Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2004

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Νάουσας, στο οποίο εκπαιδεύονται μαθητές από την προσχολική ηλικία έως και μαθητές λυκείου. Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευτή του Τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νάουσας και περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση με γενικά στοιχεία οδικής ασφάλειας, βασικούς κανόνες κυκλοφορίας με έμφαση στη διαμόρφωση ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο. Η πρακτική εξάσκηση περιλαμβάνει την εφαρμογή των αρχών και κανόνων οδικής συμπεριφοράς με εκτέλεση προκαθορισμών διαδρομών στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής, είτε πεζή είτε με τροχοφόρα οχήματα (ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και ποδήλατα). Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κατά το 2003 το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφθηκαν 1160 παιδιά (Προσχολικής ηλικίας: 339, Δημοτικού Σχολείου:749, Γυμνασίου:45, Λυκείου:30), το 2004 από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα συνολικά 343 παιδιά (Προσχολική ηλικία:77, Δημοτικό:241, Γυμνάσιο:25) ενώ σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό προβλέπονται μέχρι το τέλος της Σχολικής χρονιάς επισκέψεις 654 παιδιών. Το 95% των επισκέψεων γίνεται το διάστημα από Μαρτίου-Ιουνίου.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Πάρκο Κυκλοφορίας Αγωγής του Δήμου Νάουσας είναι το μόνο που λειτουργεί στο Νομό Ημαθίας και κάθε χρόνο το επισκέπτονται μαθητές από Σχολεία γειτονικών Δήμων (Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Ανθεμίων, Ειρηνούπολης).

Η επίσκεψη των Σχολείων γίνεται μετά από επικοινωνία-ραντεβού με το Δήμο Νάουσας. Πληροφορίες: Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας τηλ. 23320 53058, 23320 53000 υπεύθυνος κ. Νικήτας Ιωαννίδης.NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 73 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER