ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ

Εκδότης

Δήμος Νάουσας

Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησε την Τετάρτη (7/6) ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός. Στην αρχή τόνισε είπε ότι η συνέντευξη δίδεται για δύο λόγους, ο πρώτος, αφορά την ενημέρωση συνολικά για την πορεία των έργων του Δήμου Νάουσας σε όλους τους τομείς (αντίστοιχη, όπως είπε, δόθηκε την ίδια περίοδο το 2005) κι ο δεύτερος, αφορά τα μέτρα στήριξης για την Νάουσα, τα οποία είχαν ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση στο Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Οικονομίας στις 9/2/06, αλλά, όπως είπε, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ή εξέλιξη.

Ο κ. Καραμπατζός στη συνέντευξη του μεταξύ άλλων, είπε:

ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ανάπλαση Αράπιτσας

«Το μεγάλο και δύσκολο έργο της Αράπιτσας, ξεκίνησε να υλοποιείται.

Είμαστε συνεπείς στη δέσμευση που δώσαμε στους συμπολίτες μας, να ξεκινήσουμε το 2006 ένα ακόμα έργο πνοής για την πόλη μας.

Έτσι, σήμερα, το 65% περίπου του Ολοκληρωμένου προγράμματος Ανάπλασης της Αράπιτσας, συνολικού προϋπολογισμού 5.772.770 ευρώ, έχει δημοπρατηθεί. Ο προϋπολογισμός των έργων τα οποία σήμερα υλοποιούμε ανέρχεται σε 2.637.074 ευρώ, ποσοστό 63,61%. Σε πολλά έργα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι και ξεκίνησαν, ενώ άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν και τα υπόλοιπα.

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται είναι:

1) Στο Πέτρινο Κτίριο της Βέτλανς: «Διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου και τουριστικού περιπτέρου» (προϋπολογισμός 326.000 ευρώ)

2) Στο κτίριο ΠΙΚΠΑ: «Αποκατάσταση και επανάχρηση του κτιρίου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (προϋπολογισμός 264.123 ευρώ).

Έχουν δημοπρατηθεί τα έργα:

1) «Επεμβάσεις στο δίκτυο των πεζοδρόμων εκατέρωθεν του ποταμού» (προϋπολογισμός 1.225.000 ευρώ).

2) 4 Προγράμματα κατάρτισης: «ως μηχανισμοί διευκόλυνσης πρόσβασης στην απασχόληση ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (γυναίκες, νέοι, ΑΜΕΑ» (προϋπολογισμός 290.000 ευρώ).

3) «Πρόγραμμα δημοσιοποίησης και δράσεις ευαισθητοποίησης και δικτύωσης του σχεδίου ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης της περιοχής Αράπιτσα» (προϋπολογισμός 208.910 ευρώ).

Επίσης, υπάρχουν οι εγκρίσεις, οι αποφάσεις ένταξης και σύντομα δημοπρατούνται τα έργα:

1) «Διαμορφώσεις φυσικών διαδρομών εντός της κοίτης του ποταμού» (προϋπολογισμός 758.500 ευρώ).

2) Παλιός Υδροηλεκτρικός Σταθμός Βέτλανς: «Ανακατασκευή και θέση σε λειτουργία» (προϋπολογισμός 199.000 ευρώ).

3) «Διαμορφώσεις στην περιοχή του Δημοτικού Πάρκου και στον Υπαίθριο χώρο του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος ΒΕΤΛΑΝΣ» (158.500 ευρώ).

4) «Επεμβάσεις στο κτίριο του ΚΑΠΗ» (προϋπολογισμός 29.347 ευρώ).

5) «Επεμβάσεις στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίων Πάντων» (προϋπολογισμός 76.082 ευρώ).

6) «Δράσεις συμβουλευτικής στήριξης σε ανέργους άνδρες και γυναίκες, και σε ΑΜΕΑ στην περιοχή της Ολοκληρωμένης Παρέμβασης» (προϋπολογισμός 235.000 ευρώ).

Η Ανάπλαση της Αράπιτσας, όπως έχουμε τονίσει, είναι ένα έργο δύσκολο. Καταφέραμε με επιτυχία να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, με πολλή προσπάθεια, με μεθοδική και συστηματική δουλειά των Συνεργατών μου και των Στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Σε σύγκριση με τα ανάλογα προγράμματα αστικών αναπλάσεων, άλλων Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος μας, μετά το Δήμο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο πιο προχωρημένο στάδιο υλοποίησης του έργου.

Η έναρξη υλοποίησης της Αράπιτσας, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσους κατά καιρούς κινδυνολογούσαν. Σε όσους άσκησαν μικροπολιτική στη Δημοτική Αρχή και την παράταξή μας. Κάποιοι έλεγαν, ότι τα βρήκαμε όλα έτοιμα. Μελέτες, όλα ήταν έτοιμα. Δεν είχαν τίποτα έτοιμο.

Διερευνητική Πρόταση, ανεφάρμοστη και με τον εξωπραγματικό προϋπολογισμό των 89 εκ. ευρώ (29 δις δρχ.) μας παρέδωσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Βλάχου (ο οποίος, δυστυχώς συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ασκεί ανέξοδη και φθηνή μικροπολιτική του ψεύδους.).

Δυστυχώς, για όλους αυτούς, εμείς ως Δημοτική Αρχή, εκπονήσαμε όλες τις μελέτες, πληρώνοντας για το σκοπό αυτό πάνω από 250.000 ευρώ. Μελέτες ολοκληρωμένες, και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ε.Ε. και του Γ΄Κ.Π.Σ.

Ξεκινήσαμε ένα έργο σύγχρονο, λειτουργικό, και υλοποιήσιμο.

Ένα έργο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα αναδείξει τη μοναδική φυσική ομορφιά του ποταμού, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό πόλο έλξης επισκεπτών μέσα στην πόλη, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ο.Π.Α.Α.Χ. Ανατολικού Βερμίου

Το Ο.Π.Α.Α.Χ. Ανατ. Βερμίου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.100.140 ευρώ (δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις).

Συγκεκριμένα, έχει υλοποιηθεί από το καλοκαίρι του 2005, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα (προϋπολογισμός 59.000 ευρώ). Σήμερα, σε φάση υλοποίησης βρίσκονται τα έργα: 1) Ανάπλασης στον οικισμό Αρκοχωρίου (385.000 ευρώ), 2) Οι αναπλάσεις των προσόψεων των κατοικιών στον οικισμό Αρκοχωρίου (250.000 ευρώ), 3) Η κατασκευή υδατοδεξαμενής στον Άγιο Παύλο (240.000 ευρώ) 4) Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στις πηγές του Αγίου Παύλου (60.000 ευρώ), 5) Η οδική σύνδεση οδού 3-5 Πηγάδια με μεταμόρφωση (4.500.000 ευρώ). Είναι ένα έργο που εκτελείται από τη Ν.Α. Ημαθίας, για το οποίο ο Δήμος Νάουσας, χρηματοδότησε όλες τις μελέτες με το ποσό των 80.000 ευρώ. 6) Βελτίωση της οδικής σύνδεσης Ροδοχωρίου-Μεταμόρφωσης (χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΣΑΤΑ με 250.000 ευρώ). Επίσης, στις ιδιωτικές επενδύσεις έχουν υλοποιηθεί τα έργα: 1) Του Συνεδριακού Κέντρου της Δ.Ε.Τ. (προϋπολογισμός 190.000 ευρώ), 2) Το πρόγραμμα προβολής του Δήμου μας (89.140 ευρώ), 3) Οι εκδηλώσεις Οίνος και Πολιτισμός (22.000 ευρώ), και η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων του Εμπορικού Συλλόγου (58.000 ευρώ).

Αξιοποίηση του Δημοτικού Δάσους- Σ.Δ.Ι.Τ.

Η αξιοποίηση του δημοτικού δάσους βρίσκεται σε θετική εξέλιξη. Έχουμε, ήδη προχωρήσει την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του οικονομοτεχνικού συμβούλου. Για το σκοπό αυτό, υπενθυμίζω ότι από το Νοέμβριο του 2005, είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 260.000 ευρώ από το ΥΠΕΣΔΑ, η οποία περιλαμβάνει: 1) Την προετοιμασία master plan και σεναρίων βιωσιμότητας-προετοιμασία των διαδικασιών εγκρίσεων και της επιτυχούς προσέλκυσης επενδυτών (125.000 ευρώ), 2) Την υλοποίηση των σταδίων σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης-Υποστήριξη του Δήμου στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και στη διαδικασία αξιολογήσεων-Υποστήριξη του Δήμου στη φάση των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους αναδόχου-Υποστήριξη του Δήμου στην υπογραφή της σύμβασης.

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο των Σ.Δ.Ι.Τ. και τους όρους της Ε.Ε. Έτσι, μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε Οικονομοτεχνικό Σύμβουλο, ο οποίος θα αναλάβει το συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησης του Δημοτικού Δάσους, έκτασης 72.000 στρεμμάτων, από το Σέλι, τη Γραμμένη, τον Άγιο Νικόλαο, τα Πηγάδια, το Μπαλκόνι, την Ντορντόπολη, έως τα όρια του Δημοτικού Δάσους στον Άγιο Παύλο και τη Μεταμόρφωση.

Επίσης, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τις αρχές του 2007, θα υπάρχει επενδυτής ή επενδυτές στο βουνό μας.

Η αξιοποίηση του Δημοτικού Δάσους, είναι για εμάς έργο πνοής, που ανοίγει νέους ορίζοντες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Καταφέραμε, μετά από την οριστική επίλυση του ζητήματος του 1/5 του Δημοσίου με νομοθετική ρύθμιση, να αυξήσουμε την περιουσία του Δήμου, να γίνει ο Δήμος μας ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης δάσους στη χώρα. Αναθέσαμε την εκπόνηση του master plan του χιονοδρομικού μας κέντρου στην Καναδική εταιρία Ecosign, ώστε να προχωρήσει ορθολογικά και σύγχρονη η ανάπτυξη των «3-5 Πηγαδιών».

Έτσι, τώρα γίνεται το επόμενο βήμα για την αξιοποίηση του βουνού. Στόχος μας είναι να γίνουν επενδύσεις στο Δημοτικό Δάσος, οι οποίες να είναι ολοκληρωμένες, σύγχρονες, βιώσιμες και φιλικές με το φυσικό πλούτου που διαθέτει ο τόπος μας, ώστε να δημιουργηθούν πάνω από 1.500 νέες θέσεις εργασίας στον τριτογενή τομέα (υπηρεσίες-τουρισμός). Αυτό θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναστροφή της φθίνουσας πορείας που βιώνει η οικονομία της πόλης τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια (με την αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των εργοστασίων και το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας).

Κέντρο Πολιτισμού Σχολής Αριστοτέλους

Το Κέντρο Πολιτισμού της Σχολής Αριστοτέλους, θα είναι έτοιμο στις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που έγινε με δωρεά στο Δήμο Νάουσας του ευεργέτη της πόλης Χρήστου Λαναρά. Ο προϋπολογισμός του ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ. Το Κέντρο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη του παγκόσμιας σημασίας αρχαιολογικού μνημείου της Σχολής Αριστοτέλους, όπου συνυπήρξαν δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ιστορίας ο Αριστοτέλης και ο Μεγ. Αλέξανδρος.

Πρόκειται για έναν ακόμα στόχο της Δημοτικής Αρχής, στον τομέα του πολιτισμού που υλοποιείται, χάρη στη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης την οποία είχε ο Δήμαρχος με τον αείμνηστο Χρ. Λαναρά.

Το Κέντρο είναι σύγχρονο, διαθέτει πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό, εκθεσιακό χώρο και χώρους αναψυχής, χώρους πάρκιν αυτοκινήτων και λεωφορείων. Δημιουργείται, πλέον ένας νέος πόλος έλξης επισκεπτών, ο οποίος θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ευρυζωνικό Δίκτυο Δήμου Νάουσας

Το Ευρυζωνικό Δίκτυο του Δήμου Νάουσας, πρόκειται σύντομα να δημοπρατηθεί. Έχει προϋπολογισμό 580.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι έργο υποδομής, μεγάλης σημασίας για την πόλη μας. Γιατί, με την υλοποίησή του, η Νάουσα κάνει ένα ακόμα βήμα εμπρός. Θα είναι έτοιμη, στις προκλήσεις της νέας εποχής, των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής. Άμεσα πρόκειται να διασυνδεθούν 35 φορείς του Δημοσίου και Κοινωνικού τομέα της πόλης μας ( όπως Δήμος, Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Σχολεία όλων των βαθμίδων, ΚΕΠ, Λαογραφικό Μουσείο, Δημ. Βιβλιοθήκη κ.ά.). Σε επόμενη φάση, από τους έξι κόμβους οι οποίοι θα δημιουργηθούν, θα δίνεται η δυνατότητα, σε όλους τους Δημότες να έχουν ευκολία πρόσβασης στο internet.

Έργα του προγράμματος «Θησέας»

Τα 40 έργα του Δήμου μας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας» έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκ. ευρώ. Έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση των έργων για το 2005 και 2006. Συγκεκριμένα, τα έργα που έγιναν ή βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης είναι:

1) Αποχέτευση Στενημάχου (150.000 ευρώ), 2) Μελέτη για κατασκευή φράγματος στο Σιασιάκι (60.000 ευρώ), 3) Μελέτη χάραξης οδού Νάουσας- Δ.Δ. Γιαννακοχωρίου (40.000 ευρώ), 4) Μελέτη για την κατασκευή φράγματος στο Δ.Δ. Ροδοχωρίου (20.000 ευρώ), 5) Αποχέτευση Δ.Δ. Αρκοχωρίου (30.000 ευρώ), 6) Προμήθεια τριαξονικού φορτηγού αυτοκινήτου, 7) Διαμόρφωση πεζοδρομίων Φιλ. Κοκκίνου (100.000 ευρώ), 8) Ολοκλήρωση κατασκευής Κτιρίου Κόκκινου (53.000 ευρώ), 9) Ύδρευση-αποχέτευση επέκτασης σχεδίου πόλεως (150.000 ευρώ), 10) Ασφαλτόστρωση οδών δήμου Νάουσας (120.000 ευρώ), 11) Συντήρηση ιατρείου Γιαννακοχωρίου (37.000 ευρώ), 12) Διακοσμητικός ηλεκτροφωτισμός Νάουσας (10.000 ευρώ), 13) Ηλεκτροφωτισμός Κέντρου Δ.Δ. Ροδοχωρίου (30.000 ευρώ), 14) Ανάπλαση πλατείας Καραϊσκάκη (40.000 ευρώ).

Συνολικά, μέχρι σήμερα, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση κατασκευής έργα συνολικού προϋπολογισμού 945.000 ευρώ.

Δημιουργία Υπόγειου Πάρκιν στην Πλατεία Καρατάσου

Όπως έχει ανακοινωθεί, βρισκόμαστε στη φάση διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής, ενός μεγάλου και σύγχρονου Πάρκιν. Για το σκοπό αυτό, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τεχνικούς μεγάλης και εξειδικευμένης εταιρίας στην κατασκευή πάρκιν. Έγινε, επίσης, επιτόπου αναγνώριση των χώρων μέσα στην πόλη (Πλατεία Καρατάσου, Αυλές 1ο και 7ο Δημ. Σχολείου, Πλατεία Ειρήνης). Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλο και σύγχρονο πάρκιν 400 θέσεων στην πλατεία Καρατάσου. Το πάρκιν θα είναι υπόγειο τριώροφο. Άμεσα, πρόκειται να προχωρήσουμε τη μελέτη κατασκευής και την αναγκαία κυκλοφοριακή μελέτη, και στη συνέχεια, θα γίνει ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση του έργου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, τον ισχύοντα, ή το νέο ο οποίος θα ισχύει από το 2007. Για εμάς η δημιουργία μεγάλου και σύγχρονου πάρκινγκ είναι ζήτημα προτεραιότητας, και ένα μεγάλο έργο το οποίο μελετάμε, μεθοδικά, συντονισμένα και υπεύθυνα. Επίσης, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί η σχετική απόφαση για τη χωροθέτηση αυτού του μεγάλου έργου, το οποίου ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τα 6 εκ. ευρώ.

Κλείνοντας, την ενημέρωση για την πορεία των σημαντικών έργων του Δήμου μας, θέλω να σας επισημάνω ότι συνολικά, η Δημοτική αρχή από το 2003 ξεκίνησε, ολοκλήρωσε και υλοποιεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 34.000.000 ευρώ.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

Είναι γνωστό, ότι στις 9 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν, μέσω Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τα μέτρα για τη Νάουσα, με τον τίτλο «Παρέμβαση για την Ανασυγκρότηση του Νομού Ημαθίας». Έχουν περάσει τέσσερις σχεδόν μήνες, και δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μάλιστα η ανακοίνωση κατέληγε ως εξής: «Τέλος, θα πρέπει να τονισθεί ότι η ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση θα ενεργοποιηθεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία θα προβλέπεται και η σύσταση Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης της υλοποίησης της ολοκληρωμένης αυτής παρέμβασης και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο». Επίσης, υπήρχε η δέσμευση, ότι κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργείων, επρόκειτο να έρθει στην πόλη μας, το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, για να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο χρηματοδότησης των μέτρων, που όπως διατυπώνονται στην ανακοίνωση είναι γενικά και αόριστα. Μέχρι, σήμερα, δεν έγινε τίποτα. Για το σκοπό αυτό, με προσωπική μου πρόσκληση, έχουν κληθεί οι Βουλευτές του Νομού κι ο Νομάρχης, σε σύσκεψη στο Δημαρχείο το Σάββατο 17 Ιουνίου, ώστε να εξεταστεί διεξοδικά το ζήτημα, που είναι σοβαρό και έχει δημιουργήσει δικαιολογημένα ανησυχία και προβληματισμό. Υπήρχαν εξαγγελίες για την ολοκλήρωση του Κολυμβητήριο, την χρηματοδότηση για την επέκταση της Αράπιτσας, για τη χρηματοδότηση οδικών έργων στην Περιοχή, για τον Πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο προς Άγιο Νικόλαο, τη Δημιουργία Γραφείου Τουρισμού του Ε.Ο.Τ. στη Νάουσα κ.ά.. Για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Τα αιτήματα του Δήμου Νάουσας, είναι συγκεκριμένα, συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε. Ως δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αποτελεσματική, παράγουμε έργο, μεγάλο και σημαντικό. Απόδειξη ότι με τη στήριξη της πολιτείας μπορούμε να υλοποιούμε μεγάλα έργα όπως το Πανεπιστήμιο, η Ανάπλαση της Αράπιτσας, η Αξιοποίηση του Δημοτικού Δάσους μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ. κ..ά. Διεκδικούμε, την ικανοποίηση των αναπτυξιακών αιτημάτων του Δήμου, και την άμεση υλοποίηση των μέτρων που υποσχέθηκε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Το ζήτημα θα τεθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασισθούν οι επόμενες ενέργειες και οι μορφή των κινητοποιήσεων. Δεν πάει άλλο, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
×

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε
Πολιτική cookies