Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012


Τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του διευρυμένου Δήμου Νάουσας (Α.Σ. Νάουσας, ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, Α.Σ.Ο.Π. Επισκοπής, Α.Σ. Επισκοπής, Α.Σ.Ομόνοια, Α.Σ. ΑΙΑΣ) επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη (4 και 5/7). Η παραγωγή, η διάθεση των προϊόντων, η πορεία των εξαγωγών, η διαμόρφωση των τιμών και η λειτουργία των συνεταιρισμών ήταν τα κυριότερα θέματα που συζήτησε ο κ. Καραμπατζός στην καθιερωμένη συνάντησή τους με τους Προέδρους κ.κ. Κ. Ταμπακιάρη, Α. Πασχούλα, Αθ. Παπακώστα, Ι. Κυριακίδη, Ευστ. Μπαλτατζίδη, Θ. Σπαθόπουλο, μέλη των διοικήσεων και στελέχη των συνεταιρισμών. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η εφετινή παραγωγή και η διάθεση των ροδακίνων γίνεται με σταθερούς ρυθμούς, η ποιότητα είναι πολύ καλή και οι εξαγωγές κυρίως στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και Ουκρανία, Ρουμανία κλπ. γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο δήμαρχος τόνισε ότι, η δραστηριότητα των αγροτικών συνεταιρισμών δίνει αισιοδοξία και ελπίδα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή των ποιοτικών προϊόντων σε όλο το διευρυμένο Δήμο Νάουσας είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας, η κύρια πηγή εισοδήματος για χιλιάδες παραγωγούς, αλλά και το βαρόμετρο για την τοπική οικονομία. Σημείωσε ότι ο δήμος Νάουσας, στηρίζει τους αγρότες με τα μέσα που διαθέτει (καθαρισμός και συντήρηση αγροτικών δρόμων κλπ.), παρά τα γνωστά προβλήματα εξαιτίας της μείωσης των διαθέσιμων πόρων και του προσωπικού. Επίσης, ο κ. Καραμπατζός είπε ότι ο Δήμος  το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με σκοπό την  ανάδειξη-προώθηση της αγροτικής παραγωγής και την ενδυνάμωση της συνεργασίας των αγροτικών φορέων της περιοχής (διοργάνωση συνεδρίου στη Νάουσα σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, κοινή σύσκεψη των αγροτικών συνεταιρισμών κλπ.).

Στις συναντήσεις του Δημάρχου στον Α.Σ. Νάουσας και τον ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας παραβρέθηκε επίσης ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας Ημαθίας κ. Ι. Τόπκας, και στους συνεταιρισμούς ΑΣ. Ομόνοια και Α.Σ. «Αίας» ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ειρηνούπολης κ. Γιώργος Βασιλείου.

Επίσης, το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Βασιλείου την αγροτοβιομηχανία ΑΣΠΙΣ A.E. στο Ζερβοχώρι και συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της, κ. Κώστα Δέδε. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καραμπατζός ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της βιομηχανίας στην παραγωγή χυμών, αλλά και για τη νέα σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας φρούτων (κονσερβοποιεία) η οποία ολοκληρώνεται και σύντομα θα λειτουργήσει. Συνεχάρη τον κ. Δέδε για την νέα επένδυση, επισημαίνοντας ότι με τη λειτουργία της η νέα μονάδα θα προσφέρει στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε αρκετές θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 114 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER