Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΟΝ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007


Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης του ΔΗΠΟΝ και η λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ήταν τα κύρια ζητήματα για τα οποία ο Δήμαρχος κ. Αν. Καραμπατζός μετέβη στην Αθήνα την Τετάρτη (30/11).

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο κ. Καραμπατζός συναντήθηκε με τον αρμόδιο Γ. Δ/ντή κ. Ιακωβάκη και τον κ. Τζοβλά Δ/ντή του Γραφείου Υπουργού κ. Μιχ. Λιάπη. Διαπιστώθηκε ότι το ζήτημα υπογραφής της Προγραμματικής παραμένει σε εκκρεμότητα, εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών και της αλλαγής Στελεχών στο Υπουργείο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό η Σύμβαση ήταν έτοιμη από το Μάιο και απέμενε μόνο η υπογραφή της από τον Υπουργό Πολιτισμού. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την καθυστέρηση ως εμπαιγμό, τονίζοντας πως τα προβλήματα του ΔΗΠΟΝ και το ζήτημα της Προγραμματικής Σύμβασης τα γνωρίζουν τα Στελέχη του Υπουργείου και ο Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλος. Ζήτησε άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να χρηματοδοτήσει μέρος των λειτουργικών δαπανών του ΔΗΠΟΝ, (πληρωμή προσωπικού, καθηγητών «Εστίας Μουσών», οφειλές σε προμηθευτές, λειτουργικά έξοδα κλπ.) λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο να αντιληφθεί το ρόλο του και να στηρίζει τον Πολιτισμό, γιατί αυτό επιβάλλει ο θεσμικός ρόλος του». Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το Γεν. Δ/ντή κ. Σπ. Περδίκη. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Δ/τρια του ΔΗΠΟΝ κα. Π. Κεφαλά και η Δικηγόρος κα. Ε. Μαγγανάρη, εξετάστηκαν η διαδικασία και επιμέρους τυπικά ζητήματα, ώστε το συντομότερο να ληφθεί δάνειο με σκοπό την εξόφληση των οφειλών του ΔΗΠΟΝ. Έτσι, άμεσα πρόκειται να υποβληθούν στο ΤΠΔ, τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί η λήψη και εκταμίευση του δανείου.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο ΥΠΠΟ, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Δ/ντρια κα. Βασιλοπούλου, την οποία ενημέρωσε για τη λειτουργία και τη σημασία του Πολιτιστικού Κέντρου της Σχολής Αριστοτέλους και ζήτησε την ουσιαστική υποστήριξη του Πολ. Κέντρου μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και χορηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού.NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 93 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER