Δήμος » Δραστηριότητες - έργα » Διαδημοτική συνεργασία

Μνημόνιο διαδημοτικής συνεργασίας Νάουσας - Βέροιας - ΈδεσσαςΥπογράφηκε στις 24 Οκτωβρίου 2008 στο Γραφείο της Δημάρχου Βέροιας, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Βέροιας, Έδεσσας και Νάουσας, από τους Δημάρχους, κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, κ.κ. Ιωάννη Σόντρα και Αναστάσιο Καραμπατζό.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα της συνεργασίας των τριών πόλεων που, με βάση τα κοινά τους χαρακτηριστικά, προχωρούν σε συντονισμένες αναπτυξιακές κινήσεις για την τοπική ανάπτυξη.

 

Δήμος Βέροιας

Δήμος Έδεσσας

 

Διαδημοτική Συνεργασία: «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

Με πρωτοβουλία του Δήμου μας, στις 9 Ιουλίου 2011 από το χώρο της Σχολής Αριστοτέλους, ξεκίνησε μαζί με τους δημάρχους Βέροιας, Δίου-Ολύμπου, Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Ενδοπεριφερειακή-Διαδημοτική Συνεργασία: «Στις ρίζες του Μεγάλου Αλεξάνδρου», με σκοπό την ολοκληρωμένη ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας (Αιγές-Βεργίνα, Δίον, Μακεδονικοί Τάφοι-Αρχαίο Θέατρο Μίεζας-Σχολή Αριστοτέλους, Αρχαία Πέλλα) και τη δημιουργία του δικτύου Αρχαιολογικών Μνημείων: «ΕΝΙΑΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Ξεκίνησε λοιπόν η συνεργασία του δικτύου με την υλοποίηση των δράσεων που συμφωνήθηκαν στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας το οποίο υπογράφηκε, παρουσία της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη. Το επόμενο διάστημα  ολοκληρώνεται, με τη συνεργασία της ΙΖ’ και της ΚΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί, η πρώτη φάση των δράσεων με την δημιουργία της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, και την εκτύπωση ενημερωτικού καλαίσθητου εντύπου, για την μεγαλύτερη δυνατή ανάδειξη των πλούσιου αρχαιολογικού- πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας με την προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Συσχετιζόμενα αρχεία

pdf - 89,25 kb Μνημόνιο διαδημοτικής συνεργασίας (pdf - 89,25 kb)