Θέματα » Το κρασί » Οίνοι Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητος

Οίνοι Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητος



Τα χαρακτηριστικά του ναουσαίικου κρασιού παρέμειναν αναλλοίωτα. Το ξηρό κόκκινο που παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας ξινόμαυρο -τα οποία καλλιεργούνται στη συγκεκριμένη αμπελουργική ζώνη - χαρακτηρίζεται ως τυπικός οίνος Ανωτέρας Ποιότητος Ονομασίας Προέλευσης Νάουσα (VQPRD) και στο μπουκάλι φέρει την ειδική κόκκινη ταινία ελέγχου του Υπουργείου Γεωργίας. Το κρασί αυτό έχει έντονο κόκκινο χρώμα, είναι πλούσιο σε σώμα και -όπως όλα τα κρασιά ποιότητας - με την ωρίμανσή του αναπτύσσει αρώματα, μαλακώνει τη γεύση του και αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικά σπουδαίου κρασιού. Είναι το κλασικό vin de garde, δηλαδή ένα κρασί επιδεκτικό παλαίωσης.

 

Το «Νάουσα» είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση, από ένα καθημερινό γεύμα μέχρι μια πολυτελή δεξίωση. Σερβίρεται στους 15-16° C, αφού προηγουμένως έχουμε ανοίξει με προσοχή το μπουκάλι και το έχουμε αφήσει λίγες ώρες σε όρθια θέση για να καθίσει το φυσιολογικό ίζημα που πιθανόν να έχει δημιουργηθεί λόγω της παλαίωσής του. Το «Νάουσα» συνοδεύει ιδανικά φαγητά με κρέας και ιδιαίτερα κυνήγι, ενώ συμπληρώνει θαυμάσια μια ποικιλία από τυριά.

 

Ένωση παραγωγών Νάουσας: Facebook Νάουσα Οίνος / Naoussa Wine