου).

Αναλυτικά τα έργα του Τεχνικού Προγράμματος 2008 είναι:

Α. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

α/αΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ ΣΕ €ΧΡΗΜΑΤ/ΣΗ
1Επέκταση ηλεκτροφωτισμού πόλης Νάουσας & Δημοτικών Διαμερισμάτων20.000ΣΑΤΑ
2Κατασκευή νέας αυλαίας Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας15.000»
3Κατασκευή Τεχνικών40.000»
4Τσιμεντόστρωση κοινοχρήστων χώρων20.000»
5Κατασκευή πλακόστρωτων - πεζοδρομίων50.000»
6Πλακοστρώσεις Δημ. Διαμερισμάτων30.000»
7Εργασίες πεζοδρόμησης Δήμου Νάουσας45.000«
8Μελέτη σχεδιασμού λειτουργίας και διοίκησης των υποδομών και εξυπηρετήσεων στο άλσος Αγ. Νικολάου45.000«
9Εργασίες στην είσοδο του αύλειου χώρου της π. ΒΕΤΛΑΝΣ5.000«
10Κατασκευή στραγγιστηριού στο Πολ. Κέντρο Στενημάχου10.000ΣΑΤΑ
11Κατασκευή δρόμου προς νέο Γυμνάσιο (περιοχή Βρυσάκι )40.000«
12Κατασκευή δρόμου προς νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό ( περιοχή Βάλια)20.000«
13Ενίσχυση υποδομών φυσικών διαδρομών εντός της κοίτης του ποταμού ΑΡΑΠΙΤΣΑ45.000«
14Καθαρισμός – Διαμόρφωση κοίτης του ποταμού ΑΡΑΠΙΤΣΑ11.000«
15Ολοκλήρωση κτιρίου « Υδρόμυλος Μάκη »45.000«
16Χωματουργικές εργασίες στον αύλειο χώρο του Λόγγου - Τουρπάλη4.500«
17Οδική Σήμανση27.670ΣΑΤΑ
18Κυκλοφοριακή μελέτη για την κατασκευή πεζόδρομου στο τμήμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου από Πύλη Πάρκου μέχρι το Φυλάκιο Κηπουρών4.500«
19Αποκριάτικη διακόσμηση30.000«
20Κατασκευή μνημείων τριετούς ταφής45.000ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ
21Πυροπροστασία Δημοτικού Δάσους ( Έργο της Δ/νσης Περιβάλλοντος)80.000ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ : 632.670 € ( εκ των οποίων τα 587.670 € από ΣΑΤΑ και τα 45.000 € από ίδια έσοδα)

Β. ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

α/αΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ ΣΕ €ΧΡΗΜΑΤ/ΣΗ
1Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού45.000ΣΑΤΑ
2» Δημοτικής Οδοποιίας50.000«
3» Αγροτικής Οδοποιίας30.000«
4«
5
6» Νεκροταφείων50.000ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ
7» Σχολικών Κτιρίων56.000Άρθρο 13 του Ν.2880/2001
8» Κτιρίων της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών15.000ΣΑΤΑ
9» Κτιρίων της Δ/νσης Οικ. & Διοικ. Υπηρεσιών15.000«
10» Κτιρίων των Δ. Διαμ/των Δήμου Νάουσας20.000«
11» Παιδικών Χαρών20.000«
12Εργασίες Αποχιονισμού40.000«
13Συντήρηση Γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Νικολάου20.000«
14Συντήρηση κτιρίου Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου20.000«
14Συντήρηση Κτιρίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας ( κτίριο Λόγγου – Τουρπάλη )20.000«
15» Υφισταμένου Χώρου Υγ. Ταφής Απορριμμάτων (Έργο της Δ/νσης Περιβάλλοντος)40.000ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ
16Συντήρηση Πάρκων (Έργο της Δ/νσης Περιβάλλοντος )60.000ΣΑΤΑ

ΣΥΝΟΛΟ : 461.500 € ( εκ των οποίων τα 315.500 € από ΣΑΤΑ και τα 146.000 € από ίδια έσοδα )

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 2008
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 632.670,00 € + ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ 461.500,00 € = 1094.170 €
( 903.170 € ΣΑΤΑ +191.000 € ΙΔΙΑ ΕΣΟΔΑ )

Αποχαρακτηρισμός Οδού για την κατασκευή του υπογείου Πάρκινγκ στην Πλατεία Καρατάσου

Ομόφωνα αποφασίσθηκε ο αποχαρακτηρισμός της οδού Ελ. Βενιζέλου με σκοπό την κατασκευή του Υπογείου Πάρκινγκ στην Πλατεία Καρατάσου. Διευκρινίζεται ότι η οδός Ελ. Βενιζέλου ήταν χαρακτηρισμένη από το 1986 ως πεζόδρομος- αν και είναι γνωστό ότι αποτελεί έναν από τους κύριους δρόμους διέλευσης οχημάτων. Ο αποχαρακτηρισμός της οδού, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, η οποία με πρόσφατη απόφασή της ενέκρινε τη σκοπιμότητα δημιουργίας υπογείου πάρκινγκ 395 θέσεων στην Πλ. Καρατάσου.

Νυχτερινή απασχόληση προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας

Ομόφωνα αποφασίσθηκε η νυχτερινή απασχόληση του προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος είπε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3584/2007, το καθημερινό ωράριο εργασίας ορίζεται με απόφαση του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε εφαρμογή του νόμου για το καθημερινό ωράριο εργασίας σε βάρδιες κατά τις νυχτερινές ώρες, η απόφαση αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, με σκοπό η αποκομιδή των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης να γίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες. Τόνισε ότι στόχος αυτού του μέτρου είναι: α) Ευπρεπισμός της πόλης και η διατήρηση της καθαριότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια (σκουπίδια, σακούλες κλπ) και β) Η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των οχημάτων με την αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων που παρατηρούνται κατά τις πρωινές ώρες, ιδιαίτερα στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Η εφαρμογή του μέτρου της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων θα ξεκινήσει μετά την έγκριση του προϋπολογισμού (δηλ. στις αρχές του 2008), αφού προηγουμένως η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου εγκριθεί και από τον Γεν. Γραμ/τέα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Άλλες αποφάσεις

Ο Δήμος Νάουσας όπως κάθε χρόνο συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού «Φιλοξενία παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία-Χριστούγεννα 2007». Όσοι επιθυμούν να φιλοξενήσουν παιδιά ηλικίας 8-16 ετών, από την πρώην Γιουγκοσλαβία για την περίοδο των Χριστουγέννων (από 21/12/07 έως 7/1/08) μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο Νάουσας στο τηλ. 23320 53002, αρμόδια κα. Χρύσα Τασιώνα. (Δηλώσεις συμμετοχής στο προγράμματα υποβάλλονται μέχρι 30 Νοεμβρίου 2007).

Από το Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies