Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 580.000 ΕΥΡΩ.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008
Από το πρωί της Τρίτης (17/06/08) ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Ευρυζωνικού Δικτύου Οπτικών Ινών. Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο υλοποιείται από το Δήμο Νάουσας, ανέρχεται στο ποσό των 580.000 ευρώ, και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ", ΑΞΟΝΑΣ 4: Επικοινωνίες, ΜΕΤΡΟ 4.2: Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής Πρόσβασης.

Με το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου (Metropolitan Area Network-MAN), στην πρώτη φάση του έργου θα συνδεθούν 29 Δημόσια Κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα όπως: Δημαρχείο, Πανεπιστήμιο, ΔΕΥΑΝ, ΚΕΠ, Μουσεία, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Πολιτιστικό Κέντρο, Εστία Μουσών, ΚΑΠΗ, Νοσοκομείο, Διοικητήριο-Δ.Ο.Υ., Ενιαία Λύκεια, ΤΕΕ, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Πυροσβεστική, Σχολή Αστυφυλάκων κ.ά. Στόχος του έργου είναι η δημιουργία σύγχρονων υποδομών τοπικής πρόσβασης στο ευρυζωνικό δίκτυο και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του, όπως είναι το γρήγορο και φθηνό internet, η ευκολία πρόσβασης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Τις περιοχές όπου ξεκίνησαν και εκτελούνται εργασίες, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, ο οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη υλοποίησης του έργου, που το χαρακτήρισε πολύ μεγάλο και σημαντικό για την ανάπτυξη της Νάουσας, λέγοντας ότι έχει την ίδια σπουδαιότητα την οποία είχε στον 20ο αιώνα το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Τόνισε ότι με το Ευρυζωνικό Δίκτυο η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Νάουσα, δημιουργεί τις κατάλληλες σύγχρονες υποδομές ώστε να αξιοποιήσει τα πολλά οφέλη που προσφέρει στους πολίτες η πληροφορική και οι υπηρεσίες του internet, συμβάλλοντας στην πρόοδο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 107 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER