Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/8) η Επιτροπή Συντονισμού των Μέτρων ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη Νάουσα, υπό την προεδρία του Γεν. Γρ/τέα Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Σιδηρόπουλου. Στη συνεδρίαση που έγινε στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου «Βέρμιον» συμμετείχαν ο Γ.Γ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δ. Κοντός, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρας, ο Ειδ. Σύμβουλος της Περ. Κ. Μακεδονίας κ. Σ. Τσιακίρης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Μιχ. Χαλκίδης, Ηλ. Φωτιάδης, Τ. Σιδηρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας κ. Χρ. Τρεμπελής.

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, επισήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν στις 9/2/06, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, τονίζοντας ότι μετά από ενάμιση χρόνο, δυστυχώς, δεν έχει προχωρήσει, από την πλευρά της πολιτείας, καμία από τις δράσεις και τα έργα που ανακοινώθηκαν. Υπογράμμισε πως από την πλευρά του Δήμου Νάουσας, υπάρχει ετοιμότητα, με συγκεκριμένα αναπτυξιακά αιτήματα για έργα και δράσεις, για τα οποία υπάρχει ωριμότητα μελετών (όπως επέκταση ανάπλασης Αράπιτσας, δρόμος Νάουσα- Αγ. Νικόλαος, ανάπλασης Άλσους Αγίου Νικολάου κ.ά), αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης και απαιτούν χρηματοδότηση (όπως Κλειστό Κολυμβητήριο Αγ. Νικολάου 1,6 εκ. ευρώ), ενώ για την ενίσχυση των υποδομών Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια, είπε ότι έχουν καταγραφεί οι ελλείψεις στις βασικές και συνοδευτικές υποδομές με τους προϋπολογισμούς τους (όπως δρόμος Νάουσα-Πηγάδια, δρόμος Πηγάδια-Ντορντόπολη και Πηγάδια-Μπαλκόνι, επέκταση τεχνητής χιόνωσης, νέοι αναβατήρες κλπ.), και για την εξέλιξη που υπάρχει σχετικά με την αξιοποίηση του δημοτικού δάσους από το θεσμό των Σ.Δ.Ι.Τ. Ζήτησε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους 22 απολυμένους της Τρικολάν του προγράμματος Μερικής Απασχόλησης, με κάλυψη του ποσού των 250.000 ευρώ από τα κονδύλια του ΥΠΕΣΔΑ, καθώς και την επίσπευση των αποφάσεων για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του ΔΗΠΟΝ από το Υπουργείου Πολιτισμού και της παραχώρησης του Στρατοπέδου «Μίγγα» από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καραμπατζός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης του Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού 29,8 εκ. ευρώ, ζητώντας από τον κ. Σιδηρόπουλο να προχωρήσει τις διαδικασίες έγκρισης στα πλαίσια του Δ΄Κ.Π.Σ., καθώς και την έγκριση της πρότασης για την κατασκευή Υπογείου Πάρκιν 395 θέσεων στην Πλ. Καρατάσου, ώστε να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νομό, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή για την κατασκευή του έργου. Ακόμη, ο Δήμαρχος μίλησε για την αναγκαιότητα σύνδεσης του οδικού άξονα Σκύδρα-Νάουσα-Πατρίδα με την Εγνατία Οδό στον κόμβο «Κουλούρας» και τη χρηματοδότηση του έργου από το Δ΄Κ.Π.Σ. καθώς και την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων των Δήμων Νάουσας και Ανθεμίων (Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας), για το οποίο υπάρχει έτοιμη προμελέτη. Τέλος, ο κ. Καραμπατζός, υποβάλλοντας στην Επιτροπή ολοκληρωμένο υπόμνημα του Δήμου Νάουσας, είπε ότι «έχουμε συγκεκριμένα με αιτήματα, στόχους, προϋπολογισμούς και μελέτες για αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η Νάουσα για να ξεφύγει από την κρίση και να αντιμετωπίσει δραστικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας- ιδιαίτερα των νέων που φεύγουν από την πόλη-και ζητούμε από την κυβέρνηση να τη χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα».

Ο κ. Ι. Σιδηρόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για το Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ι. Παπαστόϊκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρ. Παππάς, Ι. Μαλάκης, Ιλ. Ιωσηφίδου.NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 95 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER