Ελληνική έκδοση Home page Web site contents (site map) Contact the municipal services of Naoussa


A quick look
Routes
Pharmacies
Gass stations
Banks
Hotels

MAPS
Municipality of Naoussa's Geographical Information System (GIS)
City map
Area map
Print page Add to favorites / bookmarks

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24.000 ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ- ΑΥΞΗΘΗΚΕ 17% Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010Επιτυχημένη και σταθερά ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί η λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Σχολής Αριστοτέλους του Δήμου Νάουσας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την τρίτη χρονιά λειτουργίας του Κέντρου το διάστημα Μάιος 2009-Μάιος 2010 οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 24.000, σημειώνοντας αύξηση 17% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (2008/2009).
Συγκεκριμένα, τον Αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Αριστοτέλους και τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου επισκέφθηκαν:
• 122 Οργανωμένα Group
• 98 Σχολεία
• 8.900 Μεμονωμένοι επισκέπτες
• 3.100 Αλλοδαποί επισκέπτες
Ακόμη, στο Συνεδριακό Κέντρο φιλοξενήθηκαν αξιόλογα συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις που ήταν αναλυτικά:
• 6 Ημερίδες
• 4 Συνέδρια
• 12 Διαλέξεις, ομιλίες, σεμινάρια και παράλληλες εκδηλώσεις φορέων και συλλόγων
.
Οι επισκέψεις γίνονται καθημερινά στον αρχαιολογικό χώρο και στο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου δίνεται η ευκαιρία στα οργανωμένα group, στους μαθητές των σχολείων και στους μεμονωμένους επισκέπτες να ενημερωθούν για την ιστορία και τη σημασία της Σχολής Αριστοτέλους, να παρακολουθήσουν την προβολή ταινιών με θέμα τις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του φιλόσοφου Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν ιστορικά βιβλία καθώς και αναμνηστικά είδη δώρων, τα οποία φιλοτεχνούν οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων της Κ.Ε. ΔΗ.Π.Ο.Ν.
Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός, δήλωσε: «Το Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους και στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του συνεχίζει με ικανοποιητικούς ρυθμούς μία σταθερή πορεία ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών, γεγονός που καταγράφει το ιστορικό μνημείο και το Πολιτιστικό Κέντρο στον χάρτη των αρχαιολογικών-τουριστικών προορισμών της χώρας μας. Ασφαλώς, χρειάζεται να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη και συνεχή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό αυτό το σπουδαίο έργο, δωρεά του αείμνηστου Χρήστου Λαναρά και της οικογένειάς του στο Δήμο μας. Θέλω, να τονίσω ότι το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας (Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας) με τη δημιουργία Αρχαιολογικού Πάρκου για το οποίο έχουμε ήδη εκπονήσει τη σχετική μελέτη. Είναι μια ακόμη σημαντική προοπτική που ανοίγει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» για το μεγάλο Δήμο μας, από τη συνένωση των Δήμων Ανθεμίων, Ειρηνούπολης και Νάουσας. Και αυτήν την προοπτική θα αξιοποιήσουμε με σωστό σχεδιασμό και οργάνωση, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορική κληρονομιά που διαθέτει ο τόπος μας, με στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχή μας».NAOUSSA

The place
History of old Naoussa
Re-establishment
Naoussa today
Economy
Education
Information

MUNICIPALITY

Mayor
Councils
Organization
Municipal Apartments
Activities
Business plan
Possessions
Regulations

TOURISM

The city
Sights
Trails - Exploration
Events
Museums
Information

PHOTOGRAPHS

Sources
Restricted Declaration
USERS
There are 86 visitors into the site by now
Diavgeia
Cult-CreaTE Interreg Europe
ΕΣΠΑ 2014-2020
VisitNaoussa.gr
Certifications - prizes of municipality of Naoussa
Public Consultation
Naoussa's Municipal Swimming Centre

WEATHER