Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

Η ΕΚΘΕΣΗ «ΠΡΑΞΙΣ: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑΪΑΣ 12-27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010


Από το Σάββατο (12/6) φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης «Ναϊάς» η έκθεση «ΠΡΑΞΙΣ: Επιλογές από τη 2η Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης», με έργα 9 δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η καλλιτεχνική πρακτική ως δημιουργική δράση και πράξη που συμβάλλει στη διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε επίκαιρα ζητήματα, αποτελεί κεντρικό θέμα της ενδιαφέρουσας έκθεσης, η οποία διοργανώνεται από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΜΣΤ) σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν.
Εγκαινιάζοντας την έκθεση ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, χαρακτήρισε αξιόλογο το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά η 2η Μπιενάλε σύγχρονης τέχνης φιλοξενείται στη Νάουσα, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να γνωρίσουν έργα σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Ευχαρίστησε το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Κ.Ε.ΔΗ.Π.Ο.Ν. και τον Δ/ντή των Εικαστικών Εργαστηρίων κ. Νικόλα Μπλιάτκα. Ανακοινώνοντας την έγκριση του έργου «Επανάχρηση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος της "ΒΕΤΛΑΝΣ" σε πολυχώρο πολιτισμού», ο κ. Καραμπατζός είπε ότι τα Εικαστικά Εργαστήρια θα μεταφερθούν από το κτίριο «Λόγγου-Τουρπάλη» όπου βρίσκονται σήμερα, σε νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα διαμορφωθούν μέσα στην πόλη, ώστε να είναι ευκολότερη η πρόσβαση στους μαθητές κάθε ηλικίας. Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε δεσμευθεί για τη στέγαση των Εικαστικών Εργαστηρίων σε τμήμα της πρ. βιομηχανίας «Βέτλανς», λέγοντας «τα λόγια τα κάνουμε πράξη, όπως είναι και το θέμα της εφετινής Μπιενάλε».
Για την 2η Μπιενάλε, τους καλλιτέχνες και τα έργα τους, μίλησαν ο Δ/ντής των Εικαστικών Εργαστηρίων κ. Μπλιάτκας και ο Επιμελητής του ΚΜΣΤ και ιστορικός τέχνης κ. Θοδωρής Μάρκογλου.
Η Έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Νάουσα μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 18:30-21:30, και τις Κυριακές τις ώρες 11:00-14:00 και 18:30-21:30NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 63 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER