Δήμος » Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Νάουσας

Νίκος Κουτσογιάννης - Δήμαρχος ΝάουσαςO Nίκος Κουτσογιάννης είναι 33 χρόνων, ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας και της Νorth Greece Investments, εταιρίας συμβούλων και επενδύσεων.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στη Στρατηγική και ενός στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση το Μάρκετιγνκ και τις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας προσφέρει εθελοντική εργασία στον τομέα της Νεότητας της Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης.

Εμπνευστής των εκδηλώσεων για την προώθηση του ξινόμαυρου «Νάουσα, η πόλη του Οίνου». Οραματιζόμενος την ανάδειξη της Σχολής του Αριστοτέλους ξεκίνησε με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την υλοποίηση του Διεθνούς Θερινού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιμένει να ζει και να δουλεύει στη Νάουσα για τη διεθνή ανάδειξη της περιοχής.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας – Νaoussa International Film Festival (NIFF) έκλεισε ήδη δέκα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και διεθνούς αναγνώρισης. Αποτελεί φαινόμενο πρότυπης οργάνωσης, οικονομικής αυτάρκειας και σύγχρονων υποδομών για τα ελληνικά δεδομένα: ο Οργανισμός του Φεστιβάλ είναι ο μοναδικός ιδιωτικός φορέας στην Ημαθία με πιστοποίηση διαχειριστικής επάρκειας, χρηματοδοτείται πλήρως από ΕυρωπαΪκά προγράμματα και διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμού ψηφιακού σινεμά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη –εξοπλισμό που δεν απέκτησαν ποτέ πολύ παλαιότεροι, κρατικά ενισχυόμενοι ανάλογοι θεσμοί με υπερεικοσαπλάσιους προϋπολογισμούς, όπως τα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας. Το ΝIFF είναι σήμερα ο μεγαλύτερος πολιτιστικός θεσμός της ελληνικής περιφέρειας και ένα από τα κύρια πολιτιστικά δρώμενα αναπτυξιακού χαρακτήρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νάουσας